Justine LeGault
Foto: Bjarke Johansen

Justine LeGault

Model Justine LeGault: ”Jeg er mere end bare min størrelse”

Alt.dk.dk sætter over vinteren fokus på kropspositivitet i modebranchen og på de modeller, som kæmper for mere diversitet. Mød model Justine LeGault, som lige nu er aktuel som kampagnemodel for Zizzi.

Da Justine LeGault voksede op i Quebec, drømte hun først og fremmest om en karriere bag kameraet, som det kreative hoved bag de smukke billeder.

Men livet havde andre planer med hende. I dag er hun såkaldt "plus size"-model hos MUSE models i New York, hvor hun bor. Hun rejser verden rundt og drømmer at gøre modebranchen mere rummelig. Lige nu er hun aktuel som kampagnemodel for Zizzi.

Mød hende her.

Hvordan begyndte din modelkarriere?
– Det er cirka 10 år siden. Jeg studerede filmvidenskab i Canada og arbejdede som statist på en stor amerikansk produktion, som blev filmet i Montreal, for at få en forståelse af hvordan filmsets egentlig fungerer. Der blev jeg scoutet af en mandlig model, som fortalte mig, at hans agent for nyligt havde talt om at tilføje en "plus"-kategori til hendes bureau. På det tidspunkt var plus size-bevægelsen kun i sin begyndelse. Jeg mødtes med hende og besluttede mig for at prøve det af – og blev på den måde den første internationale plus-model fra Quebec. Og så gik det ellers bare fremad fra da af.

LÆS OGSÅ: Sabina Karlsson: "Jeg vil ikke sammenlignes med andre end mig selv”

Har du altid vidst, at du gerne ville være model?
– Nej, overhovedet ikke. Jeg har altid gerne ville arbejde bag kameraet. Jeg ville være instruktør, fotograf – noget i den stil. Jeg har altid elsket kunst og mode og som teenager lånte jeg min fars Minolta-kamera og inviterede venner over og fotograferede dem på mit værelse. Men på en eller anden måde blev livet bare ved med at byde mig interessante muligheder foran kameraet i stedet for bagved. Når en dør åbner sig, vil jeg gerne give det et skud, og modeljobbet er faktisk det eneste arbejde, som har kunnet holde mig fast i længere tid. Jeg har prøvet 9-5 – det var ikke noget for mig!

Hvordan ser du på begrebet "plus size"?
– Jeg har intet imod det. Jeg er jo større end den gennemsnitlige model. Modeller på min størrelse hjælper kvinder og piger med at acceptere dem selv, og det er et smukt. Grunden til at jeg alligevel nogle gange tøver med at kalde mig selv "plus size" er, at det er reducerende. Jeg er mere end bare min størrelse, og i mit arbejde vil jeg gerne skabe smukke billeder, uanset hvilken størrelse jeg har. Alle modeller har det samme job, når alt kommer til alt.

LÆS OGSÅ: Gigi Hadid: Modellen der skød til tops via Instagram

Modebranchen bliver ofte kritiseret for manglende diversitet, når det handler om repræsentation af forskellige kropstyper. Hvordan ser du på det?
– Diversiteten er langt større i dag end førhen, men det virker ofte som om, at det er reserveret særlige projekter eller har det formål at få medieopmærksomhed. Det er på tide at high end-brands slutter sig til bevægelsen og fast begynder at bruge modeller af forskellig størrelse og med forskellig alder og hudfarve. For lad os bare være ærlige, folk ser jo op til de billeder, disse brands skaber, og ser dem som skønhedsidealet lige nu. Den yngre generation, som bliver eksponeret for et mere inkluderende modebillede, vil højst sandsynligt udvikle en mere rummelig opfattelse af, hvad "smukt" er.

I Eurowoman nr. 228 havde vi en modeserie med modellen Jennie Runk, der også er er kampagnemodel for Zizzi.

Hvad er det bedste ved dit job som model?
– At det giver mig mulighed for at rejse. Tro det eller ej, for kun fem år siden havde jeg aldrig været på et fly. Det giver mig også mulighed for at være kreativ og møde sære og fantastiske mennesker med vidt forskellige baggrunde. Det har udvidet min horisont og givet mig gode venner overalt i verden. Derudover er det fantastisk at kunne gøre en forskel ved at udvide skønhedsidealerne. Det er da stort! Og så ville jeg lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg elsker at få mit hår sat hver morgen! Hvor heldig kan man være!

Hvad drømmer du om at gøre i fremtiden?
– Forhåbentlig at blive ved med at gøre en forskel. Derudover håber jeg, at jeg vil kunne inkorporere flere og flere af mine egne idéer og min egen kreative side i mit arbejde. Jeg vil gerne færdiggøre min bog, komme tilbage bag kameraet, samarbejde om en kollektion med et brand. Lige nu arbejder jeg på mit første TV-projekt, og det er jeg så spændt på. Ønsk mig held og lykke!

LÆS OGSÅ: Latinamerikansk topmodel: ”Jeg sælger bare ikke”

LÆS OGSÅ: Her er ALT for damernes læsermodeller 2017

LÆS OGSÅ: Josephine Skriver er regnbuebarn: ”Jeg har altid vidst, at jeg var elsket”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kropsidealer