Mig og mit klædeskab: Lotte Barnholdt Mahony

Foto: Luka Roné og Privat Se Lotte Barnholdt Mahonys fantastiske garderobe.

Lotte Barnholdt Mahony: "Hver gang vækker de opsigt med deres glade budskab"

I Lotte Barnholdt Mahonys garderobe er der masser af strik og skjorter, som hun mikser med rå denim, tørklæder og flotte sko. Lotte, 48, har en forkærlighed for silkepyjamasser og gode vintagefund, som hun bruger både til hverdag og til fest.

Stil

"Klassisk og enkel med et touch af farver og mønstre." 

Inspiration

"Jeg bliver typisk inspireret af mennesker, jeg møder. Igennem årene har jeg lært mange inspirerende mennesker at kende igennem mit virke i skønheds- og modebranchen. De har på hver sin måde sat et præg på min påklædning. "

Favoritdesigner

"Jeg har altid elsket SoniaRykiel og hendes humoristiske tilgang i de ellers sofistikerede, smukke, farverige og ofte lidt skæve designs. Jeg har en del gamle sager fra hende i gemmerne og finder dem frem ind imellem. Hver gang vækker de opsigt med deres glade budskab." 

Hverdag

"Secondhand Levi's 501, en klassisk kashmirstrik, sneakers eller flade ballerinaer." 

Skjorte fra Liberty
Lotte er aldrig i London uden at besøge Liberty-butikken, hvor skjorten er fra. Føntørreren er fra Dyson, og elastikkerne er fra The Beauty Sleeper.

Fest

"En smuk kjole eller en silkepyjamas."

Mest & flest

"Kashmirstrik i rigtig mange farver. De er perfekte til både jeans, fine kjoler, til hverdag og til fest." 

Igen & igen

"Silkepyjamasser bruger jeg både på arbejde og til fest, og når de begynder at blive lidt slidte og triste, så sover jeg i dem. I det hele taget tænker jeg meget over at bruge mit tøj, til det er helt slidt ned, og jeg får det ofte repareret, så det får en længere levetid." 

Undertøj

"Jeg er vild med alt fra Seamless Basics, som er et nyt dansk undertøjsmærke i de fineste bomulds-, uld- og silkekvaliteter. Specielt mine uldundertrøjer er helt uundværlige hele vinteren igennem, og om sommeren hopper jeg i deres lette og luksuriøse silkesager." 

Læs også: Birgitte Raben Olrik: "Det er smukt, hvordan vi alle ældes forskelligt"

Sovemaske fra The Beauty Sleeper, parfume fra Ellis, creme fra Gaelle Organic og vintage- armbånd.
Sovemasken, Lotte ikke vil være foruden, er fra The Beauty Sleeper, parfume fra Ellis, creme fra Gaelle Organic og vintage- armbånd.

Jeans

"Jeg elsker mine Levi’s 501, som jeg oftest finder i secondhand-butikker. Dem har jeg elsket, siden jeg selv var teenager, og nu deler jeg dem med vores store datter på 19 år – alt går i ring!" 

Sko

"Min garderobe er ikke rigtig delt op i hverdag og fest, det er mere et spørgsmål om måden, de forskellige dele bliver sat sammen på. Jeg har forskellige farverige, flade vintagesko fra Chanel, som jeg typisk tager på til fest, men jeg har altid sneakers med i tasken til de sene timer, hvor der skal danses." 

Smykker

"Jeg har ganske få smykker, men meget gode af slagsen, og dem værdsætter jeg meget højt. Jeg elsker mine smykker fra Rebekka Notkin og har dem på stort set hver dag – de er blevet en del af mig. Hellere lidt, men godt!" 

Skjorte fra Sonia Rykiel og røde sko fra Chanel.
Skjorte fra Lottes yndlingsdesigner Sonia Rykiel og røde sko fra Chanel.

Tasker

"Min favorittaske er min Marni-taske fra Holly Golightly. Den er både smuk, rummelig og ikke sart – alle tre detaljer er vigtige for mig, da jeg typisk propper for meget i tasken og ifølge min datter er temmelig hård ved den. Yvonne Koné laver også de skønneste tasker, som jeg elsker, fordi de er så enkle." 

Altid i tasken

"Jeg går aldrig hjemmefra uden min lille økologiske håndsprit fra Less is More. Den dufter vidunderligt, plejer mine hænder og passer på mig og alle omkring mig." 

Shopping

"Jeg er ikke den store shopper og køber sjældent nyt, men jeg går bevidst efter klassiske sager af høj kvalitet, og finder jeg ind imellem noget smukt og farverigt, så slår jeg til." 

Lotte lever i sine secondhand Levi’s 501 og strik fra People’s Republic of Cashmere. Skoene er fra Chanel.
Lotte lever i sine secondhand Levi’s 501 og strik fra People’s Republic of Cashmere. Skoene er fra Chanel.

Butikker 

"Da jeg bor i København, er det oftest her, jeg handler. Jeg elsker at handle i de mindre forretninger, hvor man tit betjenes af ejeren selv eller af andre superpassionerede mennesker, som giver kompetent vejledning, god service og ofte en historie med på vejen. Mine yndlingsforretninger er Holly Golightly og Nué på Gammel Kongevej, men jeg elsker også at finde smukke sager i Time’s Up Vintage eller hos I Blame Lulu." 

En rejse værd

"Jeg tror aldrig, jeg ville rejse et bestemt sted hen med det formål at købe nyt, men når jeg er i London, er jeg altid i Liberty, da jeg elsker deres tekstiler og hele atmosfæren i den smukke, gamle forretning." 

Største samling

"Jeg har en pæn samling af både vintage- og nye tørklæder fra primært Hermès, men også fra Christian Dior og YSL. Jeg elsker print af alle mulige slags, og da jeg oftest går superenkelt klædt, er det flot at dresse det op med et farverigt tørklæde." 

Mere af til vinter

"Jeg udbygger løbende min samling af kashmirstrik, som jeg ofte køber online hos det danske brand People’s Republic of Cashmere. Det er superlet, da jeg ved hvilken størrelse, jeg skal vælge, og de har altid de flotteste farver og superklædelige modeller." 

Læs også: Sine Gerstenberg: "Moden er ikke dum og unødvendig"

Kjole fra MSGM.
Kjole fra MSGM.

Tendenser

"Tendensen til at flere og flere mennesker køber bedre kvalitet og mindre, elsker jeg – det er den eneste vej frem, hvis vi skal overlevere en god planet til vores børn og børnebørn." 

Bedste køb

"Min lange camelfarvede Burberry-kashmirfrakke fra 70’erne, som jeg fandt i Time’s up Vintage. Den holder mig varm hele vinteren, og kvaliteten er i top, som man typisk ser med tøj fra den tid."

Seneste køb

"Et nyt brand, som virkelig inspirerer mig, er engelske Colville, som er skabt af den ikoniske stylist og tidligere British Vogue Fashion Director Lucinda Chambers. Mit seneste køb er en stribet strik herfra." 

Toppe fra People’s Republic of Cashmere, jeans fra Levi’s, solbriller fra Celine og sko fra Chanel.
Toppe fra People’s Republic of Cashmere, jeans fra Levi’s, solbriller fra Celine og sko fra Chanel.

Opsigtsvækkende køb

"Jeg er vild med mine stribede, vintageballerinasko fra Fendi, som både har røde, rosa, gule, grønne og blå striber. De er opsigtsvækkende i alt deres enkelthed." 

Fejlkøb

"Da jeg ikke er den største impulsshopper, har jeg ikke mange fejlkøb i skabet, hvis jeg en enkelt gang kommer hjem med noget, som ikke føles rigtigt, skynder jeg mig ned og bytter det igen dagen efter.

God stil

"Vær tro mod dig selv som menneske, og stol på din egen stil!"

Lottes største samling består  af Hermès-tørklæder.
Lottes største samling består af Hermès-tørklæder.
Yndlingstaske og sandaler fra Marni, strik fra People’s Republic of Cashmere.
Taske og sandaler fra Marni, strik fra People’s Republic of Cashmere.
Silkebluse købt hos Paloma Vintage   i København. Sko fra Hermès.
Silkebluse købt hos Paloma Vintage i København. Sko fra Hermès.
Her er Lotte i en kjole fra Vita Kin.
Her er Lotte i en kjole fra Vita Kin.

Lotte Barnholdt Mahony

  • 48 år.
  • Medstifter af The Beauty Sleeper, Studio Cim Mahony og Barnholdts.
  • Bor i København med sin mand Cim Mahony og deres to piger. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Livsstil, Tøj og Stil