Jennifer Aniston Parfume

Foto: Gareth Cattermole/Getty Images Vi guider til de bedste nye parfumer denne sæson.

På jagt efter en ny parfume? Her er sæsonens bedste

Er din signaturparfume gået hen og blevet en gammel traver, som din næse ikke længere rigtig registrerer, er det på tide at finde en ny. Det vælter frem med nye parfumer, der vil tage dig til Californien, forære dig kæmpestore buketter og indhylle dig i roser, sandeltræ og hamp.

Chill pill

Orange Kush

Hvad dufter Californien af? Den her! Parfumen er, ud over bjerge, gyldne strande og ørken, dedikeret til skateboarding, som vel er nationalsport i solskinsstaten. Den kildrer i næsen, og noterne er sød appelsin, mandarinblomst og… hamp.

Orange Kush, edp 100 ml fra 19-69, 1.300 kr.

En rose er ikke bare en rose

Private Blend Rose de Chine

Selv om roser aldrig har været af mode, synes det alligevel, som om de bliver tragtet ned i de fleste parfumeflakoner, der bliver lanceret netop nu. Bl.a. Tom Fords nye trio af rosendufte, hvoraf den ene, Rose de Chine, er inspireret af hans egen rosenhave og som kontrast indeholder kinesiske pæoner.

Private Blend Rose de Chine, edp 50 ml fra TOM FORD, 1.675 kr.

LÆS OGSÅ: "Den parfume har jeg brugt, siden jeg var 17 år"

Ny duft på gamle flasker

For Her Musc Noir Rose

“Har jeg ikke set den før?” tænker du måske. Men nej, det har du ikke. Nok har Narciso Rodriguez lanceret en hel del versioner af For Her, men der er altså plads til én mere – og denne gang er det rose og jasmin, der er den afgørende forskel i musk-nyklassikeren.

For Her Musc Noir Rose, edp 30 ml fra NARCISO RODRIGUEZ, 475 kr.

Det er blomsterkunst

Eau Rose

Hvis man som parfumehus vil lave en duft, der portrætterer en rose, er det vel meget nærliggende at bede en af verdens førende blomsterkunstnere om at udføre opgaven. Maurice Harris er grundlægger af det hypede L.A.-blomsterstudie Bloom & Plume og har inkluderet noget så syret som artiskokker, kamomille og litchifrugt i rosenduften.

Eau Rose, edp 75 ml fra DIPTYQUE, 1.050 kr.

Letbenet

Amor fati

Den er både dyb og røget og let som en fjer. Dufter måske lidt af røgelse? Når man har med naturlige parfumer som den her at gøre, ovenikøbet 100 procent, bliver det aldrig for voldsomt for sanserne. Lidt ligesom naturvin.

Amor Fati, edp 30 ml fra SIGIL, 915 kr.

LÆS OGSÅ: Frisør Ofia Seghaou: Min yndlingsduft er lidt en kliché

Duften af… mor

Nurture

Duften er et samarbejde mellem det naturlige parfumehus Abel og det økologiske børnetøjsmærke Gray Label – og er dedikeret til mødre. Men altså. Alle kan jo bruge den, for den dufter himmelsk, opløfter med orangeblomst og sørger for ro med sandeltræ.

Nurture, edp 100 ml fra GRAY LABEL X ABEL, 1.230 kr.

Et slag for tonkabønnen

Santal Austral

Økologisk sandeltræolie fra Australien er hovedingrediensen i nicheduften, der er som fløjl i næseborene, men som giver fra sig med tonkabønne fra Venezuela og et spark kanel.

Santal Austral, edp 100 ml fra MATIERE PREMIERE, 1.420 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parfume, Guide og Skønhed