Sæsonens bedste parfumer

Foto: Tine Bek Vi guider til de bedste nye parfumer denne sæson.

Parfumeekspert: Du bør aldrig spraye din parfume på disse steder på kroppen

Nu kan sommeren bare komme an, for du er iført en duft så delikat, at du næsten dåner, når du bruger den. Det kunne fx være en af disse nye parfumevidundere, som du tilmed får kørekort til at bruge. For ja, det er, overraskende nok, lidt af en videnskab.

For at få mest muligt ud af din parfume, er det vigtigt, hvor og hvordan du bruger den. For hvad nytter det at have fundet verdens mest delikate duft, hvis parfumen fordufter to sekunder efter, du har taget den på, eller den giver huden rynker, fordi du bruger den et udsat sted på kroppen?

Eurowoman har konsulteret en af de mest inkarnerede parfumekendere, vi nogensinde er stødt på. Det er manden med navnet, der er lige så smukt, som det er svært at udtale, Aivaras Stanevicius, som er indehaver af nicheparfumebutikken Crime Passionnel i Hyskenstræde i København.

“Når du skal prøve en parfume, er det ok at spraye den på dit håndled. Men til daglig er det ikke det oplagte sted, fordi håndleddet let bliver beskidt, når det er i kontakt med ur, armbånd, tøj og bord, og det ødelægger parfumens molekyler.”

LÆS OGSÅ: 6 skønne damer: Her er produkterne, jeg køber igen og igen

“Pulspunkterne er de bedste områder at spraye parfume på. Det er her, huden bevæger sig og er varm. Et af de smukkeste steder at spraye parfume på, er i den lille hulning ved nøglebenet. Du kan finde pulspunktet ved at gå fra øreflippen ned til kravebenet, hvor der nærmest er en lille lomme til parfumen. Her vil den altid være tilgængelig for din næse, når du bevæger hovedet, og andre vil opleve den, når de giver dig et knus.”

“Du bør aldrig spraye din parfume på din hals eller på decolleté. Her er huden udsat for sol og vind, og fordi parfume indeholder alkohol, som får dine hudceller og væv til at trække sig sammen, kan det give rynker.”

“Hvis du er i korte ærmer, er indersiden af albuen et godt sted at spraye parfume på. Hver gang du bevæger hånden, vil parfumen lægge et duftspor efter dig.”

“Spray din parfume på med kort afstand og i et lille afgrænset område. I film ser vi ofte kvinder, der sprayer parfume ud i luften og går igennem duftskyen. Det ser godt ud, men parfumen forsvinder lynhurtigt. Det er heller ikke en god idé at spraye parfume på håret, fordi alkoholen udtørrer håret.”

LÆS OGSÅ: Makeupartisten fortæller: Sådan bruger du din foundation bedst

Sæsonens parfumer..jpg

  1. Born In Roma Coral Fantasy, edp 50 ml fra VALENTINO, 720 kr.
  2. Gucci Bloom, edt 100 ml fra GUCCI, 895 kr.
  3. De Los Santos, edp 100 ml fra BYREDO, 1.415 kr.
  4. Cedar Violet, edp 50 ml fra AERIN, 820 kr.
  5. The Ghost in the Shell, edp 100 ml fra ETAT LIBRE D’ORANGE, 1.050 kr.
  6. You Solid Perfume fra GLOSSIER, 200 kr.
  7. Her, edt 50 ml fra BURBERRY, 640 kr.
  8. La Liturgie Des Heures, edp 100 ml fra JOVOY, 1.080 kr.
  9. Rose Milano, edp 100 ml fra ARMANI PRIVÉ, 1.050 kr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Parfume, Guide og Skønhed