Marie Lodberg
SPONSORERET indhold

"Det har intet med mit spejlbillede og "resultatet" at gøre"

Journalist og skønhedsredaktør Marie Lodberg lider af en arbejdsskade: Hun er altid på udkig efter nye virksomme produkter, selvom hendes skønhedsrutine er uhyre enkel.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Dennis Morten, privat og PR
29. jun. 2021 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af … rens med E.X.F.O. Cleanse fra pHformula. Jeg smører den på tør hud og vasker den af i badet. Den har en mildt eksfolierende effekt. Jeg afslutter badet med at smøre kroppen ind i Clarins Tonic Body Treatment Oil og skyller efter med iskoldt vand. Min form for vinterbadning året rundt. Den dufter opløftende af geranium, rosmarin og mynte og får eventuel morgensurhed til at forsvinde. Derefter serum, creme, øjencreme og solfaktor. Og så er det tid til ostemad og Earl Grey.

At pleje min hud betyder... en hel del for mig. Jeg sætter tid af til det hver dag, både morgen og aften. Det er selvomsorg og nærmest meditativt for mig at smøre mig ind og pleje mig selv. Det har intet med mit spejlbillede og ”resultatet” at gøre. Det er ritualet, der gør mig glad.

Jeg lægger makeup, når... jeg skal på kontoret eller til middag. Ikke hvis jeg skal i Netto og aldrig, aldrig nogensinde, i sommerhuset.

Min makeuprutine er... forudsigelig. Let foundation, cremeblush og øjenbrynsmascara. Går bølgerne højt, supplerer jeg med mascara og rød læbestift. Selvom det ikke lyder af meget, er mine skuffer fyldt. Jeg er på evig jagt efter mere kompetente produkter end dem, der ryger på huden. Nok en arbejdsskade.

Jeg plejer mit hår med... alt fra Hårklinikken. Shampoo, balsam, leave in hydrator, hårkur. Mit hår klasker mindre og er mere blankt. Jeg har smidt alle mine tørshampooer ud. Jeg kan indimellem godt savne noget heavy shampooduft og -skum, men det må jeg tænke mig til og i stedet glæde mig over, at produkterne er så rene, at de næsten kan drikkes.

Den bedste duft for mig er... det Stockholmbaserede skønhedsbrand Colekts tre dufte, Persona, Void og La Chambre. De er lette, mælkede, varme og rå og har masser af personlighed, uden at de overtager rummet omkring én. Og så den beskidte lugt i metroen i Paris. Jeg savner Paris.

Læs også: Lotte Freddie: "Jeg er helt for hjælp med kirurgi – når man ikke kan se det"

Hvis min hud ikke arter sig, er mit trick at... holde nallerne fra den. Heldigvis er det sjældent, at min hud straffer mig med bumser, men når det sker, er der ikke andre udveje end at tælle til en million. Eller bestille tid hos en dygtig kosmetolog med speciale i dybderens. Kan anbefale Anne hos Intuitions.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået... fik jeg af frisør Joekim Davie Lenny Nielsen. Han overtalte mig til at få klippet mit hår i lette etager. I mange år turde jeg ikke begive mig ud i andet end en knivskarp page af frygt for at ende med 90’ernes juletræsfrisure, men Joekim er nænsom med en saks. Han ved, hvad der klæder én, og hvad håret kan bære.

Hvis jeg kunne give mit teenage-selv et skønhedsråd ville det være... ”Okay, du kan godt lide turkis eyeliner, snehvid perlemorsøjenskygge under brynet, fuchsia rouge og højt hår sat med Elnett. Fint. Fyr den af. Men du kommer til at blive så træt af at se på det, når du, 20 år senere, finder fotoet fra gymnasiets årsfest i en kasse på loftet. Det skal du bare vide.”

Den alder, jeg har nu, er... en mærkelig størrelse. Jeg er jo voksen. Det kan jeg både se og mærke. Jeg er cirka halvvejs i livet. Jeg er gift. Jeg er mor. Jeg danser grimt og overvejer at købe en cykelhjelm. Hvad skal jeg med resten af mit liv?

Nutidens skønhedsideal er... på vej i en god retning, hvor der er plads til flere størrelser og farver. Alle skal være velkomne!

Læs også: Smuk som Hella Joof? Her er hendes skønhedsfavoritter

Marie Lodbergs skønhedsfavoritter: 

børste.jpg

Massøren til din hovedbund

I går aftes da jeg stod og børstede hår og kørte børsten helt ned i hovedbunden, lukkede jeg øjnene, så lækkert var det. Det var en god hovedbundsmassage, udført af mig selv. Tak til børsten, tak til mig. Børste, Mason Pearson, 1.250 kr.

tromborg.jpg

Cremefraiche til kroppen

Den vidunderlige duft og creme fraiche-konsistensen udgør et mindre crememirakel. Kroppen bliver skidesur, når der ikke er mere i krukken. Aroma Therapy Body Lotion, Tromborg, 460 kr.

ZO_skin.jpg

Hverdagsfavorit

Smart Tone Broad Spectrum Sunscreen SPF 50, ZO skin, 700 kr.

serum.jpg

Lidt længde til den mascaraforskrækkede

Når man som jeg ikke er mascarafan, er det rart, at vipperne trods alt har en smule længde. Og ja, den virker. Men man skal være tålmodig. Eyelash Activating Serum, M2 Beauté, 1.000 kr.

hårklinikken.jpg

Antiklask-shampoo

Shampooen har antiklask-effekt, vasker i bund, uden at udtørre, og får håret til at føles rent og friskt. Balancing Shampoo, Hårklinikken, 230 kr.

cloud_paint.jpg

Ferskenfarvet og fin

Cremeblush der lægger sig naturligt på kinderne, ikke for fedtet, ikke for tør. Jeg har endnu ikke fundet en ferskenfarve, der klæder mine kinder bedre. Varm uden at blive gullig. Cloudpaint i farven Beam, Glossier, 140 kr.

Anbefalet til dig