Trine Skoller: ”Jeg er draget af kontraster”
SPONSORERET indhold

Trine Skoller: ”Jeg er draget af kontraster”

Kom med hjem til 48-årige kreativ direktør og designer hos Stella Nova, Trine Skoller.

Af: Rikke Agnete Dam Foto: Lea Jessen
21. okt. 2016 | Mode | ALT for damerne

En bikerjakke tilsat en feminin nederdel. En skarp blazer til en blød top. Det er kontrasterne, der regerer i Trine Skollers klædeskab, hvor sort måske nok er basen, men blander sig med farverige print og finurlige detaljer.

Hvad kendetegner din stil?

– Min stil er meget afhængig af anledning og humør, og det er jo det, der er så fantastisk ved tøj: At man kan bruge det til at understrege en sindsstemning. Men generelt er jeg draget af kontraster. Hvor det feminine møder det maskuline, og bløde materialer møder hårde. Så jeg sætter gerne et par sneakers og en bikerjakke til en feminin nederdel eller en skarp herreblazer til en blød blondetop. Et kodeord er også, at jeg mest er til tøj, der ikke kommer gående med én, men hvor tøjet er anvendeligt og fremhæver ens personlighed.

LÆS OGSÅ: Fuld fart frem ad: Nu skal vi være sporty cool

Efterårsfavoritter. Læderleggings og strik fra Stella Nova, støvletter fra Chloé, solbriller fra Chloé og fundet vintage.

Hårpynt fra Kina, ur fra Rolex og smykker, der er speciallavede, vintage eller fundet på loppemarked i Paris.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Marnis prints, Célines helstøbte univers og ofte også Chloés feminine kollektioner. Men det er som regel ikke alt, jeg kan lide fra én designer – jeg synes bedst om at sammensætte mit eget look.

Hvor shopper du?

– Jeg elsker loppemarkeder og vintagebutikker, og ellers er jeg mest til at gå på opdagelse i konceptuelle butikker med et gennemført univers. Herhjemme er det bl.a. Holly Golightly, der køber modigt og interessant ind. I Paris, hvor jeg tit rejser til i forbindelse med mit arbejde, er det f.eks. hos L’eclaireur, Margiela eller Céline, hvor det næsten er som at gå på museum. Så de steder kommer jeg snarere for oplevelsen end for tøjet. Også Acne har butikker med fascinerende universer, men det kan lige så godt være et hotel, der inspirerer mig, som f.eks. Hotel B i Lima i Peru, jeg var på for nylig, hvor der var tænkt over alt fra badeværelserne til, hvordan en kop te blev serveret.

Bukserne er fundet hos Holly Golightly, der er en af Trines yndlingsbutikker.

Hun er holdt op med at tælle, men har vitterligt mange sko. Her er nogen af dem fra Chloé, Céline, Margiela, Aquazurra og Isabel Marant.

Trine Skoller mikser herre-inspireret blazer med mønstret top og speciallavede perle-øreringe.

Har du en særlig shoppestrategi?

– Jeg planlægger ikke, hvad jeg skal have, da jeg stort set kun går i mit eget tøj. Så når jeg køber noget, er det, fordi jeg falder fuldstændig for det. Tit er det noget, der er helt særligt. Som en blomstret Marni-kjole eller et par røde stiletter. Så ved jeg godt, at jeg ikke går med det hver dag, men jeg elsker det, og fortryder det aldrig.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– Jeg har noget med sko. Ikke bare én slags, men alle. Om det er stiletter, støvler, herresko eller sneakers. Måske fordi jeg netop går i mit eget tøj, er det her, jeg skejer ud, når jeg shopper.

Chanel møder Peru. Trine Skollers hverdagstaske er den brune, fundet i Peru, hvor Stella Nova får lavet sin strik.

Det danske skønhedsmærke Sard gør virkelig en forskel, mener Trine Skoller. Den transparente top er fra Stella Nova.

Mødet mellem kontraster. ­Bikerjakken med nitter er et af Trine Skollers yndlingsitems. Alt er eget design, sneakers fra Adidas.

Her får du Trines tips til shopping og stil:

1. Tænk i kontraster. Bland materialer og stilarter.

2. Gå efter det, du elsker med det samme i stedet for at planlægge så nøje.

3. Prioriter at købe enkelte dyre ting, der kan holde i mange år og styles vidt forskelligt – f.eks. en cool læderjakke eller et par læderleggings.

LÆS OGSÅ: Birgitte Herskind: "Det her mirakelprodukt giver en smuk og naturlig glød"

LÆS OGSÅ: 8 ankelstøvler under 1.500 kr.

LÆS OGSÅ: 10 lyserøde ting, der giver nyt liv til garderoben