Winnie Harlow
SPONSORERET indhold

Denne model har samme hudsygdom som Michael Jackson – og en karriere ud over det sædvanlige

Winnie Harlow lider af den autoimmune hudsygdom vitiligo, som forårsager færre pigment-dannende celler, og som stigmatiserede hende i barndommen, hvor hun var et let mobbeoffer. Vi mødte hende i Shanghai.

Af: Frederik Lentz Andersen Foto: Getty Images
21. dec. 2018 | Mode | Eurowoman

Hvem er dit ikon?

– Michael Jackson. Jeg voksede op med hans musik, som min mor spillede dagligt, og jeg elskede det. Da jeg fandt ud af, at han faktisk havde vitiligo (autoimmun hudsygdom, der forårsager færre pigmentdannende celler i huden, red.), som jeg, elskede jeg ham endnu højere og identificerede mig mere med ham. Jeg ville ønske, at han stadig levede, så han kunne se, at du ikke behøver at skjule, ændre på eller kamuflere, hvem du er, eller hvordan du ser ud. Det er jeg et bevis på. Jeg husker den dag, han døde. Jeg var 13 år og på besøg i min mors hårsalon. Nyhederne kørte på et tv i baggrunden, og jeg brød grædende sammen.

Du er selv en del af Tommy Hilfigers Tommy Icons-kampagne. Hvad betyder det for dig at blive betragtet som ikon?

– For mig er en ikonisk model sådan én som Naomi Campbell, og jeg ser på ingen måde mig selv som et ikon for nogen. Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan være et forbillede for andre, der har udfordringer, som ikke gør det oplagt for dem at leve af deres udseende. Jeg er glad og taknemmelig for, at jeg kan give håb til andre og bliver lykkelig hver gang, jeg fx ser en magasinforside med en kvinde med hijab, en med overdrevet mange fregner, en sort, en transgender eller andre, der falder udenfor normen, for jeg ved, hvor meget håb og øget selvtillid det vækker hos de tusindvis af børn og unge, der føler sig udenfor eller mindre værd.

Hvem er dit sjoveste bekendtskab?

– Jeg har været fan af Nicki Minaj, siden jeg var 12 år gammel og er stolt af, at jeg har kunnet kalde hende min ven de sidste to år. Jeg siger altid til hende, at jeg som 14-årig ville være faldet død om, hvis jeg havde vidst, at vi en dag ville blive venner.

Hvad er det skøreste sted, du er vågnet?

– Til min fødselsdag havde jeg inviteret fire venner til Miami, hvor jeg havde lejet en kæmpe suite. Vi festede uafbrudt i tre dage, så den fjerde og sidste aften var jeg så træt, at jeg blev fuld efter et par drinks og faldt i søvn hængende halvt udover sofaen. Da jeg vågnede næste morgen, lå jeg i min seng iført nattøj. Mine venner havde båret mig fra stuen til min seng og puttet mig. Det var lidt forvirrende.

LÆS OGSÅ: 5 produkter, der giver dig det bedste foundation-resultat

Hvad ved de færreste mennesker om dig?

– Da jeg var barn, var min største drøm at blive ballerina. Jeg øver mig faktisk stadig, når jeg er alene.

Hvad er det bedste råd, du har fået?

– Min morfar plejede at sige: “Gør det, du elsker allermest, for du skal gøre det resten af dit liv.”

Eurowoman var inviteret til Shanghai af Tommy Hilfiger.

Anbefalet til dig