Lyst og fantasier om sex

Foto: Getty

Lyst og fantasier om sex

10 spørgsmål, der booster dit sexliv

Sexlivet foregår ikke kun mellem lagnerne, men også mellem ørerne. Så pop en flaske bobler, stil skiftevis hinanden et af de spørgsmål, som Daisy Løvendahl her giver dig, og tænd op for jeres lyst og fantasier om sex.

1. Hvis jeg skulle tænde dig lige nu, hvad skulle jeg så gøre?

Du behøver ikke gøre det! Men det er da meget rart at vide. Øv dig i at stille det spørgsmål. Ikke kun når I drikker vin og taler sammen, men gå også med din kæreste ud i garagen, stil dig helt tæt på og hvisk spørgsmålet. Hvis du stiller spørgsmålet otte gange over de næste to måneder, så læg mærke til, om der er et mønster i svarene. Handler det om dominans, om spontanitet, om at være uartige sammen eller om romantik? Måske er der en hemmelig nøgle til din partner lige der, som du kan åbne mange spændende døre med.

2. Hvornår føler du dig mest erotisk?

Tænk tilbage på sidste gang, du følte dig i ét med din krop. Hvor du spontant kunne mærke lysten suse gennem dit blod, og din hud længtes efter andres hænder. Hvad skete der lige inden? Hvor var du? Hvilken stemning var du i? Det er guld værd at vide, hvornår både du selv og din partner føler sig mest erotisk. Det er ren visdom, som du kan tage med i dit liv fremover.

Læs også: 6 råd til at opnå orgasme

 

3. Kan du godt lide at blive set på?

Når du bliver set på, hvad gør det så ved dig? Får du lyst til at vende ryggen til og være privat, eller giver det dig lyst til at vise lidt mere og lidt mere og ... Hvilke følelser vækker det, når en andens blik kærtegner dig og din krop? Hvad forestiller du dig? Og hvordan er fantasien om, at din kæreste vil gøre alt bare for at se din krop folde sig ud i ren nydelse?

4. Hvad vil du gerne opleve seksuelt?

Stil dette spørgsmål med et stort smil og et åbent blik, for det kan være svært at sætte ord på, hvad man egentlig gerne vil opleve. Husk, at der er en kæmpe forskel mellem fantasien om noget og virkeligheden. Så giv plads til fantasiens sus her. Det betyder ikke, at I skal handle på det. Lige nu er det bare fantasi ...

5. Er tanken om at blive domineret sexet eller skræmmende?

Hvordan ville du egentlig have det med at lege ”Fifty Shades of Grey” derhjemme? Har du lyst til at have en maske på, blive bundet stramt og underlagt en andens vilje? Hvordan er fantasien om, at du er en andens slave/slavinde og skal lystre din herskerindes/herres vink? Er der samklang mellem, hvad dit hoved synes, det er tilladt at tænde på, og hvad din krop reagerer på?

 

6. Kan du lide at se på mig, under sex?

Hvad gør det egentlig ved dig, når du ser mig nyde min krop? Hvordan føles det for dig, når jeg lader mine egne hænder berøre min krop? Har du lyst til at se lidt? Eller vil du gerne se mig, som om jeg var helt alene? Hvordan er tanken om, at vi leger, at jeg tror, jeg er alene, men faktisk bliver jeg overvåget af en hemmelig agent...?

7. Hvilke sanser bruger du, når du har sex?

Vi har fem sanser, og de er potentielt alle ret kraftfulde i vores sexliv, men hvilke bruger du mest? Betyder duften eller smagen af den andens hud meget? Eller synet af sexet lingeri? Tænder du på ord og lyde eller fornemmelsen af at blive stimuleret koldt og varmt?

8. Hvilken metafor beskriver dig seksuelt?

Det er tilladt at grine, når I udveksler metaforer, og have det sjovt med det, men det er også ret interessant at høre svaret. Er du en doven løvinde, der helst vil ligge på savannen? Skal hun så bides i nakken eller? Er du en reserveret kat, der skal stryges med hårene? Eller minder du mere om en legesyg delfin?

9. Har du fantasier om flere partnere?

For nogle vil de sidste par spørgsmål måske overskride en grænse men prøv alligevel at kaste jer ud i det, og spørg nysgerrigt med et åbent hjerte. Når du fantaserer, drømmer du så om at prøve en trekant, hvor du er i midten og forkæles af to? Eller er du den erfarne læremester, der underviser dine to lydige elever?

10. Tænder du på sex med en af samme køn?

Hvordan er tanken om, at kroppen, du nyder, ser ud som din egen? At du får lov til at indtage den type krop, du også selv har, og opleve fornemmelsen af en anden, der biologisk minder om dig? Hvilke følelser vækker det i dig? Hvordan forestiller du dig, at det er anderledes end med én af det modsatte køn?

Spørg med respekt

Denne leg handler om at åbne op, få nye perspektiver på hinanden, og få sat gang i safterne. De kan kun løbe, når de er fri, og derfor er præmissen respekt og omsorg for, hvad der deles.

Når du stiller spørgsmål, får du måske ikke de svar, du havde forventet. Du bliver måske berørt og jaloux, hvilket er okay. De følelser er forbundet med frygten for at miste, som altid er på spil mellem to, der er vilde med hinanden. Giv plads til de følelser, men lad dem ikke styre udforskningen.

Se hinanden i øjnene undervejs, og giv et kys og et kram, når I afslutter samtalen, så I kan mærke hinanden.

Om eksperten

Daisy Løvendahl er personlig rådgiver, foredragsholder, har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation og er forfatter til bøgerne ”LEV” og ”ELSK”. Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere. Bor i København med sin mand og deres to børn. Læs mere på Daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex og Daisy Løvendahl