hvor tit skal man skifte løbesko
SPONSORERET indhold

5 tips til dine løbesko

Få endnu mere fart i løbeskoene og en bedre løbeoplelvelse med disse 5 gode råd.

Af: Susanne Knutzen
05. apr. 2016 | Sundhed | Fit living

1. Hvordan skal skoene snøres?
Sørg for, at skoen sidder tæt i hælen, så denne er fikseret. Du kan med fordel lave en såkaldt hællås, hvor du tager de øverste snørehuller i brug ved at lave en løkke med hvert snørebånd, og derefter bruger du disse som snørehuller. Træk nu til, som det behager dig. Se en video om, hvordan du gør her

2. Løb skoene til
Løb i syv til 14 dage i både de nye og gamle sko, så undgår du irriterende små overbelastningsskader grundet den nye skos mulige ændring af belastningen på dine ben. Nye sko skal ses som en ændring i træningen på lige fod med øgning af distance eller indføring af intervaller.

3. Hvor meget luft skal der være til tæerne?
Anbefalingen ligger mellem 0,5-0,75 cm, afhængig af hvor lange distancer du løber. Men det vigtigste er, at du får den størrelse, der passer dig.

4. Hvor lang tid holder skoene?
Som tommelfingerregel holder skoene ca. 1.000 km +/- 200 km. Skoene bliver slidt forskelligt alt efter typen af sko, din vægt, underlagets hårdhed, løbehastighed og hvor hyppigt skoen bliver brugt.

5. Kan skoene vaskes?
Ja, men ikke i vaskemaskinen. nogle sko bliver opløst i syningerne pga. det varme vand, mens andre sko bliver stenhårde i sålen. Smid i stedet skoene i en spand lunkent vand med lidt sæbespåner, og fjern skidtet med en blød børste.

Kilde: www.løberen.dk

Sæt kryds i kalenderen til en dag med veninderne og kom med til sommerens hyggeligste Kvindeløb. Husk særtilbud til og med 30. april – kun 225 kr. Du får den lækre løbe t-shirt designet af Mads Nørgaard samt lækker taske fyldt med overraskelser. Anne Bech står for underholdende opvarmning – og du kan møde hende til en snak efter løbet. Chris MacDonald giver dig igen hans inspirerende peptalk (Aarhus, Odense og søndag i KBH). TILMELD DIG HER