Anna Bogdanova

Foto: Frederikke Heiberg

Anna Bogdanova: "Sundhed giver mig frihed"

At gøre ting af lyst i stedet for af pligt er vigtigt for den 31-årige succestræner. Derfor spiser, træner og sover hun, som hun vil, og kan hun ikke passe bukserne, ved hun jo godt, hvor der skal strammes lidt op.

Hvad betyder sundhed for dig?
“Min mor blev syg med brystkræft som 50-årig i 2013, og da jeg mistede hende, havde jeg en lang sørgeperiode, hvor jeg spiste utrolig meget sukker − dagens højdepunkt var kokostoppe. Året efter fik jeg konstateret celleforandringer, og jeg blev straks nervøs for, at jeg havde ødelagt mit helbred ved at leve så usundt. Men jeg nægtede at lade frygten for at blive syg styre mine valg. Jeg har derfor lavet en aftale med mig selv om, at jeg ikke skal slide mig selv op, men passe på mig selv. Jeg spiser af lyst og mad, der giver energi og gør mig i godt humør. Jeg træner, når jeg har lyst, og vil jeg hellere sove, gør jeg det. Hvis jeg kan mærke, at jeg ikke kan passe mine bukser, ved jeg godt, hvor jeg skal stramme op.”

Hvilken motion ­dyrker du?
“Jeg elsker mine kettlebells. At træne med ­kettlebells er sjovt og fedt, og jeg får arbejdet hele kroppen igennem. Jeg er gravid med mit andet barn, så jeg har skiftet de meget tunge vægte ud med nogen, som er lidt lettere.”

Hvad giver det dig at dyrke motion?
“Jeg føler mig stærk, og min krop er i stand til at klare hvad som helst. Motion gør mig superskarp i hovedet, jeg får mere energi af det, og det giver et ekstra overskud.”

Hvordan finder du tid til ­motion?
“Jeg gør det oftest om morgenen, hvor jeg lettere kan finde tid til træning. Træning er vigtigt for både min mand og jeg, og derfor har vi en aftale om, at det er o.k., at vi bruger tid på det. Jeg laver også gerne et mikroworkout på kontoret i fem minutter − det giver mig et energiboost, hvis jeg er kørt lidt træt.”

LÆS OGSÅ: Form din bagdel med disse 6 øvelser

En motionsform, du aldrig kunne finde på at kaste dig over?
“Konkurrencer siger mig ikke noget, og jeg deltager helst ikke i et løb. Jeg kan lide at sprinte på korte distancer, men gider ikke at skulle præstere på et bestemt tidspunkt.”

Hvordan slapper du allerbedst af?
“Jeg lægger mig ned på sofaen med en krimi eller hækler − det er en hyggelig hobby.”

Hvad er dit bedste sundhedstip?
“Du skal gøre noget for din sundhed, fordi du vil. For mig er det vigtigere at træne for at blive stærkere, ikke for at tabe et vist antal kilo. Det giver nemlig ingen frihed, og man ender med at køre sur i det.”

Kan du anbefale et skønhedsprodukt?
“Jeg bruger Smooth Skin Treatment fra Danish Skin Care, for den gør min hud glat.”

Hvornår føler du dig allersmukkest?
“Min mand kan få mig til at føle mig smuk på de grimmeste tidspunkter. Når jeg er træt, har graviditetskvalme og ingen makeup på, kan han på den mest ærlige og kærlige måde sige til mig, at jeg ser vidunderlig smuk ud.”

LÆS OGSÅ: Sådan forbrænder du flest kalorier fra sofaen 

Hvor elsker du at rejse hen?
“Vi rejser ikke meget, fordi vi har to store hunde. Men jeg var for nylig på en charterferie til Kreta sammen med en veninde, hvor vi slappede af i solen og spiste god mad − det var skønt. Strand, sol og palmer eller retreat med god mad er helt klart mere mig end aktiv ferie med en tætpakket kalender.”

Tænker du over, hvad du spiser?
“Jeg vil have friheden til at vælge sundere, når jeg har lyst, i stedet for at det bliver indført med restriktioner. Vælger jeg at spise et kilo grønsager for at få mere energi, gør jeg det. Men jeg elsker også at spise croissanter med nutella til morgenmad.”

Hvad elsker du at spise?
“Jeg elsker god mad og spiser meget gerne retter inspireret af det franske køkken som hummerbisque, consommé, kalvebrisler og creme brulé.”

En dårlig vane, du gerne vil ændre?
“Jeg vil gerne blive bedre til ikke at smide mad ud. Lidt for ofte er jeg nødt til at tømme grønsagsskuffen, fordi de rodfrugter, jeg ville eksperimentere med, ikke bliver brugt alligevel.”

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother: Mange brikker falder på plads efter en løbetur

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?
“At sove. Jeg trives bedst med ni til 10 timers søvn, det er bare sjældent, at jeg får det.”

Hvad er din største sportspræstation?
“At føde et barn er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet.”

En sportsgadget, du ikke kan ­undvære?
“Mine kettlebells.”

I mit køleskab er der altid …
“Fire til fem forskellige oste. Jeg elsker ost og kan altid spise en ostemad.”

I mit køkken finder man aldrig …
“Hvedemel. Det er ikke, fordi at vi ikke spiser hvedemel, men jeg er klart mere flødebolletypen end kagetypen.” 

LÆS OGSÅ: Sund morgenmad: Dét spiser sundhedseksperterne

LÆS OGSÅ: 4 fødevarer, der øger din forbrænding

LÆS OGSÅ: Den store guide til flad mave

Se, hvad vi ellers skriver om: Anna Bogdanova, Træning og Styrketræning