Yogatips
SPONSORERET indhold

Bliv skarp i bolden med yoga

Yoga er anerkendt for sine mange fordele for dig og din sundhed. Nu viser undersøgelse, at du også får en skarpere hjerne med yoga.

Af: Redaktionen
17. feb. 2014 | Sundhed | Fit living


Forskere ved det amerikanske Wayne State Universitet har fundet ud af, at folk, der havde dyrket 20 minutters Hatha Yoga klarede diverse tests, som udfordrede hjernen bedre – både når det gælder hurtighed og antal korrekte svar - end folk, som havde dyrket aerobic.

”Det lader til, at deltagerne, som dyrkede yoga, var bedre til at fokusere og bearbejde information hurtigere og mere præcist end de, som har dyrket aerobic. Vejrtrækningen og de meditative øvelser i yoga sigter mod at berolige dit sind og din krop. Det kan være, at netop sådanne yoga-processer understøtter og styrker dig mentalt, når du skal udføre dagligdags opgaver. Desuden er meditation og åndedrætsøvelser kendt for at reducere angst og stress, som kan være med til at forbedre dine testresultater,” siger forsker og professor i kinesiologo, Neha Gothe til Huffington Post.

Undersøgelsen, som er blevet offentliggjort i Journal of Physical Activity and Health. Omfattede 30 unge kvindelige universitetsstuderende, der havde 20 minutters yoga efterfulgt af meditation, samt 20 minutters aerob træning (jogging på løbebånd).

Tidligere undersøgelser har vist, at regelmæssig aerob-motion kan øge din hjernes ydeevne. Men fordelene ved aerob-motion tager et stykke tid før de træder i kraft, hvroimod yoga har en mere øjeblikkelig virkning på dit sind, så du vil føle det allerede 30 minutter efter, at du har sagt Namaste, siger Gothe.
 
Så måske vil et par yogaøvelser inden sommerens mange forestående eksaminer være godt givet ud.