Parforhold kommunikation
SPONSORERET indhold

3 ting, der vil få din kæreste til at føle sig (endnu mere) værdsat

Vidste du, at det faktisk er lige så vigtigt for jeres parforhold, at I kan juble med hinanden, når det går godt, som det er, at I står bag hinanden i svære tider? Daisy Løvendahl gør dig klogere på, hvilke tre fælder du skal undgå at falde i, når din kæreste deler gode nyheder med dig, og hvilke tre ting der vil få ham til at føle sig endnu mere værdsat af dig.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
08. sep. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

3 fælder du skal styre udenom

1. Du er passiv

Der er tusindvis af gode grunde til, at du ikke kan mønstre arme over hovedet eller jubel lige nu. Men et: ”Hvor dejligt, skat,” efterfulgt af, at du fortsætter med maden, besvarelsen af mails eller legen med jeres børn, er bare ikke godt nok. Det virker, som om du er ligeglad og aldeles uimponeret, selvom jeg fuldt ud anerkender, at du var i gang med noget andet. Så bevæg dig fra passivt at give et verbalt klap på hovedet til lidt mere engagement eller sig: ”Wauw, det kan jeg slet ikke reagere ordentligt på lige nu, men jeg vender stærkt tilbage!”

2. Dine bekymringer overtager samtalen

Og hvad betyder det så for mig? Når ens kæreste står med julelys i øjnene og fortæller om cykeltur med vennerne, forfremmelse eller nye opgaver på jobbet, er det nemt at tænke på, hvad det har af konsekvenser for en selv. Samtalen drejer i løbet af nul komma fem fra din kæreste til dig. ”Skal jeg så hente om torsdagen?” og ”Hvad så med aftalen om sommerhus?”, eller hvad ved jeg. Dine bekymringer er helt reelle, og du skal have svar på det hele, men ikke lige nu! Vent lidt – bare 10 minutter – før du kommer med arsenalet af alt det, du gerne vil have svar på.

3. Du sender blandede signaler

Ord er ikke alt, hvad der bevæger sig mellem os mennesker. Derfor er det super fint, hvis du bruger alverdens kommunikationsteknikker, men det virker bare ikke, hvis din opmærksomhed er et andet sted, og dit kropssprog viser, at du er i gang med to do-listen i hovedet. Så vær opmærksom på at være der fremfor bare at fyre en masse ord af, mens dine øjne flakker mod telefonen, og dine hænder sorterer sokker. Blandede signaler er megairriterende og giver grobund for misforståelser.

LÆS OGSÅ: Er du egentlig tilfreds med dit liv?

3 tips til kærlig kommunikation

1. Giv dit nærvær 7 minutter

Når din kæreste gerne vil dele noget dejligt med dig (og princippet er fuldstændig det samme, hvis det er et barn, en ven eller en kollega), så brug lige syv minutter på at tage imod det, dele og glædes sammen. En af de potentielt største glæder i livet er evnen til at dele det gode, der sker med andre. Det er både en glæde for den, der har fået den gode nyhed, og for dig, som er udvalgt til at høre den. Så stop op, drop alt andet, og vær der.

2. Spørg ind til nyheden, og vis engagement

En vildt enkel måde at fejre den andens nyhed på er ved at spørge mere ind til den. Når der er blevet sagt ”uhu”, ”godt gået” og ”jeg synes, du er for sej”, kan det nemlig være lidt svært at blive i fejringen. Så stil nogle uddybende spørgsmål, og giv derved nyheden mere energi. Spørgsmålene kan både være til konkrete detaljer eller handle om, hvordan han oplever det hele. Pointen er, at I har en reel samtale, hvor du giver ham plads til at tale, og derved viser dit engagement i det, der sker.

3. Anerkend din kærestes indsats

Ikke alle kan lide for mange rosende ord. At kaste om sig med sproglige blomster som ”fantastisk”, ”vidunderligt” og ”eminent” er lækkert for nogle, men ikke for alle. Det er derfor godt at kende din kærestes præferencer, før du sammensætter en buket af pink ord. Det er til gengæld næsten altid godt at blive anerkendt for sin indsats. At en, man holder af, ser, at man har opnået denne gode nyhed, fordi man gjorde noget. Så anerkend altid den andens indsats, og det kan være helt enkelt i ord som: ”Jeg ved, at det her er vigtigt for dig,” eller ”du har også kæmpet for det”.

Anbefalet til dig