Emily Salomon

Foto: Privat Emily Salomon om sundhed.

Emily Salomon: Når løb bliver en straf, kan det umuligt være sundt

For Emily Salomon er søvn lig med sundhed, og så har hun været igennem en fertilitetsrejse, der har fået hende til at værdsætte sin menstruation. Den er nemlig et tegn på, at hendes krop er i balance.

Hvornår føler du dig mest sund?

"Når jeg har sovet godt og nok. Det har jeg virkelig taget for givet, indtil jeg fik et barn. Jeg føler mig også sund, når jeg har menstruation, for jeg har været igennem en fertilitetsrejse, hvor jeg også skulle have styr på min PCOS, så for mig er det et tegn på, at min krop er i balance."

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Mit syn på sundhed er gået fra kun at handle om kost og motion til, at nydelse nu også er sundhed. Der bliver bygget mere og mere på, og det er mindst lige så vigtigt, hvordan jeg har det oppe i
hovedet. Efter jeg har haft svært ved at blive gravid, har jeg også fået et mere hormonelt perspektiv."

Læs også: Annette Heick: "Dette gjorde jeg i tyve år, og jeg hadede det hver eneste gang"

Hvad er din største udfordring i forhold til sundhed?

"Det er mangel på søvn. Jeg lever efter en kostfilosofi, der hedder flere grøntsager og mindre sukker, men lige nu lever jeg nok mere omvendt. Jeg elsker heldigvis at spise en masse farver, men jeg elsker også kage." 

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Hvis jeg skal opstille et realistisk drømmescenarie, så ville det være at vågne efter en god nats søvn, meditere i fem minutter, drikke en kop kaffe eller te og så spise en god morgenmad med min familie efterfulgt af en lang gåtur."

Hvad spiser du til morgenmad?

"Morgenmad er mit og min søns yndlingsmåltid, så det bruger vi meget tid på. Til hverdag får vi havregrød lavet med banan og med toppings på. I weekenden spiser vi hjemmebagte boller og blødkogte æg med noget frugt til. Og så skal der en god kop kaffe med havremælk eller piskefløde i. Jeg synes, at almindelig mælk i kaffen smager frygteligt grimt." 

Læs også: Cecilie Beck: "Det er forbandet sundt ikke at tage sig selv for alvorligt"

Hvilke tre ting har du altid i dit køleskab?

"Der er altid bær, selvom det ikke er så klimavenligt, piskefløde og æg. Jeg spiser næsten kun vegetarisk, og æg er en nem proteinkilde, der kan bruges til så mange ting."

Hvad er dit bedste sundhedstip?

"Nyd kagen, når du spiser den, og nyd løbeturen, når du er afsted. Du skal ikke løbe turen, fordi du har spist kagen, for så bliver det en straf, og det kan umuligt være sundt. Hvis man ikke kan lide at løbe, så kan man gå en lang tur, men bevægelse er godt for krop og sind."

Emily Salomon

  • Emily Salomon
  • 35 år
  • Blogger på Emilysalomon.dk og instagrammer på @emilysalomon
  • Bor på Islands Brygge med sin mand og sønnen Kurt på snart 1,5 år
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Træning, Menstruation og Interview