stærk krop med 6 øvelser
SPONSORERET indhold

Få en stærk krop med 6 øvelser på 6 minutter

Drømmer du om et let og effektivt træningsprogram? Her får du seks gode træningsøvelser, der træner din balance, styrker din krop og sætter gang i forbrændingen. Det bedste er, at du kan lave dem derhjemme.

Af: Majbritt L. Engell & Alice Apel Foto: Robin Skjoldborg
16. sep. 2016 | Sundhed | Fit living

OM PROGRAMMET: 
Multitræning er et træningsprogram for begyndere. Du kan være med uanset form og alder. Hele kroppen arbejdes igennem, og pulsen stiger, så glæd dig. Øvelserne er inspirerede fra både gymnastikken, funktionel træning og yogaens verden. Træningen fokuserer på balance, blodcirkulation, coretræning, fedtforbrænding, mental styrke, puls, styrketræning og udstrækning.

På 6 minutter sikrer du:
➺ at du booster din forbrænding gennem træning
➺at du øger din muskelmasse
➺at du forbedrer din insulinfølsomhed

Når du laver øvelserne, skal du lægge vægt på at arbejde med dine muskler i hele deres bevægelseszone. Det betyder, at du skal gøre noget ud af at lave øvelserne helt, f.eks. at strække armen helt for at bøje den helt, ligesom du skal strække benene helt for at bøje benet helt osv., så undgår du at lave halve øvelser.

DERFOR SKAL DU TRÆNE
➺Muskler er grundlaget for fedtforbrændingen.
➺Muskler holder sygdom og inflammation som smerter og gigt fra døren.
➺Muskler gør, at du kan få glæde af din krop, også når du bliver gammel.

ØVELSE 1 -  TINSOLDAT  
Du træner: Især din balance, dine hoftebøjer og øvre del af ryg.

Sådan gør du:
Placer dine fødder med ca. 30 cm’s afstand. Dine tæer skal pege lige frem eller samme vej som dine knæ. Løft modsat arm og modsat ben på skift, og hold fokus på at strække armen helt, når du fører den op for at lave den fulde bevægelse. Løft benet op til 90 graders stilling i hoften. Arbejd med din vejrtrækning, mens du laver øvelsen. Træk vejret ind gennem næsen, og pust ud.

Antal:
Lav 20 gentagelser på hvert ben.


ØVELSE 2 - ORMEN
Du træner: Dine arme, haser og din core.

Sådan gør du:
Lig på maven på gulvet. Sæt hænderne ved brystet. Løft dig op i armene. Kig op mod loftet, mens du puster ud. Skyd derefter numsen mod loftet, som om du skal op i en planke. Fokuser på, at det er mavemusklerne, der løfter dig op.

Antal:
Lav 10 gentagelser.


ØVELSE 3 - BRED SQUAT
Du træner: Dine ben og balder. Når du laver en squat, er det vigtigste, at bevægelsen starter i hoften, ikke i knæene.

Sådan gør du:
Placer dine fødder med ca. samme afstand som dine skuldre. Kig bagud, og forestil dig, at der står en stol bag ved dig, og at du skal sætte dig på den. Sæt dig langsomt ned mod gulvet, mens du fører armene frem. Kig efter i et spejl, at din overkrop ikke tipper fremover, og at dine knæ ikke falder fremad, for så er bevægelsen ikke hensigtsmæssigt udført. Når du laver din squat, skal du komme så langt ned i knæ, som du kan.

Antal:
Lav 20 gentagelser i alt.


ØVELSE 4 - SKRÅ MAVE
Du træner: Øvelsen styrker især din mave og ryg samt forsiden af dine lår.

Sådan gør du: Sid på gulvet. Ret ryggen, og stræk benene. Løft skiftevis benene, og før hånden mod det modsatte ben på skift. Hold fokus på, at ryggen er ret, og at arme og ben er strakte i hele bevægelsen.

Antal: 20 gentagelser med hvert ben.


ØVELSE 5 - BALANCE PÅ 1 BEN
Du træner: Øvelsen styrker især din balance og core.

Sådan gør du: Placer dine fødder med ca. samme afstand som dine skuldre. Før begge arme op mod loftet, fokuser på at strække dem helt. Gå frem på det ene ben. Spænd i det ben, du står på, sug navlen ind, og spænd i den nedre del af maven. Før armene frem. Stræk armene helt.

Antal: Lav 10 gentagelser på hvert ben.


ØVELSE 6 - SQUAT MED HOP
Du træner: Hele kroppen, men især dine lår og balder.

Sådan gør du: Placer dine fødder med ca. samme afstand som dine skuldre. Kig bagud, og forestil dig, at der står en stol bag ved dig, og at du skal sætte dig på den. Sæt dig langsomt ned mod gulvet, mens du fører armene frem. Kig efter i et spejl, at din overkrop ikke tipper frem-over, og at dine knæ ikke falder fremad, for så er bevægelsen ikke hensigtsmæssigt udført. Når du kommer ned i knæ, efterfølges bevægelsen af, at du sætter af og hopper, så højt du kan.

Antal: Lav 20 gentagelser.

SE OGSÅ: Video med Anne Bech: Sådan booster du din forbrænding

SE OGSÅ: Eksperterne bag ny boostkur: "Vi garanterer vægttab"


SE OGSÅ: Camilla har testet ny boostkur: "Jeg har allerede tabt syv kilo..."