fitmom
SPONSORERET indhold

Se slankebloggerens forvandling

Hun skulle tabe sig 20 kg, løbe 10 km og starte op som spinningsinstruktør igen - det var de første mål, daCharlotte Egedal Wozniak oprettede sin slankeblog.Der er nu sat flueben ved alle tre, og næste stop på vejen er et halvmaraton. Mød kvinden bag fitmom.dk, der sætter benhårde mål, når dem og sætter nogle nye.

Af: Louise Wethke Buch Foto: Privat
27. maj. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

”Du har nu løbet fem kilometer på 30 minutter og 45 sekunder.”

Kun en stemme fra løbeappen Endomondo afbryder den stilhed, der omkranser skoven på den sædvanlige rute, Charlotte Egedal Wozniak løber, når hun har tid. Hun føler, hun bliver mindre, for hvert skridt, hun løber. Hun har en skriggul fitnesstop uden ærmer og sorte trekvart tights på.

For bare nogle måneder siden kunne hun ikke drømme om at vise sine bare overarme frem eller hoppe i pangfarver. Med sig i løbevognen har hun sin datter Alba på 8 måneder. Charlotte har nemlig opskriften på, hvordan man både kan være "fit" og "mor", som hun glædeligt blogger om, når Alba er lagt i seng om aftenenen, på sin slankeblog Fitmom.dk.


LÆS OGSÅ PÅ fitliving.dk: Køl af med en kalorielet pindis

I knap seks måneder har løbeskoene stået forrest i entreen og tastaturen på computeren har været rødglødende i Charlotte Egedal Wozniaks hjem i Hedensted. ALTfordamerne.dk lavede en historie om Charlotte i januar, og i dag er hun allerede tusinde følgere rigere og mange kilo lettere. Hun startede sin blog i starten af december, og på den tid har hun smidt 20 kilo, knoklet sig i form til at kunne løbe over ti kilometer og er startet op som spinninginstruktør igen efter sin fødsel. Siden hun fødte sin datter for 8 måneder siden viser badevægten 32 kilo mindre, og bloggen har været en stor del af det vægttab.

LÆS OGSÅ: Slankebloggeren: Derfor går jeg online med mit vægttab

Det skal gå op ad bakke
Næste mål er allerede fastlagt; hun vil gennemføre et halvmaraton i maj 2015. Det er nemlig målene, der driver hende, og hun bliver motiveret af alle følgerne på hendes blog, hvor hun hver dag skriver om, at det godt kan lade sig gøre at være supermor og superfit, hvis man bare prioriterer rigtigt.

− Jeg kan godt lide, at det går op ad bakke hele vejen, og der er knald på hele tiden. Det er jo et spørgsmål om at prioritere sit liv, og jeg vil hellere gå eller løbe en tur med alba, end jeg vil tage ud og shoppe, siger Charlotte Egedal Wozniak.

En af Charlottes store prioriteter er hendes blog, og hun er netop blevet premiumblogger i blognetværket BloggersDelight, fordi bloggen hver måned besøges af over 50.000 mennesker. Når hun handler i brugsen bliver hun prikket på skulderen af folk, hun ikke kender, som følger hendes blog, og ude i byen kendes hun som ”fitmom”.

− Det kommer lidt bag på mig, hvor mange der er interesserede i mit liv og mit forløb. Jeg er egentlig ikke så overrasket over, at jeg nåede mine mål, men siden jeg startede min blog i december har jeg fået daglige mails fra mine følgere, og der er hele tiden nye mennesker, der skriver til mig, siger hun.

Følgerne motiverer, når man falder i
Charlotte er overbevist om, at der sidder mange andre i samme situation og er nybagt mor og har svært ved at finde motivationen og tiden til at træne og spise sundt, når man har en lille en på slæb. Heldigvis har hendes blog hjulpet hende rigtig meget hen ad vejen, og den er blevet en del af hendes liv.

− Jeg bliver motiveret af, at der er et pres og af, at jeg skal levere nogle resultater. Jeg har nogle mennesker, der følger med, og jeg har lovet dem, at der kommer før- og efterbilleder og opdateringer om vægten hver uge. Jeg skal hjælpe og motivere nogle andre, og hvis de er gået i stå, så hiver jeg dem op, så de også bliver ved med at kæmpe, fortæller Charlotte Egedal Wozniak. 

Det er vigtigt for Charlotte at fremstå som et almindeligt menneske, der også kan fejle, og hun tror blandt andet, det er derfor, hendes slankeblog er blevet så populær. De dage, hun står med fingrene nede i bland-selv-slikken i brugsen og træningen hænger hende langt ud af halsen, blogger hun nemlig også om, så de mange følgere kan mærke, at det er et menneske, og ikke en superkvinde, der sidder på den anden side af skærmen.

− Ligesom alle andre falder jeg jo også i et hul engang imellem. Mit hul er nok bare ikke blevet så stort, fordi jeg hiver mig selv tilbage. Men jeg synes, folk skal se, når jeg falder i, så de kan se, at jeg er et menneske ligesom alle andre, siger hun.


LÆS OGSÅ: Se 29 geniale slanketips, der virker