Guide til sæsonens søde bær

Foto: Getty

Guide til sæsonens søde bær

Nyd de søde og syrlige bær friske og rå, eller server dem i desserter, smoothies og salater. Ekstra bonus: De er sprængfyldt med vitaminer.


BROMBÆR
Spis dem, som de er, i desserter og bagværk samt syltning og salater. De er rige på C- og E-vitamin og har et højt indhold af kostfibre.
JORDBÆR
Gode til det meste, men har en kort holdbarhed og skal helst spises samme dag, de er købt. Indeholder vitaminer og kostfibre.
HYLDEBÆR
Af blomsterne samt de modne hyldebær kan man lave saft. Er desuden rige på A- og C-vitamin.
STIKKELSBÆR
Har en let sødsyrlig smag, og bærrene kan bruges i marmelade, kompot og i desserter.

RIBS
De syrlige bær spiller godt op ad meget søde ting. Bærrene har et højt indhold af pektin, hvilket gør dem velegnede til syltning og gelé.
KIRSEBÆR

Er mest velegnet som forfriskende sommerfrugt i desserter og drinks. Bærrene er rige på antioxidanter.
BLÅBÆR
Brug blåbær på yoghurten, myslien eller havregrynene. De er også gode i salaten og er rige på C- vitamin, antioxidanter og kostfibre.
MULTEBÆR 
Anvendes til desserter, frugtsaucer og marmelade samt i det nye nordiske køkken. Multebær er meget rige på C-vitamin.Ribs De syrlige bær spiller godt op ad meget søde ting. Bærrene har et højt indhold af pektin, hvilket gør dem velegnede til syltning og gelé.
  
HYBEN
Bruges til syltning og fremstilling af gelé, saft, suppe og te. Indeholder store mængder A- og C-vitamin, kalcium samt fibre.
SOLBÆR

Pift sommersalaten og dine desserter op med disse syrlige og aromatiske bær, der indeholder store mængder C- og E-vitamin.
HINDBÆR
Tilsæt hindbær i en grøn salat eller i dine desserter. De søde bær indeholder især C-vitamin og er rige på kostfibre.
HAVTORN
Kan anvendes til syltetøj, saft og juice. Havtornsaft kan bruges i smoothies, sorbet eller andre desserter. Er rig på vitaminer.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kost