Her er de 5 lette øvelser som hindrer løbeskader
SPONSORERET indhold

Her er de 5 lette øvelser som hindrer løbeskader

Løb er en motionsform, som belaster kroppen voldsomt. Af samme årsag er løb utrolig effektivt, når man ønsker at komme i form eller at tabe sig.

Af: Chris McDonald
04. okt. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Men du kan hjælpe din krop med at klare udfordringerne ved løb med disse fem lette øvelser.

1. Gå på hæl og løft storetå-øvelser
Øvelsen skal laves barfodet. Start med at gå frem og tilbage over gulvet på hælene, så tæerne stritter op i luften.

Øvelsen udfordrer de muskler på skinnebenet, som ellers kan blive betændte. Stå på flad fod, og løft så storetåen og hele storetåsiden op fra gulvet, igen ved at bruge skinnebensmuskulaturen.

2. Akillessene-øvelse
Stå på et trappetrin med forfoden, og lad hælen synke nedad, så du mærker et stræk i læggen. Stå her, og kom skiftevis op på tå og ned med hælen.

Øvelsen styrker akillessenen.

3. Fod-øvelse
Læg et lommetørklæde på gulvet, kram det sammen med tæerne og løft det fra gulvet. Fem gange med hver fod.

Øvelsen forebygger betændelse i den store sene under foden.

4. Balance-øvelse
Tag en stram træningselastik om anklerne, bøj godt ned i knæene, og gå sidelæns. Elastikken skal hele tiden holdes stram – efter et stykke tid, vil du kunne mærke det på ydersiden af benet. Det er gluteus medius, som hvis den er stærk, styrker din balance og hindrer ømhed på benets yderside.

5. Skrå squats
Stå på et skråt underlag (der hælder nedad) eller med løftede hæle. Øvelsen, hvor du bøjer i knæene og kommer halvvejs ned i en knæbøjning, styrker forsiden af låret og knæet. Den modvirker knæproblemer, fordi den især styrker nedre del af den store lårmuskel og dermed stabiliteten over knæskallen. 10-15 gentagelser. Når du bliver god, så læg vægten på det ene ben, mens du bøjer i det andet.