Johanne, Line, Christina og Mona tabte tilsammen 85 kilo på 9 uger
SPONSORERET indhold

Johanne, Line, Christina og Mona tabte tilsammen 85 kilo på 9 uger

Sundhedsekspert Michelle Kristensen står bag bootcampen MK Bootcamp, hvor disse fire kvinder har tabt i alt 85 overflødige kilo, fået energien tilbage og fundet glæden.

Af:: Jo Brand Foto: Franne Voigt
06. jul. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Johanne tabte 20,7 kg - "En løbetur kan redde dagen"


Navn:Johanne Rasmussen
Alder: 29 år
Arbejde: Pædagog
Privat: Bor i Aarhus med sin mand og deres datter på 2 år
Vægt før bootcamp i november 2013-januar 2014: 102,7 kg
Vægt efter bootcamp: 91,7 kg
Vægt i dag: 82 kg


Johanne før og efter

For Johanne har bootcampen ikke været en kur, den har været startskuddet til en livsstilsændring, der indebærer masser af løb, masser sund mad og plads til at fejle en gang imellem.

Derfor har det fungeret for mig
Det med f.eks. at skulle tælle kalorier har altid været besværligt for mig. Nu kan jeg spise mere, som jeg har lyst til, fordi jeg har nogle alternativer til det, vi normalt spiser herhjemme. F.eks. får jeg squash-spaghetti, når min datter får pasta. Det gør det nemt. I dag har jeg lært at gå mere op i mit spejlbillede og mål på kroppen end min vægt. Jeg har fundet ud af, at selvom jeg måske vejer et kilo mere, kan jeg have tabt 8 cm.

Vanerne
Før bootcampen var jeg træt og endte ofte med en Marsbar for at få energi. Men det siger jeg nej tak til i dag. Nu tænker jeg over, hvad der giver energi på længere sigt.

Sulten
Jeg har ikke gået rundt og været sulten, men jeg har lært at spise, når jeg blev sulten, og ikke før jeg blev sulten.

Motionen
eg har altid dyrket motion i perioder, men denne gang har det hængt ved, fordi det har været så nemt. Tidligere har jeg måske trænet fire uger i fitness-center, og så er jeg stoppet, fordi jeg skulle bruge to timer på det i alt med transport osv. Men fordi jeg nu løber og kan gøre det i det øjeblik, jeg træder ud ad døren, tager det mig jo kun en halv time. Samtidig er jeg blevet mere opmærksom på, hvad løb gør ved mig. Hvis jeg ikke får løbet, bliver jeg træt, mangler overskud og kommer i dårligt humør, mens en løbetur på 20 minutter kan redde min dag. Og hvis jeg har tid til at sidde et par timer i sofaen hver dag, har jeg jo også tid til en løbetur!

Kosten og nydelsesmåltiderne
Jeg var bange for, at jeg ikke kunne styre nydelsesmåltidet, og sådan har jeg det lidt stadigvæk. Nogle gange falder jeg i og har 14 dage med for meget slik, men så er det bare op på hesten igen. Men jeg lærer også af mine fejl, og jeg har fundet ud af, at min mave slet ikke kan holde til det, som den kunne holde til før i tiden. I dag ved jeg, hvad der venter mig, hvis jeg f.eks. spiser rundstykker. Jeg bliver oppustet og får ondt i maven. Jeg er også blevet bedre til at prioritere. F.eks. takker jeg nej tak til chokoladekage på arbejdet, fordi jeg hellere vil ud og have en treretters menu om aftenen. Jeg vil gerne tabe 10 kilo til, og spiser stadigvæk ikke kartofler, ris og pasta til hverdag, men er der ikke alternativer, når jeg er ude, spiser jeg det, der er.

Vigtigste lektie
Et stort vægttab kan ikke klares med en kur. Det handler om en livsstils-ændring og om at finde en, der passer til dig.

Resultatet
Jeg har tabt mig. Jeg er klar til at stå op, når jeg vågner om morgenen, jeg behøver ikke længere sove om eftermiddagen, jeg har energi til at lege med min datter, og jeg er blevet den mor og kone, jeg gerne vil være. Derudover har jeg lært, hvad min krop har brug for. Jeg kan mærke, hvornår den har brug for at løbe, og hvornår den trænger til at slappe af, og så lytter jeg efter det. Og samtidig ved jeg godt, at det er mit hoved, der taler, hvis jeg ikke gider løbe, når jeg sidder og hygger mig i sofaen, og så tager jeg ud og løber alligevel. Den 21. juni skal jeg løbe Aarhus Halvmaraton for første gang.


LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: Slip af med de sidste stride kilo


Line tabte 21,8 kg - "Jeg er blevet omprogrammeret"


Navn: Line Borup Ravnholt
Alder: 37 år
Arbejde: Friskolelærer
Privat: Bor i Aars med sin mand og deres to børn på 9 og 11 år
Vægt før bootcamp i januar-marts 2014: 91,8 kg
Vægt efter bootcamp: 82,6 kg
Vægt i dag: 70 kg


Line før og efter

Før i tiden faldt Line ofte i søvn på sofaen om aftenen. Det gør hun ikke længere. I dag har hun tabt over 20 kilo og har fundet ud af, at hun kan løbe sig fra stresssymptomer.

Derfor har det fungeret for mig
For det første havde jeg motivationen. Jeg var træt af at se på mig selv i spejlet, og jeg var træt af ikke at kunne købe det tøj, som, jeg syntes, var fedt, men kun det, jeg kunne passe. Derudover var jeg som idrætslærer en dårlig rollemodel for mine elever, for jeg kunne ikke løbe bare en enkelt kilometer. Jeg havde tidligere forsøgt at gå til en diætist, men der var for mange regler, f.eks. var alkohol og søde sager fuldstændig udelukket, og der var ingen alternativer. Det gode ved Michelle er, at hun tager højde for, at man har lyst til sødt. I løbet af selve bootcampen havde jeg ingen kriser – ikke engang, da vi skulle intervalløbe i temperaturer, der føltes som minus 20 grader. Forklaringen er, at jeg virkelig kunne se, at det virkede. Og mærke det.

Vanerne
Før var min dårligste vane at ligge på sofaen om aftenen. Og jeg kunne altid finde på en dårlig undskyldning. Men i dag kommer jeg altid ud at løbe – også når det regner, fordi jeg ved, hvordan jeg har det, når jeg kommer hjem igen.

Sulten
Jeg har overhovedet ikke været sulten.

Motionen
Inden jeg begyndte på bootcampen, havde jeg ingen faste rutiner. Og jeg tænkte, at løb bare ikke var noget for mig. Men nu er jeg faktisk blevet helt glad for det, fordi det giver overskud. F.eks. oplevede jeg, at jeg blev helt pip, da jeg ikke kunne løbe i 14 dage på grund af en skade. Det var sindssygt overraskende! For nylig løb jeg – med gåpauser indimellem – hjem til mine forældre, der bor 23 km væk. Det var en sejr.

Kosten og nydelsesmåltiderne
Jeg har tidligere godt kunne kværne 200 gram chokolade over en aften, og mit første nydelsesmåltid på bootcampen var 100 gram chokolade, men jeg kunne faktisk kun spise 75 gram. Mit blodsukker var fuldstændig stabilt efter, at jeg havde spist så sundt og varieret, at jeg havde slet ikke samme sukkertrang. Første gang, jeg spiste en pizza, fik jeg det dårligt. Kroppen vil jo slet ikke have den slags mad. I dag spiser jeg masser af grøntsager og mad i en god kvalitet. Men jeg går også i byen og får et glas rødvin.

Vigtigste lektie
Jeg har lært at prioritere mig selv og mine løbeture. I dag tænker jeg på, at min krop skal holde i mange år, og det gør den kun, hvis jeg behandler den ordentligt.

Resultatet
Jeg har fået ufatteligt meget mere energi. Den der fornemmelse, hvor man kommer træt hjem fra arbejde, er væk, ligesom jeg heller ikke længere falder i søvn på sofaen om aftenen. Da jeg startede på bootcampen, sloges jeg lidt med nogle rester af stresssymptomer, men efter en-to uger var de væk. Og i de perioder, hvor jeg har travlt, og de igen dukker op, tager jeg en løbetur og så forsvinder de. Det her er min nye livsstil.


LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: "Sådan bliver du klar til bikinisæsonen"


Christina tabte 25 kg - "Efter den første uge gik jeg ikke længere i skabene"


Navn: Christina Sibbesen
Alder: 35 år
Arbejde: Friskolelærer
Privat: Bor i Klarup, Øst for Aalborg, med sin kæreste og deres børn på 6 og 3 år.
Vægt før bootcamp i januar-marts 2014: 82 kg
Vægt efter bootcamp: 74 kg
Vægt i dag: 57 kg


Christina før og efter

Før i tiden, når Christina kom fra arbejde, gik hun i skabene for at finde noget sødt, og så lagde hun sig på sofaen. I dag løber hun en tur. Blandt andet derfor har hun tabt sig 25 kilo.

Derfor har det fungeret for mig
Jeg har altid godt kunne lide at spise – også det usunde. Og har prøvet alt fra suppekure til proteinshakes for at tabe mig, men det har ikke fungeret. At det lykkedes denne gang skyldes, at jeg var topmotiveret. Det har været grimt at kigge mig i spejlet... Samtidig så gjorde jeg det sammen med Line (der også er med i denne artikel, red.), som jeg arbejder sammen med, og det betød, at vi kunne støtte hinanden i f.eks. at sige nej til kage på arbejdet. Derudover har resultaterne været med til at holde mig fast, og så har det også hjulpet, at familien synes, at det var lækker mad.

Vanerne
Jeg har altid været glad for slik og sødt og er gået i skabene, når jeg kom hjem fra arbejde, for at se, om der var noget slik eller kage, hvorefter jeg lagde mig i 20 minutter på sofaen. Men det stoppede jeg med allerede efter den første uge, hvor mit blodsukker var stabilt. I dag løber jeg en tur, inden jeg henter mine børn.

Sulten
Ikke spor. Jeg har spist mere, end jeg plejede, fordi jeg fik så mange grøntsager.

Motionen
Da jeg begyndte, kunne jeg ligesom Line ikke løbe en kilometer, men i december løb jeg mit første halvmaraton. Jeg er blevet bidt af at kunne se mine fremskridt, og samtidig får jeg tænkt over, hvad jeg skal nå i løbet af ugen og den slags. Derudover har jeg startet et "garagehold", hvor vi er nogle veninder, der løber sammen og styrketræner i vores garage med kettle-bells, håndvægte, og hvad vi ellers nu kan finde på at bruge af f.eks. skamler, min datters sjippetov osv.

Kosten og nydelsesmåltiderne
Mit allerførste nydelses-måltid var en pizza, og der kunne jeg ikke engang spise en halv, før jeg fik det dårligt. Alt det fede snask og hvedemel slog min krop helt ud. Derfor spiste jeg efterfølgende noget sundere til nydelsesmåltiderne som en spegepølsemad eller måske en kage eller lidt chokolade. I dag spiser jeg stadig et nydelsesmåltid om ugen og drikker måske et glas rødvin, men ellers følger jeg principperne. Sund fastfood er lidt svært at finde, hvis man f.eks. er på ferie, men så må man have mad med hjemmefra. Det vænner man sig til.

Vigtigste lektie
Hvis du er motiveret, så kan du.

Resultatet
Jeg har lært at passe bedre på min krop ved at spise nogle gode og sunde råvarer. Træningen vil jeg aldrig undvære nu, og jeg har fået et helt nyt hylster. Jeg har både tabt mig, så man kan se muskler på mine ben og arme, og jeg har fået mere energi: Jeg gider godt hoppe på trampolinen med mine børn, når jeg har hentet dem. Ligesom jeg også gerne løber 10-12 km en onsdag aften. I det hele taget har forløbet gjort mig stærkere og mere målrettet.


LÆS OGSÅ: Kom i bikiniform på 2 uger


Mona tabte 18,2 kg - "Jeg sover bedre og har droppet medicinen"


Navn: Mona Sams
Alder: 43 år
Arbejde: Dagplejer
Privat: Bor i Vester Hornum i Nordjylland med sin mand og deres to børn på 15 og 17 år
Vægt før bootcamp i januar-marts 2014: 83,2 kg
Vægt efter bootcamp: 76,8 kg
Vægt i dag: 65 kg


Mona før og efter

Ud over at have tabt næsten 20 kilo, er Mona Sams holdt op med at vågne med ondt i maven om natten, og så har hun droppet sin astma- og allergimedicin, da den ikke længere var nødvendig.

Derfor har det fungeret for mig
Selvom jeg synes, jeg har levet sundt og dyrket motion, så har min vægt svinget op og ned. Jeg har prøvet et utal af kure, der også har virket, men jeg har altid taget det hele på igen. Samtidig har jeg haft problemer med allergi og astma, ligesom jeg er vågnet hver nat med ondt i maven. Da jeg startede hos Michelle, forslog hun, at jeg måske havde glutenallergi, og det viste sig at være rigtigt. Derfor har det også været nemt for mig at holde mig til den kost uden mel og sukker, som Michelle anbefalede, for jeg opdagede hurtigt, at jeg ikke var så oppustet, og at jeg sov bedre om natten. Derudover fik jeg meget mere energi. Samtidig kan min mand og mine børn også godt lide maden. Faktisk har min mand også tabt sig 15-20 kilo. Og dagplejebørnene spørger også efter daddelkugler og pølsebrød lavet af kål.

Vanerne
Før bootcampen var vi slemme til at hygge med is, kage og chips, når vi sad i sofaen lørdag aften. I dag hygger vi stadig, men nu er det med daddelkugler eller skyr med frugt. Jeg er stadig voldsomt glad for chokolade, men jeg har fundet noget glutenfrit og mørkt, og det kan jeg ikke spise så meget af.

Sulten
På de kure, jeg har været på tidligere, har jeg været skrupsulten. Det har jeg slet ikke været denne gang. Jeg har fået det, jeg skulle have.

Motionen
Inden jeg startede, havde jeg mest løbet små ture på højst fem kilometer. Men her i weekenden har min mand og jeg lige løbet halvmaraton. Derudover er jeg også begyndt at træne med kettlebells to gange om ugen. Det har givet mig en bedre holdning og gør virkelig noget for ryggen og armene. Det er ikke sådan, at jeg har fået store muskler, men jeg er mere fast i det. Og hvis jeg ikke holder træningen ved lige, bliver jeg øm i kroppen.

Kosten og nydelses­måltiderne
Jeg spiser stadig efter principperne i bootcampen, for hvis jeg har fået noget med gluten eller spist for meget, er jeg så træt i kroppen dagen efter. Jeg spiser to nydelsesmåltider om ugen, fordi jeg ikke længere skal tabe mig. I begyndelsen var det bagekartofler med en ordentlig klat smør, men i dag kan det være alt muligt forskelligt. F.eks. gemmer jeg det, til vi skal ud en aften, eller også kan det være, at vi spiser dessert en aften eller jeg får et stykke glutenfri kage.

Vigtigste lektie
Jeg har lært at mærke efter. Nu ved jeg, hvad der sker, hvis jeg spiser et rundstykke – jeg får dårlig mave. Derudover ved jeg også, hvad der fungerer for mig motionsmæssigt.

Resultatet
Jeg sætter selvfølgelig pris på at være kommet af med de ekstrakilo, men først og fremmest har det væretrart at mærke, hvad det kan gøre ved ens krop at spise anderledes. Jeg tænkte først, at det ville være svært at skulle undvære rundstykker og rugbrød og den slags, men det var det faktisk ikke, da jeg først opdagede, hvor godt jeg fik det. Det har været så godt, at jeg i sommer ikke længere behøvede at tage min astma- og allergimedicin. Før i tiden var jeg også oppe mindst en gang om natten, fordi det gjorde så ondt i maven. Det er jeg ikke længere. Og jeg var så træt om i løbet af dagen, at jeg kunne sidde op og sove. I dag føler jeg mig frisk.


LÆS OGSÅ: Ny kur: Spis efter din kropsform


4 råd fra Michelle Kristensen
1// Michelles bedste bootcamp-råd:
En bootcamp giver resultater på kort tid. Du kan blive to størrelser mindre på ni uger, tabe dig og få mere energi. Samtidig får du en øget kropsbevidsthed, så du finder ud af, hvad der giver dig kropsligt velvære og glæde, og gør det nemmere at skifte livsstil.

2// Michelles bedste råd om kosten:
- Du skal drikke 1,5-2 liter vand om dagen, så du ikke bliver dehydreret, da det sænker stofskiftet.
- Du skal have sunde, ordentlige fedtstoffer (fra f.eks. planteolier og nødder) og protein (bønner, kød, skyr etc.) til alle dine hovedmåltider, da det mætter og har en positiv indflydelse på dit stofskifte.
- Du må spise alle de grøntsager, du vil.
- Undlad at spise ris, brød og pasta, med- mindre det er før træning, hvor en lille portion giver mening fordi det giver dig mulighed for at træne hårdere.
- Du må spise to-tre stykker frugt om dagen. To, hvis du ikke træner, og tre, hvis du gør.
- Drop: Light-produkter, sodavand, juice og alkohol og så selvfølgelig sukker, kage, hvidt brød og pasta osv.

3// "Derfor SKAL du spise chokolade!"
Michelle Kristensen om nydelsesmåltider: "En gang om ugen skal du spise et måltid, hvor du nyder det, du savner til hverdag. Af flere årsager. Måltidet gør, at du ikke begynder at hungre efter det, du savner. Ligesom det kan give dig mulighed for at være social og spise sammen med andre uden at tænke så meget over din mad. Derudover er der også noget, der tyder på, at nydelsesmåltidet holder dit stofskifte i vejret. Sidst men ikke mindst: Når du begynder at spise sundt og samtidig også får det, du har lyst til, lærer du også din krop at kende. Der er f.eks. nogle, der finder ud af, at de troede, at de elskede rundstykker med ost, men når de så spiser det og virkelig skal nyde det, finder de ud af, at de faktisk synes, det er lidt kedeligt. Andre oplever at få ondt i maven, når de har spist noget usundt – der var f.eks. en, der brækkede sig hele natten efter, at have spist slik. På den måde lærer du, hvad kosten gør ved dig."

4// Michelles bedste tip til træning:
Du skal træne for dit velvære og ikke bruge motionen til at "piske" din krop. Løb, eller få pulsen op med konditionstræning på anden vis tre gange ugentligt: 2 x 30 minutter og 1 x 45 minutter. Suppler med styrketræning 2 x ugentligt.


LÆS OGSÅ: Personlig træner: Dét spiser jeg i stedet for rundstykker

LÆS OGSÅ: Bikini Bootcamp: Flotte lår og stramme balder på 1 måned

LÆS OGSÅ: Stramme balder, sexede arme & flad mave på 8, 4 eller 2 uger