løbesko
SPONSORERET indhold

Stor guide: Sådan finder du den perfekte løbesko

Bliv en bedre løber, og undgå skader med den rette løbesko. Eksperterne guider dig her til, hvilken sko der passer til netop dig og din løbestil.

Af: Susanne Knutzen Foto: PR
23. okt. 2018 | Sundhed | Fit living

TIL BYLØBEREN

HVAD: Pureboost Go, Adidas, 999 kr. Set hos adidas.dk

HVORFOR: Disse sko er skabt til byløb og har en let og smidig overdel i strik, der tilpasser sig din fods naturlige bevægelse. En bredere forfod og forstærket hæl giver stabilitet, til når du skal over kantsten og lave skarpe retningsskift. Den spændstige støddæmpning og en fleksibel ydersål skaber et jævnt og behageligt løb.

HVEM: Stabil løbesko, så du kan skære hjørnerne uden problemer.

TIL DIG, DER KAN LIDE FART

HVAD: Puma, Hybrid Runner, 750 kr. Set hos Puma.com

HVORFOR: To foam mellemsåler, nemlig NRGY og Ignite, sørger for en god støddæmpende effekt, samt giver ekstra energiboost til dit løb, så du kan løbe stærkere. Letvægtsskoen har desuden en fleksibel og åndbar overdel, der sørger for en soklignende pasform.

HVEM: Til dig, der løber intervaller og flere ture om ugen.

DEN KOMFORTABLE LØBESKO

HVAD: Air Zoom Pegasus 35, Nike, 1.000 kr. Set hos Nike.com

HVORFOR: Nike har altid været kendt for deres bløde og komfortable løbesko. Nike Air Zoom Pegasus er en neutral løbesko, der passer til løbere på alle niveauer - fra nybegynderen til den erfarne. Løbeskoen er gjort vinterklar, og sålen har fået 'storm tread' for at sikre stabilitet og give et bedre vejgreb. En vandafvisende overdel holder foden tør og åndbar. 

HVEM: Er god til alle distancer og for dig, der løber neutralt.

TRAILSKO MED MAX KOMFORT

HVAD: Saucony, Xodus ISO 3, 979 kr. Set hos Løbeshop.dk

HVORFOR: Saucony laver nogle af markedets mest innovative løbesko. Xodus er en rigtig cruiser sko til de lange distancer. Skoen har en mellemsål af Everun materiale, som sikrer en god stødabsorbering. Den har en sok-lignende fornemmelse og en ekstra beskyttende Toe Shell på forfoden, der beskytter tæerne mod slag fra sten, grene og rødder.

HVEM: Til dig, der løber off-road, i skoven eller på andet blødt underlag. 

MÆNGDESKO

HVAD: Dynaflyte 3, Asics, 1.195 kr. Set hos asics.com

HVORFOR: Den lette mængdesko med Flytefoam giver en langt mere ensforming affjedring fra start til slut af løbepasset. Dynaflyte er alsidig og kan bruges til alle aspekter af din løbetræning. Mellemsålen er let og falder ikke så hurtigt sammen med det nye materiale af organisk fiber.

HVEM: Til dig, der løber neutralt, men også for dig, der supinerer på grund af den faste mellemsål.

OVERPRONATION

HVAD: Ultra Boost ST, Adidas 1.499 kr. Set hos Adidas.dk

HVORFOR: En let og luksuriøst støttende stabilitetssko, der passer til ethvert tempo og distance. Det bløde Boost-materiale, sender energi tilbage og oplader hvert skridt med en uendelig tilførsel af let og hurtig energi. Primeknit overdel giver god pasform og støtte om foden.

HVEM: Til din daglige træning, hvor løbestilen er overpronation.

MARATHONSKO

HVAD: Cloud Flow, On, 1.299 kr. Set hos Outnorth.dk 

HVORFOR: On er fra Schweiz og en af de nyere sko på markedet. Alle skoene er bygget på en fire til seks millimeter platform og er meget lette. Alligevel er On en komfortabel og blød sko. Det er en ideel sko til lange distancer som fx marathon på grund af høj stødabsorbering og minimal vægt.

HVEM: Super til den neutrale løber, der elsker at løbe langt.

TIL DE LÆNGERE DISTANCER

HVAD: Floatride Run Ultraknit, Reebok, 1.199 kr. Set hos Reebok.dk

HVORFOR: Løbesko til den neutrale løber med let mellemsål, der sørger for en god stødabsorbering. Den 'strikkede' overdel former sig efter din fod og giver en åndbar effekt.

HVEM: Til den neutrale løber.

LET OG DYNAMISK

HVAD: Epic React Flyknit 20, Nike, 1.250 kr. Set hos Nike.com

HVORFOR: React er navnet på Nikes mellemsålsmateriale, der giver lav vægt og maksimal stødabsorbering. Skoen sørger for maksimal affjedring og god returenergi. Flyknit-materialet omslutter sig foden, og giver dig stabilitet, når du løber.

HVEM: God til den neutrale løber, og korte såvel som lange ture.

ALLROUND LØBESKO

HVAD: Speedform Gemini 3, Under Armour, 839 kr. Set hos Under Armour.eu

HVORFOR: Perfekt allround løbesko med tilpas blød stødabsorbering til længere ture, men også lav vægt til mere tempoprægede træningspas. Skoens indersål er lavet med 4D foam, der former sig efter din fods form og konturer, så du får et naturligt fit, samt øger fleksibiliteten.

HVEM: Til dig, der løber neutral og ønsker en fleksibel sko med god stødabsorbering.

FART OVER FELTET

HVAD: 880v8, New Balance, 1.200 kr. Set hos New Balnce.eu

HVORFOR: Let og neutral sko til de længere løbeture. Den sidder tæt til foden, har en god stødabsorbering og giver et godt afsæt med god kontakt til underlaget, du løber på.

HVEM: Neutral sko til dig, der elsker at løbe langt.

OPTIMAL ENERGI TIL TUREN

HVAD: Freedom Iso2, Sauucony, 1.500 kr. Set hos Løbeshop.dk

HVORFOR: Freedom er en neutral løbesko med 100 procent everrun-sål, som er en teknologi fra Saucony, som sikrer et minimalt energitab i dit løb, sørger for en god affjedring med maksimal returenergi. Designet er blødt og flot med såkaldt iso-fit struktur i overdelen, der giver en forbedret pasform, som følger din fods bevægelser perfekt.

HVEM: En superlet sko, der sikrer, at energien i dit løb ikke går til spilde.

NICHESKO

HVAD: Arahi 2, Hoka, 1.009 kr. Set hos Spartoo.dk

HVORFOR: Hoka er gået fra at være et lille nichemærke med deres karakteristiske oversizesåler til at være skoen, man taler om i løbebranchen. Skoens højde ligger på op til to gange højden på normale løbesko, og de er kendt for at løse mange former for skader og problemer med stødabsorbering. Hoka er bygget på en fire til seks millimeter platform med højde frem mod midtfod for at fremme midtfodslanding.

HVEM: Til dig, der løber neutralt og på trætte ben, som ved en Ironman.

STØDDÆMPNING

HVAD: GEL-kayono 25, Asics, 1.350 kr. Set hos Asics.com

HVORFOR: Seneste version af klassikeren GEL-Kayano er nu blevet både lettere, blødere og mere fleksibel og responsiv. Ikke mindst på grund af introduktionen af Flytefoam i den primære del af mellemsålen. Små fibre gør, at materialet rejser sig fuldt ud, når du med tyngden fra dit skridt, har trådt sålen ned. Det gør, at fx støddæmpningen er stort set den samme på første som sidste kilometer.

HVEM: Perfekt sko til lange løbetur og til dig, der overpronerer.

TIL DEN TUNGE LØBER

HVAD: Bondi 6, Hoka, 1.050 kr. Set hos Sportamore.dk

HVORFOR: Denne løbesko har cirka 2,5 gange mere støddæmpning end andre sko og har fået mange i gang med at løbe igen, ligesom de troede, at de ikke kom til at løbe mere. Skoen beskytter mod de slag, der kommer op igennem kroppen, og guider dig frem på forfoden.

HVEM: Til dig der løber neutralt eller med let overpronationsløbere. En let sko, selv om udseendet syner af noget andet. Og har du dårligt knæ, døjer med dårlig ryg eller har en høj vægt, kan denne sko være god.

GOD SUPPORT OG VANDTÆT FOR

HVAD: Supernova Gore-Tex, Adidas, 1.099 kr. Set hos Adidas,dk

HVORFOR: DenneSupernova har fået meget mere af Adidas’ revolutionerende Boostmellemsålsmateriale. Det gør, at du nu stort set har samme lækre fornemmelse som i topmodellen Ultraboost, men samtidig får du en bedre support og roligere løbefornemmelse. Det vandtætte for og en skridsikker ydersål gør, at regnen ikke skal holde dig tilbage.

HVEM: Den neutrale løber, som elsker bløde sko, der samtidig giver en fin stabilitet.

TRAILLØB

HVAD: S-Lab-Xa Amphib, Salomon, 1.400 kr. Set hos Salomon.com

HVORFOR: Unisex sko, der er særlig god til trail og forhindringsløb. Skoen har en hårdfor overdel, og løber du i regnvejr, er der ingen problemer, for vandet kan komme både ind og ud af skoen.

HVEM: Til dig, der elsker udfordrende trail-løbeture.

Anbefalet til dig