Tab dig med fastfood.
SPONSORERET indhold

Slankekur med fastfood

Slankekur og fastfood er ikke nødvendigvis en modsætning, kan du se i den nye kogebog fra Inger Kauffeldt og Helle Kleist.

Af: Marie Kaufholz Foto: PR
23. jan. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Hotdogs, tacos og bagels – det lyder ikke særlig sundt, vel? Men det kommer an på, hvordan du laver retterne, lyder det i den nye kogebog fra De Danske Vægtkonsulenter ”Supersund Fastfood”. Her kan du se, hvordan du laver dine egne – sunde – tortillas fra bunden og hvilken slags ost, du skal drysse ud over.

"Tip! Der står kcal-beregninger ved alle retter, så bogen kan bruges sammen med kuren ”Spis dig slank” som kom med ALT for damerne i uge 1."


 
Her kan du donwloade nogle af opskrifterne fra den nye kogebog.


I materialet, du kan downloade, henvises der til en pizzadejs-opskrift, som du får her:

Pizzadej

 

  • 250 g italiensk durummel (tippo 00)
  • 1/3 pakke gær
  • 1 ½ dl lunkent vand
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • En lille smule grovere mel (semulina)

 

 

Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i midten. Rør gæren ud i det lunkne vand og hæld det i fordybningen sammen med salt og olie. Saml dejen og ælt, til den er smidig og glat.

 

Vej dejen af i portioner af 80 g (svarer til 60 g brød på DDV’s kostprogram efter bagning).

 

Denne dej kan bruges til diverse pizzatyper og andet, som du finder opskrifter på her i bogen.

 

Pizzadej behøver ikke hæve, hvis den blot rulles tyndt ud, men den tager bestemt ikke skade af at hæve en halv time i køleskabet. De resterende portioner pakkes ind i køkkenfilm uden hævning og kan opbevares i køleskab i ca. 4 dage, hvorefter dejen rulles ud og er klar til brug.

 

Brug en lidt grovere mel til at drysse bordet med, når du ruller dejen ud.

Nøgleord: De Danske Vægtkonsulenter, Supersund Fastfood, Spis dig slank.