løbetur i skoven
SPONSORERET indhold

Detox i det fri: 3 skovområder, der er perfekte til en løbetur

Vidste du, at du har den bedste og billigste detox lige ved hånden? Michelle Kristensen giver sine top-3 over skønne skovområder, hvor hun elsker at løbe eller trave ture med veninder og familie.

Af:: Michelle Kristensen Foto: Getty Images
06. mar. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. REBILD BAKKER

Hvis du er i nærheden af Rebild i den nordlige del af Jylland, så skal du lave et pitstop i Rebild Bakker. Det er den smukkeste natur, der nærmest får dig til at tro, at du er landet i New Zealand. Hvis du er vant til at løbe eller dyrke motionscykling i naturen, kan du hoppe i løbeskoene eller op på mountainbiken. Ellers vil jeg tage en gåtur, da der er meget bakket.

2. SILKEBORGSØERNE

Egentlig har jeg et blandet forhold til det her sted, da jeg har haft flere ”nærdødsoplevelser”. Den ene gang var under mit første triatlon – en kvart Ironman – hvor jeg bandede groft over de mange bakker. Den anden gang var i en kajak på søerne, da jeg læste idræt, og vi skulle ro alt for langt i stormvejr. Og modvind. Men hvis jeg ser bort fra de to episoder, så er der SÅ smukt ved Silkeborgsøerne, og jeg er yderst misundelig på dem, der bor i området, som kan tage en morgenløbetur efterfulgt af en dukkert.

3. RUDE SKOV

Jeg opdagede Rude Skov for første gang for 6 år siden i forbindelse med et 24-timersløb (som jeg heldigvis ikke skulle løbe alene). Den er jo så magisk, den skov... i dagslys! Da det begyndte at blive mørkt, og jeg skulle løbe rundt alene mellem træerne med en pandelampe, var jeg op til flere gange ved at tisse i bukserne af skræk. Så oplev den i dagslys – den er ideel både til løb og mountainbike eller gåture.

Tip! Hold dine møder, mens du går

Hvis du er typen, der har mange telefonmøder i løbet af en dag og ikke har brug for det helt store computersetup under mødet, så prøv noget nyt, og tag en gåtur, mens du snakker, f.eks. i en skøn grøn skov. Dels husker du bedre, når du sørger for at få bevægelse ind i hverdagen, du bliver også mere frisk, og på længere sigt gør du noget godt for din sundhed.

LÆS OGSÅ: Sunde alternativer, der sparer på kalorierne

LÆS OGSÅ: 4 tips til at komme afsted til træning

LÆS OGSÅ: Gåture, dejlig sex og god søvn + 7 andre vaner, der booster dit humør