Tobias Rahim når mænd græder
SPONSORERET indhold

Tobias Rahim ramt af angst: Jeg svæver meget mellem ekstrem selvtillid og så håbløshed

Da det store P3 Guld-show 2022 løb af stablen, blev det uden aftenens hovednavn, Tobias Rahim. Han meldte nemlig afbud efter et angstanfald.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: PR
23. sep. 2022 | Sundhed | ALT.dk

Selvom han vandt hovedprisen til P3-guld, udeblev Tobias Rahim fra det store show. Få dage forinden blev han nemlig ramt af et angstanfald, som stadigvæk sad i ham.

For først gang nogensinde, var der kun nomineret én til hovedprisen. Ingen over, ingen ved siden af hitmageren, der det seneste år har tryllebundet danskerne med blandt andet 'Stor Mand’, ’Mucki Bar’, og ’Feberdrømme XX Dubai’.

"Tobias Rahim er på den anden side af to meter høj og hugget i granit – og samtidig følsom og poetisk. Hans sange er lige så sammensatte, som han er, og vi kan spejle os selv i teksterne og musikken," lød det fra juryen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Læs også: 6 ting, du (måske) ikke vidste om Tobias Rahim

Men da han blev udråbt som vinderen af P3s fornemme hovedpris, var det i stedet hans faste producer, Arto Louis Alan Eriksen, der kom på scenen og læste et brev op, som var skrevet af Tobias Rahim.

”Jeg fik desværre et angsttilfælde på vej hjem fra prøverne til P3 Guld og kan ikke deltage i showet i aften. Tak for anerkendelsen. Jeg skulle have spillet ’Når mænd græder’ i aften. Jeg har sådan lidt angst i kroppen. Netop den sang kommer fra et sted, der gør ondt. Nok mere end de fleste forstår,” stod der blandt andet i brevet.

Et års ruchebanetur

Det seneste år har budt på mange nye oplevelser for den prisvindende sanger - på godt og ondt, fortæller han i DR-podcasten 'Musikchefen', der blev optaget et par dage inden, at Tobias Rahim var til prøverne til P3 Guld. Her kommer han blandt andet ind på en frygt for ikke at være god nok, men også de mange op og nedture, som karrieren allerede har budt på. 

"Der er mange ekstremer i mit liv for tiden. Det seneste år har der været mange ekstremer. Den periode, jeg er i lige nu... Jeg tror stadig, at jeg har lidt svært ved at forstå den," fortæller han

"Jeg svæver meget mellem ekstrem selvtillid, kæmpe tro på universtet, kæmpe kræft og energi - og så den næste dag alt det modsatte. Håbløshed, manglende tro på universet, grimmere selvbilleder. Det skifter, som vejret skifter mellem sol og regn."

Han konstaterer ligeledes, at der skal gå noget tid, før man ordentligt kan fordøje så mange store oplevelser, som han har fået alene det seneste år - og den tid er for ham ikke gået endnu.

Vidste du, at Tobias Rahim også har gjort karriere i et afrikansk land, har en forkærlighed for et særligt husdyr, og at det var ham, der skaffede det letgenkendelige gule og hvide look fra musikvideoen til Stor Mand? Lær ham at kende her.

Anbefalet til dig