Vores journalist har testet en helt særlig ting, der kan hjælpe dig af med migræne.

Foto: Getty Slip af med migræne med dette simple trick. Vi har testet.

Cefaly og migræne

Vi tester: Kan du blive migrænefri på 1 uge?

En uge uden migræne? Journalist Marie-Louise Truelsen lider af månedlige migræneanfald. Hun har i de senere år prøvet mange forskellige ting, for at få det til at holde op. Her tester hun en såkaldt Cefaly, som måske virker i længden.

Cefaly, 2.890 kr. på Cefaly.dk.

LÆS OGSÅ: Er det godt at spise proteinbar efter træning?

DAG 1

Jeg har gået rundt om den varme grød i lang tid i forhold til den mystiske migræne-gå-væk ting, som jeg skal teste. Cefaly, hedder den, og den skulle reducere antallet af anfald og gøre dem, der måtte komme, mildere. Men det virker mærkeligt at få sendt strøm ind i panden, hvilket er det, apparatet gør. Nå, men i dag har jeg migræneanfald i anmarch, så nu skal det være. Jeg sætter Cefalyen på plads. Tænder. Efter et par minutter breder den mest mærkelige følelse sig i panden. Summen, snurren. Det tager til og til, og gør næsten lidt ondt. Men føles også rart. Som om der bliver løsnet op i spændingerne i panden. Efter 20 minutter på program 1 bipper Cefalyen og stopper. Jeg har kørt program 1, som er det, der skulle tage anfald, der er i gang. Og min migræne er stort set væk!

LÆS OGSÅ: ”Det der har været det hårdeste, det har været at se, hvordan min familie har lidt”

DAG 2

Vågner op uden migræne – hurra. Migrænen varer ellers tit tre-fire-fem dage. Senere kører jeg program 2, det forebyggende program. Det føles stadig lidt ubehageligt, dog ikke værre, end at jeg falder i søvn og vågner med et sæt, da den bipper efter 20 minutter.

DAG 3

Migræne igen. Er på arbejde med megaondt i hovedet, så da jeg kommer hjem, smider jeg mig straks på sofaen med det, som mine døtre nu har døbt
"diademet". Efter 20 minutter er migrænen mindre. Efter aftensmaden kører jeg program 3. Det skulle være mildere, men føles lidt irriterende, måske fordi det er anden gang i dag. Da jeg er færdig, er migrænen er ved at lette. Jeg sover dejligt og vågner næste dag uden migræne. Yes.

To måneder senere

Resultatet er overraskende. "Diademet" hjælper mig helt klart. Jeg får stadig anfald, men de varer typisk kun en dag eller to, og de opstår ikke så ofte. Man skal bruge apparatet forebyggende hver dag, det gør jeg ikke – men jeg prøver. Og jeg bruger det intensivt, når et anfald er på vej.

Sådan virker Cefaly

Hovedpine og migræne inv­olverer næsten altid trigemi-nu­snerven. Cefaly-elektroden stimulere nerven med svage elektriske impulser. Det har en afslappende effekt på nervesystemet, og gentagne behandlinger kan føre til en begrænsning i migrænens styrke og antal. Der er gennemført kliniske undersøgelser af flere tusinde patienter ved anerkendte universiteter i Europa, og der er ikke rapporteret bivirkninger.

Det siger eksperten om Cefaly

Professor, dr.med. og leder af Dansk Hovedpinecenter, Rigmor Højland Jensen, kender godt Cefaly. Hun oplever, at det kan hjælpe nogen, men langtfra alle.

– Vi bruger det ikke meget, da de fleste af vore hårdt ramte patienter finder stimulationen ubehagelig og irriterende, men omvendt kan jeg ikke afvise,
at det kan have en effekt på de lettere migræneanfald, siger hun, der mener, at effekten bør testes i større studier.

LÆS OGSÅ: Sådan skruer du op for glæden

LÆS OGSÅ: Derfor er modne kvinder blevet så hotte

LÆS OGSÅ: Mikael Kamber: ”Så tag dog og fri til jeres kvinder!”

Se, hvad vi ellers skriver om: Migræne