Margrét satte rekorder på isen – fra skøjteprinsesse til mesterbager
Margrét har skiftet skøjterne ud til fordel for sprøjteposer og springforme.
For 26-årige Margrét Sól Torfadóttir har forberedelserne til ”Den store bagedyst” ikke fulgt den gængse opskrift. Mousse, fondant og tuiles er blevet til i et lille kollegiekøkken i København, som islændingen deler med 16 andre beboere.
LÆS OGSÅ: Ingrid gik all in: Musikskolen på standby
Artiklen fortsætter under videoen:
Da HER&NU møder hende på kollegiet, får vi en smagsprøve på, hvordan det har været at kokkerere i køkkenet. At det indimellem har været en prøvelse, kan dog hverken ses eller smages på kagerne.
– Det har været en stor udfordring. Alle skulle have plads til at lave aftensmad, mens jeg stod og glazede min kage, men det har også været sjovt, fortæller Margrét med et grin.
Fra én drøm til en anden
For fem år siden flyttede Margrét til Danmark fra Island for at læse medicin. Men før drømmen om at blive kirurg begyndte, dyrkede hun kunstskøjteløb på eliteniveau.
En passion, der også blev hendes første møde med bagningen.
– Jeg begyndte at bage som trettenårig for at tjene penge til nye skøjter og kjoler, fortæller Margrét, som dengang solgte kager til familie og venner, alt imens karrieren tog fart.
I 2018 vandt hun det islandske mesterskab, satte rekorder på isen og fik senere kontrakt på krydstogtskibet Oasis of the Seas i Caribien.
– Det var en pigedrøm, der gik i opfyldelse, og det var et drømmeliv. Jeg lavede det, jeg elskede. Men da Corona ramte i marts 2020, blev jeg sendt hjem. Jeg søgte ind på medicin som plan B, og det viste sig at være heldigt, for Corona varede jo i lang tid, forklarer Margrét, der ellers havde fået en ny kontrakt.
En helt ny disciplin
I Danmark ændrede drømmene sig.
– Jeg forelskede mig i København og medicin. Jeg havde opnået min skøjtedrøm og brugt hele mit liv på sporten, så det var rart at prøve noget andet, hvor man ikke skal træne tre timer om dagen.
Eventyrlysten og konkurrencementaliteten blev dog ikke lagt på hylden, men bragte hende videre til ”Den store bagedyst”.
– Jeg sad på en bar og drak en øl med en veninde, som spurgte: ”Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange for noget?” Mit svar var at melde mig til bagedysten. Og det gjorde jeg, siger Margrét, der er meget taknemmelig for oplevelsen.
Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.