Ja, det er hårdt at være mor, men det er dælme også fantastisk
SPONSORERET indhold

19 grunde til, at det er fantastisk at være mor

Du slipper for tømmermænd og 18 andre grunde til, at moderskabet styrer.

Af: Amalie Nebelong Foto: Gisele, Instagram
22. jun. 2015 | Livsstil | Eurowoman

KLUMME: Okay folkens. Det her bliver en tand cheesy, så hvis du ikke har børn eller er i nærheden af at kunne tænke dig det, så vil jeg ikke råde dig til at læse videre.

Efter jeg har hjulpet jer med at finde ud af, om I er klar til at få børn, og vi har fundet frem til, om jeres mænd er fadermateriale, må det være på tide at tale om de gode ting ved at være mor, som en af jer i øvrigt også har efterlyst.

Så her er 19 grunde til, at jeg synes, det er fantastisk at være mor:

1: Du får en minikopi af dig selv.

2: Du oplever kærlighed i den renest tænkelige form. Ingen spil, ingen regnskaber, ingen blandede følelser.

3: Dit liv giver pludselig mening. Selvom du måske ikke helt ved, hvor du skal hen karrieremæssigt, hvem du selv er eller hvad du egentlig vil med dit liv, så har du nu et formål, der får de andre "problemer" til at synes som petitesser: Du er nogens mor.

4: At få lov til at være et menneskes ét og alt: Det her barn er dybt afhængigt af, at du giver det kærlighed, omsorg og trygge rammer.

5: Du har en undskyldning for at shoppe uanstændigt meget. For et barn vokser jo hele tiden.

LÆS OGSÅ: Sisse Sejr-Nørgaard om at blive gravid ved et tilfælde

6: Du lærer at slappe af på nogle områder, der før måske fyldte i din hverdag. Du er nemlig så træt, at støvpølserne i hjørnerne ikke betyder så meget som før, hvor de hele tiden jagtede din dårlige samvittighed.

7: Du genkalder dig din egen barndom (hvilket forhåbentlig er en god ting), når du ser verden med dit barns øjne.

8: De små ting i hverdagen kan give dig glæde, når du oplever, hvordan dit barn kan synes, at en kloakrist er det mest spændende i verden.

9: Andre mennesker er ikke længere blot andre mennesker. De har været nogens baby engang, har været helt hjælpeløse og er blevet elsket helt vildt højt. Din sympati for medmenneskerne stiger enormt.

10: Har du taget et kilo på? Sidder øjenbrynene perfekt? Har du den sidste nye taske over armen? Når du bliver mor, kommer fokus væk fra dig selv (igen; forhåbentlig), og det er ret befriende. For Gud hvor kan man blive træt af at gå så meget op i sit udseende.

LÆS OGSÅ: Hvor meget sex er nok for at få et lykkeligt parforhold?

11: Du oplever din kæreste med jeres barn. Det er muligvis det mest sexede i verden – på den der urmenneskeagtige måde.

12: Fjollede, farvede, ranglende dimser og dippedutter indtager dit hjem. Og det kan faktisk se über trendy ud sat op imod den nordisk minimalistiske stil med masser af neutrale nuancer. Hvid Arne Jacobsen-lampe og grå hørpuder tilsat rød Brio-gåvogn og farvede byggeklodser? Super cool!

13: Du føler en stolthed over det ansvar, du besidder. Nogens liv afhænger 100% af dig!
14: Du får altid noget ud af dagen. For du er typisk oppe kl. 6:00, når ungen vågner.

15: Du drikker mindre. Du slipper for tømmermænd! Thank the lord. Og SÅ meget går du altså heller ikke glip af. Og ellers er du i lykkelig uvidenhed om det.

16: Har du også ofte haft lyst til at tage en gyngetur, gå med numsen bar eller synge hele dagen? Nu kender du endelig nogen, der har det på helt samme måde.

17: Føler du dig lidt ensom på toilettet nogle gange? Nu kan du være sikker på, at der ofte er nogen, der gør dig selskab.

18: Der er ingen grænser for, hvor mange nye mennesker, du møder, som er i helt samme båd som dig. Troede du, det at netværke var forbeholdt ferniseringer, konferencer og fancy butiksåbninger? Velkommen til netværks-mekka på legepladsen, i institutionens garderobe og i svømmehallen.

19: Pludselig opfatter dine veninder dig som et orakel og betror dig en masse ting, fordi du udstråler moderlig kærlighed og erfaring.

LÆS OGSÅ: 9 ting du skal vide, før du bliver gift

LÆS OGSÅ: Her er de bedste nye burger-joints i København

LÆS OGSÅ: Do's and don't's, når du planlægger en polterabend