Det her ville jeg gerne have vidst.
SPONSORERET indhold

9 ting du skal vide, før du bliver gift

Ja, folk vil spørge jer, hvornår I så skal have børn.

Foto: Getty Images
29. maj. 2015 | Livsstil | Eurowoman

KLUMME: Da jeg blev gift, tænkte jeg, at nu vil alt komme på plads og blive godt på den rosenrøde måde. Men, der er altid et "men" – for der er et par ting, jeg måske skulle have overvejet som en del af pakken, da jeg hoppede i min politisk ukorrekte lårkorte brudekjole og sagde "ja" til min mand på Københavns Rådhus.

Disse ting ville jeg gerne have tænkt over, inden jeg blev gift:

LÆS OGSÅ: 8 tegn på at han er manden, du skal have børn med

1: Du bliver "kone" 
Jeg har aldrig været stor fan af betegnelsen "kone". Ligegyldigt hvor meget jeg forsøger at abstrahere fra det, vil det altid minde mig om "bondekone". Og det vil jeg helst ikke associeres med. Men om ikke andet, er jeg nu nogens "kone" for resten af mit liv.

2: Slut med tomme trusler 
"Til døden jer skiller" betyder faktisk "resten af livet". Så min foretrukne trussel: "Så slår jeg op", der i fortiden er blevet trukket frem i særligt desperate situationer, hvor min mand har været helt umulig (eller også har jeg været helt urimelig), den klinger uendelig hult fra nu af.

3: Du SKAL være glad for smykker
Du skal have en ring på din finger. Hver dag. Jeg har aldrig været særlig meget til smykker. Til gengæld har jeg et helt særligt tilknytningsforhold til mine tasker og sko (ja de bliver pudset jævnligt og puttet i deres dust bags, når de har haft en særlig hård dag). Men fra nu af sidder der en lille guldring på min finger, som jeg hver aften, når jeg simpelthen MÅ have den af, får et jag af dårlig samvittighed over.

LÆS OGSÅ: Er du klar til at få børn? Her er 10 ting, du skal være opmærksom på

4: Ligeglad med vægten 
Det er grænseoverskridende at indrømme, men efter jeg er blevet gift, har jeg taget mig selv i at være en tand mere ligeglad med, hvor meget jeg vejer. Det er som om, at jeg ikke føler den samme ihærdighed længere for at skulle imponere andre med mit ydre, efter jeg er blevet "kone" (argh). Nu er jeg "nogens" for altid, og han har bare at kunne lide mig, som jeg er. Basta.

5: Finde dig i pis 
"I medgang og modgang" betyder faktisk "du skal finde dig i alt tænkeligt pis". På en måde. Så når din mand stadig smider sit tøj på gulvet, smasker eller (oh skræk) invaderer badeværelset med sin '2-i-1'-shampoo, så kan du råbe og skrige, alt du vil og bede til, at det har en virkning, for ellers er der ikke så meget andet, du kan gøre.

6: I skal have børn 
Når I har sagt det store nervøse "Ja" til hinanden, går der, hvis du er heldig, præcis én dag eller to, før de første folk begynder at spørge ind til, hvornår I så skal forplante jer. Nu tænker du så: Dét gjorde de allerede i forvejen. Men nej, ikke med samme styrke, som du vil opleve det nu. Så du kan bede til to ting: 1) At I allerede har minimum to børn i forvejen (ligesom mig), eller 2) at I har booket en meget lang bryllupsrejse, direkte efter festen, til et sted langt borte uden internetforbindelse (as if).

LÆS OGSÅ: Hold bryllup på 3 budgetter

7: Samme sexpartner resten af livet 
De papirer, du underskriver i forbindelse med jeres ægteskab, kan hurtigt oversættes til et vidnesbyrd på, at du nu holder dig til den samme sexpartner resten af livet. Og selvom det er helt fint og dejligt, så er det alligevel en vild tanke. Glem alt om trekanter, kys med din veninde (med mindre din mand synes det er i orden – hvilket han egentlig nok vil) og veludrustede eksotiske typer. For de tanker vil – ja, fortsætte med at være netop fantasier.

8: Du er ansvarlig for dig selv
Selvom I er blevet mand og kone (argh), er det stadig dig selv, der er ansvarlig for, at DU er lykkelig. Glem alt om, at han vil få dig til at føle dig "hel" i det lange løb. Du kan ikke forvente, at han bliver ved med at investere i din garderobe (hvorfor ikke?), giver dig timelange massager eller gider lytte til alle dine eksistentielle problemstillinger HVER dag.

9: Hårdt arbejde
At være gift kan godt give en følelse af, at nu har vi "forseglet" vores forhold, så nu er alt på plads. Ak nej. Sådan er den brutale virkelighed bare ikke. Ægteskabet er et evigt udfordrende arbejde, der fordrer, at du konstant skal gå på kompromis med dig selv for at gøre plads til den anden – og for alvor indse, at svigermor er der for at blive.

LÆS OGSÅ: "En pige satte ild til mit hår, og en dreng tog billeder op under min kjole"

LÆS OGSÅ: 25 "kloge" beslutninger du kun tager, når du er fuld

LÆS OGSÅ: Tør vi mænd ikke kæmpe for kærligheden?