Anders Agger
Foto: Franne Voigt Anders Agger har erfaret én vigtig ting ved kærlighed. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.

Anders Agger om kærlighed: "Det er jo noget bullshit at sige"

Anders Agger har skrevet en bog om kærlighed og har undervejs fundet ud af, at mange begår en essentiel fejl, når det kommer til kærligheden. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.

Når man overvejer, om et forhold skal holde resten af livet, tænker mange rationelt: Vil vi det samme? Kan det overhovedet lade sig gøre? Det livslange kærlighedsforhold foregår ofte oppe i hovedet, men bør i stedet foregå i hjertet, lyder det fra tv-vært Anders Agger i denne uges ALT for damerne.

Han har skrevet en hel bog om kærlighed og mener, at mange begår den fejl at blive i et parforhold, selvom det for længst burde være endt – og det skyldes netop, at vi ikke mærker kærligheden i hjertet.

”Der findes jo også den parforholdskliché, hvor man siger: Ja, ja, hvis du hopper ind i et nyt forhold, så kommer du tilbage i den samme trædemølle om ti år. De samme problematikker, de samme udfordringer, de samme skænderier. Men det er jo noget bullshit at sige. For hvis ikke man skal have lov til at følge intuitionen og kærligheden, hvis den virkelig er der, så er det jo helt håbløst,” siger han og uddyber:

”Hvis man kun bliver hjemme på sin banehalvdel i ren angst og ikke forfølger alt ”det forbudte”, så vil jeg sætte spørgsmålstegn ved, om det er et reelt valg, eller om det bare er mangel på reaktion i ens liv. Guderne skal vide, at jeg også indimellem ser nogle parforhold, hvor jeg tænker: Hvorfor er det lige præcis, at I to er sammen? Og hvis man kun er sammen, fordi man ikke tør andet, er det altså noget af et straffespark at brænde. Livslangt,” fortæller han.

Læs også: 82-årige Irma vil bryde tabu om seniorsex: ”Jeg føler, at jeg lever”

Alle kæmper, hvad de kan

Selvom Anders Agger mener, at det er kærligheden og ikke det praktiske, der skal holde sammen på et forhold, anerkender han, at det livslange kærlighedsforhold er en kamp.

Her taler han af erfaring, for han og hans nuværende kone og moren til hans søn, har også måttet gå fra hinanden og holde en pause på 10 år, før de fandt ud af det igen, fortæller han.

”Når man kigger på par, der har været sammen i mange år, kan man godt tænke, wauw, de gør det godt. Men sandheden er jo, at alle – inde bag murene, hækkene og termoruderne – kæmper alt, hvad de kan, for at holde sammen på det hele. Og hvis der er en fælles vilje til, at nu gør vi det her, så kan det også lykkes.”

Læs hele interviewet i denne uges ALT for damerne.

Anders Agger, 55 år

Anders Agger fakta.jpg

  • Journalist og siden 1989 ansat på DR, hvor han har været ankermand på en lang række roste dokumentarprogrammer, bl.a. ”Herlufsholm  (2005),  ”Kongehuset indefra” (2010), serien ”Indefra – med Anders Agger” (2013) og senest en lang række programmer med Anne Hjernøe. Modtager af bl.a.
    DR’s sprogpris Liv & Død-prisen. 
  • Aktuel med bogen ”Kærlighed” der udkommer 27. oktober, der er lavet i samarbejde med fotograf Mingo Nørager. 
  • Kæreste med Lissa, som han har sønnen Rasmus på 30 år med. Er desuden papfar til Line, 41, og Thomas på 38 år. Har fire børnebørn i alderen 4 måneder til 14 år.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Anders Agger, Parforhold og Bøger