Vibeke Dorph Brevkasse Min nye kæreste skriver og ses med sin eks
SPONSORERET indhold

Min nye kæreste skriver og ses med sin eks

Jeg har haft på fornemmelsen, at der var noget galt med min kæreste. Nu har jeg kigget i hans telefon, og jeg kan læse, at han har set sin ekskæreste og være kærlig med hende, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
02. aug. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om ekskæreste, der spøger i baggrunden

Jeg har mødt en skøn mand, som jeg er blevet kæreste med og nu har været sammen i snart et halvt års tid. Allerede fra begyndelsen har jeg vidst, at han har haft et kompliceret forhold til sin ekskæreste. Han var vred på hende og havde blokeret hende på Facebook, og jeg fik også en hel del ikke særligt kønne historier om hende.

Fordi jeg selv er mor til en datter, og min kæreste ikke selv har børn, så ses vi kun en fire-seks gange om måneden, og forleden skete der så noget, der har gjort mig urolig. Min kæreste havde et par gange aflyst og udskudt vores aftaler, men i sidste uge var vi sammen. Han skulle på et tidspunkt et ærinde og efterlod her sin telefon på stuebordet. Jeg kom desværre til at tjekke den, og det har jeg på en måde fortrudt.

LÆS OGSÅ: Min kæreste blev psykisk syg, sidst jeg gik fra ham

Ud fra hans beskeder kunne jeg nemlig læse, at ham og hans eks har skrevet sammen dagligt, og at hun også har været hos ham blandt andet en af de gange, hvor han skulle have været hos mig. Her har de holdt om hinanden, men han har også sagt til hende, at han ikke synes, at deres opførsel er fair over for mig og hendes partner. Hun synes dog ikke, at de gør noget forkert. Jeg har ikke sagt noget til ham, og han lader stadigvæk, som om han ingen kontakt har med hende. Han er kærlig og sød overfor mig, men jeg frygter nu, at jeg kun er en mellemstation, indtil hans eks er retur hos ham.

Jeg er meget glad for ham, men er også begyndt at trække mig, fordi jeg frygter at blive såret, så hvad skal jeg gøre?

Vibeke Dorph råder til at være fuldstændig ærlig

Det er virkelig tåbeligt at gå i andre folks private ting og sager. Dels har alle lov til et privatliv, det gælder altså også ens partner, og dels ender man med at stå i den kedelige situation, som du nu står i.

For det er jo ikke så meget det, at du har opdaget, at din kæreste skriver og ser sin eks, der stiller dig i et dilemma, det er måden, du har opdaget det på ved at rode i hans ting. Det tænker jeg så, at du kun har gjort, fordi du har haft en fornemmelse af, at han skjulte noget for dig, for det er som regel i de situationer, vi får en hang til at søge viden de helt forbudte steder.

LÆS OGSÅ: Min kærestes eks styrer familien

Nu synes jeg ikke, at der er andet for, end at du går linen ud og lægger kortene på bordet og fortæller din kæreste, hvad du har gjort, og hvad du derfor ved. Du må beklage det skete, men også fortælle ham, at du har gået med en nagende uro, der fik dig til at kigge i hans telefon. For med ærlighed kommer du længst, og det er helt sikkert, at tør du være sårbar og ærlig, så bliver han også nødt til at være det.

Det kan så bane vej for en afklarende samtale om, hvad I to skal med hinanden. Således vil du også en gang for alle få det længe efterlyste svar på, om han er manden, du skal videre med her i livet eller ej.

Anbefalet til dig