irriterende nabo
Foto: Getty Images Vores nabo kommer konstant forbi og sidder og bagtaler de andre naboer, hvad gør vi? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Vores sommerhusnabo driver os til vanvid

Vores sommerhusnabo har en uheldig vane med at slå sig ned og snakke i flere timer. Hun forstår ikke vores hentydninger, når vi siger at vi har travlt, hvad gør vi? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om en påtrængende nabo

Min mand og jeg købte sidste år et sommerhus, og vi glædede os til at nyde sommeren her, mens vi skulle gå og sætte hus og have i stand. Det har også været en fantastisk oplevelse at møde de andre beboere, som har vist sig meget imødekommende og hjælpsomme.

Vores ene nabo, en enlig dame sidst i 40'erne, som bor her hele sommeren, volder os dog problemer. Også hun kigger gerne forbi og slår en sludder af, men desværre har hun en uheldig vane med at bagtale de andre beboere. Hun er også gået hen og blevet en rigtig tidsrøver, fordi hun har det med at blive hængende, selvom vi på alle mulige måder gør hende opmærksom på, at vi har travlt og gerne vil videre med alt det, der skal laves. Det overhører hun helt. På det seneste er hun dukket op i haven med en bakke med småkager eller andet spiseligt, hvorefter hun har slået sig ned. Fornyelig mødte hun tilmed op med sin mor og sin søster. Hun føler tydeligvis, at hun kan vade ind i vores have, uden at forhøre sig om det nu er i orden.

LÆS OGSÅ: Min nabo er rasende og siger, at jeg er fuld af løgn

Vi forsøger at være venlige, men vi er ved at have fået nok. Min mand tager det nok mindre tungt end jeg. Han rejser sig bare og går i gang, når hun har siddet her længe nok, men så er det jo mig, der hænger på hende. Vi vil ikke være uvenner med naboerne, men hun er blevet for meget, og vi ved ikke, hvordan vi skal få sagt fra, uden at vi bliver uvenner med hende. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til ikke at gå på listefødder

Du skal starte med at forstå, at det er jeres grænseoverskridende nabo, der skaber problemer for jeres naboskab og ikke dig eller din mand. Så lad være med at gå for meget på listefødder og overtage den dårlige samvittighed, som 100 procent hører hjemme hos hende selv. Det er nemlig sådan, at mennesker som din sommerhusnabo er mestre i at overføre den dårlige samvittighed til andre som rettelig hører hjemme hos dem selv. For jeg tror ikke, at jeres nabo tænker over sin påtrængenhed, for hun ænser rent faktisk ikke jeres behov for privatliv. Hendes opførsel vidner tværtimod om, at hun er et menneske, der er lidt for god til kun at tilgodese sine egne behov.

Når hun således bagtaler jeres naboer, så kan det tyde på, at hun også har trådt dem over tæerne og med rette fået det påtalt. I stedet for at lytte til kritikken, har hun opfattet den som et angreb og følt sig forfulgt, og derfor har hun nu brug for at rode jer ind i den lille krig, som jeres naboer sikkert er kloge nok til ikke at gide at deltage i.

LÆS OGSÅ: Vores nye naboer viser ingen hensyn

Mennesker som jeres nabo kan man ikke holde ud at leve tæt op ad uden at sætter nogle tydelige grænser. Det er ikke nok med små antydninger og høflige undskyldninger, man skal markere klart. Når hun således næste gang dukker op med sin bakke, så sig til hende, at I ikke har tid og gå så videre med det, I har gang i. Her synes jeg, at du skal læne dig op ad din mand, han lyder nemlig til at være meget bedre til at sætte sin egen lyst og behov først frem for at lade sig manipulere af hende. Øv dig fremover i at lade være med at sætte dig ind i, hvad din nabo måtte føle ved at blive afvist, for kvinder som hende føler ikke ret meget andet end viljen til at sætte sig selv først, så medlidenhed er helt spildt på dem.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Livsstil og Sommerhus