Feelgood-guide: 10 tips til at booste humøret

Foto: Bulls

Feelgood-guide: 10 tips til at booste humøret

1. Mandagsfest

Boost humøret på en kommunefarvet hverdag som mandag med at lege fredag. Tag kage med på jobbet og sørg for at gå tidligt, køb den svinedyre kjole, du længe har kigget på, server lidt bobler til middagen med din mand, og slå ham i SingStar. Bonustip: Indfør en regel om at suge helium ud af en ballon, inden hver sang påbegyndes - det vil med garanti give legen et særligt sjovt tvist (se fx www.ballonbutikken.dk).


2. YouTube-pause

Tag 5 minutter og scor dig et nemt sødme- eller latterboost ved at klikke dig ind på disse videoer:

* Cute cat
* Laughing baby
* World's biggest nose
* Baby Panda sneezing


YouTube.com får dig til at sige nååååååå og gør dagen lidt mere rar. Og sjov....

3. Knus & kram

Bed dine nærmeste om et knus og del selv generøst ud af dem . Forskning viser, at mennesker med meget fysisk kontakt er mere lykkelige end dem med meget lidt eller begrænset fysisk kontakt. Som en ekstra feelgoodfaktor skal du desuden medregne, at du også giver andre et humørboost (og det forstærker dit eget).

4. Aromaterapi

Dufte stimulerer dit humør,så eksperimenter med aromaterapi indtil du finder det, der gør en forskel for dig. prøv med olier, røgelsespinde eller fx duftlys.

Duftlys fra Tromborg, 195 kr. på

www.tromborg.com

.

5. Grin!

Det er ikke uden grund, at der findes vaskeægte latterklubber. Når du griner, udløser din krop endorfiner, der er naturens eget velvære-middel. Det får dig til at slappe af og styrker tilmed dit immunforsvar. Har du også svært ved at grine på kommando, er Eddie Murphys "Raw" et sikkert hit - lej den i din BlockBuster.

6. Detox dit sind

Spild ikke mere af din tid på med brok over det ene og det andet. Dine tanker præger dit humør, og kredser de ofte om noget negativt, er der ingen tvivl om, at du holder dig selv i væk fra den glade zone. Drop dem straks og sørg for, at der flyver kontruktive løsningsmodeller ud af din mund, når du åbner den.

7. Forkæl din sjæl

Livet er kort, så det handler om at følge dine lyster. Står du op om morgenen uden at mærke speciel glæde, er dit liv i færd med at tære på din sjæl i stedet for at nære den. Det er uendeligt vigtigt, at du dagligt sørger for at gøre ting, som du holder af - på dit job og i din fritid. Er du lidt på bar bund på denne front, kan du med fordel dykke ned i bogen

"Find din passion på 4 uger"

(Pretty Ink, 249 kr.).

8. Bager bonanza

Gå forbi en bager og køb ALLE de konditorkager, du har haft cravings efter i de seneste dage, uger, måneder. Inviter en veninde hjem til en overdådig flødeskumsfest. Forklaring: Skal du endelig synde, er det meget sjovere at gøre det sammen med en

partner in crime

. Desuden er hele konceptet med 'må ikke' utroligt negativt og begrænsende. Skejer du ud i ny og næ, øger det helt sikkert livskvaliteten, fordi du trilfredsstiller belønningscentret i din hjerne. Det mest geniale er dog, at sund kost også giver dig et boost, så er du god ved dig selv, sørger du selvfølgelig generelt for at få dine vitaminer.

9. Skab selv følelsen

Du kan manipulere med dine egne følelser ved at opføre dig glad, så ret ryggen, tal med enegi og entusiasme og mærk, hvordan adfærdsforskerne har helt ret i, at dette

mind trick

virker.

10. Lysterapi

Selvom vi går mod lysere tider, så er det rigtig mørkt og trist vejr lige nu...Lys påvirker dit humør,  ligesom mangel derpå kan give vinterdepression, så giv dig selv en ordentlig dosis med en lysterapilampe. 

BrightSpark, en handy lystbehandlingslampe der kan tages med overalt - selv på kontoret. 1.495 kr. på

www.dansklysterapi.dk

.

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alt det sidste nye på ALTfordamerne.dk direkte i din indbakke. Du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det. Klik her.
Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi