Venedig

Foto: Getty Images Var det noget med en smuttur til smukke Venedig?

5 grunde til, at du skal besøge Venedig på din næste ferie

Tag med til Venedig og dø… lykkelig.

Hvis en by er pittoresk, så er Venedig det. Med sine kanaler mellem de 118 øer, byen består af, små broer, labyrintiske brostensbelagte gyder og storslåede paladser, er det ligesom at træde ind i et eventyr, hvor Ernest Hemingway, Elizabeth Taylor og Andy Warhol gennem tiden har hygget og festet. Det er de ikke alene om.

Venedig. Ja!

Turen går til Venedig og hotellet Aman Venice, som ligger klos op ad Grand Canal og har til huse i det historiske Palazzo Papadopoli fra det 16. århundrede med freskoer på væggene, terrazzo på gulvet, guld på panelerne, tung velour i vinduerne, ualmindeligt højt til loftet med overdimensionerede lysekroner af Muranoglas og et mindst lige så højt serviceniveau, så man godt kan gå hen og få for høje tanker om sig selv. Her er ikke sparet på noget, helt i tråd med den æstetiske italienske ånd, hvor mere er bedre, og der er taget hånd om hver detalje. Ligesom i byen, der omgiver hotellet.

Lyst til luksus? Hotel Aman i Venedig er klar.

Også Barbara Maj Husted Werner, indehaveren af en af Københavns skønneste tøjbutikker Holly Golightly, er fan af Venedig og Italien. Hun har lige været et par dage i byen for at opleve kunstbiennalen, og da jeg ringer hende op, tager hun telefonen fra et keramisk værksted i Syditalien, hvor hendes familie har et hus, og hvor ferierne bliver tilbragt.

– Venedig er en overnaturlig by. Den er meget højtidelig med tykke, hvide duge og store palazzoer, men samtidig er den et brændpunkt for design, siger Barbara Maj Husted Werner.

Leif Thingtved, indehaver af de velindrettede Frederiksberg-steder Granola og Central Hotel, er også til byen.

– Venedig, det er jo simpelthen så vild en by. Hvad har man tænkt på? Kanaler i stedet for gader! Det er Åboulevarden gange 100, og så foregår det på vand. Det er rent kaos, men det virker, og det ser pissegodt ud!

LÆS OGSÅ: Parferie på Amalfikysten: Smukt, lokalt og romantisk

Men hvad skal du så opleve i den vilde by? Vi giver dig her 5 fantastiske ting, som du bør unde dig selv at opleve i Venedig:

1. Her skal du bo - Hotel Aman Venice

På Aman Venice i det gamle Palazzo Papadopoli fra det 16. århundrede ved Grand Canal bor du som en dronning. På trods af paladsets overvældende størrelse er her kun 24 værelser, og hvert værelse er indrettet forskelligt og dekoreret med freskoer. Morgenmaden bliver serveret i den overdådige stue med guld og Muranolysekroner, og du kan drikke din eftermiddagskaffe i den nydelige have med udsigt over kanalen.
Se mere på Aman.com

Såmænd bare lige en trappe på Hotel Aman.
Loftet i Hotel Aman.

2. Her skal du spise - lokal, billig restaurant

Den lille skramlede restaurant Cantina Do Spade gør det rigtigt. Med Venedigs svar på Spaniens tapas, cicchetti, kan du snacke dig igennem mozerella- og blækspruttebidder og fortsætte med pasta, fisk og til sidst tiramisu. Lokalt og rart og latterlig billigt.
Cantinadospade.com

3. Det skal du drikke - håndplukket vin

Manden bag baren og ejeren af Adriatico Mar ved, hvad han taler om. Ikke så mærkeligt, når det er ham selv, der er ude og håndplukke alt det vin, han har i kælderen og sætter på kortet, og han deler hellere end gerne smagsprøver ud. Bestil også skinke-pølse-ost-serveringen, og så lige et glas mere.
Se mere på Facebook

4. Det skal du se i Venedig - Guggenheims private samling

Den amerikanske kunstsamler og boheme Peggy Guggenheim slog sig ned i Venedig i 1949. I samme hus, ud til den store kanal, hvor hun boede, udstillede hun sin private samling. Den kan man se den dag i dag. Historiens vingesus går gennem lokalerne med kunst fra bl.a. Miró, Kandinsky, Ernst og Dali. På væggene i hvert rum er der fotos af Peggy Guggenheim i det pågældende rum, så du kan se, hvordan hun havde indrettet værelserne, da hun boede der. Tager du til Venedig i 2017, er du et heldigt asen, for så kan du frem til 26. november desuden opleve Biennalen.
Guggenheim-venice.it
Labiennale.org

5. Her skal du shoppe - 300 primært italienske brands

Il Fondaco dei Tedeschi kan tage pusten fra selv den mest inkarnerede shopper. Her er pænt. Det store palads fra det 13. århundrede huser 300 brands, primært italienske som Gucci, Valentino og Bottega Veneta, og så har de en imponerende skønhedsafdeling.
Dfs.com/en/venice

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide