Sex and the city

Foto: Alamy, HBO

Sex and the city

Her er 15 ting du ikke vidste om ”Sex and the City”

Miranda er slet ikke rødhåret i virkeligheden, Victoria Beckham skulle have haft en rolle og åbningsscenen rummer en kæmpe fejl. Se hvilken her.

Der er gået mere end 15 år siden, Carrie Bradshaw første gang i slutningen af 90'erne begyndte at dele sine tanker om singlelivet på Manhattan og drikke cosmopolitans med sine tre bedste veninder i en af de populæreste serier nogensinde. De i alt 94 afsnit af "Sex and the City" har kørt over tv-skærmene utallige gange siden, men selv om du måske er en af dem, der har set alle genudsendelserne, er der garanteret stadig ting, du ikke vidste om HBO-serie. For eksempel at... 

Introen
... Tylskørtet, som Carrie bærer i åbningsscenen, hvor der bliver sprøjtet vand op på hende, kom fra en tilbudskasse og kostede $5.

...
 Samme åbningsscene faktisk rummer en fejl, der bliver gentaget igen og igen. I bussen sidder der til at begynde med en masse mennesker, men da den kører væk til sidst, er den tom....
 Frem til episode 12 i fjerde sæson sluttede introen med seriens titel skrevet på en baggrund af New Yorks skyline med de to World Trade Center-tårne. De blev herefter erstattet af The Empire State building efter 9/11.

LÆS OGSÅ: Derfor ser vi "Orange is the New Black"

Om de fire karakterer
... Sarah Jessica Parker er den eneste af de fire hovedroller, der ikke viser sig nøgen i serien. Det fik hun fra begyndelsen skrevet ind i sin kontrakt.

...
 Kim Cattrall to gange afviste at spille Samantha. Det var først tredje gang, hun sagde ja.

...
 Kim Cattrall under filmning insisterede på altid at bære højhælede, også selvom de slet ikke kunne ses – det fik hende til at føle sig som Samantha.

...
 Cynthia Nixon, der spiller Miranda, i virkeligheden slet ikke er rødhåret, men blond. Hårfarven fik hun for at kunne spille rollen, der er beskrevet som i rødhåret Candace Bushnells bog, som serien er baseret på.

...
 Victoria Beckham blev tilbudt en rolle i den første film, men måtte takke nej, fordi det clashede med øvning op til Spice Girls' tour.

...
 Kun ét enkelt af de fire hovedrollers outfit er blevet gentaget i hele serien. Det er Carries pelsjakke, der blandt andet optræder i sidste scene i serien – og i det aller første afsnit.LÆS OGSÅ: 12 smukke, kendte kvinder over 40

SATC i den virkelige verden
... Sæson fem ikke blev længere end otte afsnit, da SJP var gravid i virkeligheden.

...
 Efter Carrie og Miranda spiste cupcakes fra the Magnolia Bakery i NY, blev stedet så populært, at de måtte hyre en dørmand.

...
 I den første film låner Carrie bogen 'Love Letters of Great Men' fra biblioteket. En bog, der ikke fandtes i virkeligheden, men gør nu, fordi så mange fans ville have fingre i den efterfølgende.

...
 I 2012 blev lejligheden, Carrie bor i, solgt for ca. 55,5 millioner kroner.

...
 Willie Garson, som spiller Stanford, mange år inden serien var på date med SJP. De var på blind date, og selvom det ikke var et romantisk match, er de i dag rigtig gode venner.

...
 Det allersidste afsnit først var færdigfilmet fire dage før, det blev sendt på amerikansk tv.

Kilde: BuzzFeed.com – Se endnu flere vilde fakta her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier