Ville du turde at bekende, at du var din mand utro?
SPONSORERET indhold

"Jeg har affærer med flere mænd"

Det er ikke kun en enkelt mand, jeg har haft en affære med, siger en anonym kvinde på 41 år.

Af: Louise Toftebjerg og Simone Brandt Hald Foto: Alamy
16. jan. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Hun ville i dag ønske, at hun turde fortælle sin mand om sit utroskab for at komme ud af det. Flere eksperter peger også på, at det er den bedste løsning at gøre op med løgnen, hvis man ønsker at være sammen med sin partner. Problemet med utroskab er mere udbredt, end man måske skulle tro. En undersøgelse på ALTfordamerne.dk viser i hvert fald, at knap halvdelen af deltagerne har været utro, og at mange overvejer at være det. Andre undersøgelser peger på, at hver tredje af os er utro, og ifølge en parterapeut  forsvarer utro mænd og kvinder det med, at de i høj grad mangler noget derhjemme, som de af forskellige årsager, så er berettiget til at tage ”ude i byen”. Men det behøver ikke at være enden på et forhold, man kan komme videre som par efter at have oplevet utroskab

Her får du historien om, hvor hårdt det kan være at leve med løgnen om udenomsaffærer:

– Det er ikke kun en enkelt mand, jeg har haft en affære med. Hvor mange ved jeg ikke, jeg har simpelthen ikke talt dem. Det har stået på i tre et halvt år, og de fleste har jeg mødt via datingsitet Victoria Milan, og så har jeg været sammen med en enkelt kollega.

– Første gang, vi skal mødes, aftaler vi at gøre det et neutralt sted. Man starter med at skrive sammen, og så er næste skridt at mødes for at se, om kemien er der, og om man har noget at snakke om. Det kan for eksempel foregå i en skov. En har jeg også mødtes med på en cafe.

– Jeg har levet sammen med min partner i mange år, og så går der hurtigt hverdag i den. Jeg savner det, vi havde en engang for mange år siden. Gnisten og begæret. Dengang jeg blev bekræftet i, at jeg var god nok, som jeg var, og at jeg var attraktiv. Den bekræftelse får jeg, når jeg er sammen med mine affærer. Og da jeg først prøvede det af, var det lidt for godt til at slippe igen.

– Jeg elsker min mand. Han er min støtte og den, der kender mig bedst. Vi har børn sammen, og jeg synes, vi skylder dem at kæmpe for det. Der er ikke noget galt med vores forhold, det har bare ændret sig. Jeg tror ikke, man kan bevare det, man havde, når man har boet sammen i over 15 år. Vi mangler den seksuelle gnist, men vi har det jo stadig godt sammen, og den personlige gnist er der endnu. Der er for mange omkostninger ved at gå fra hinanden.

– Mine affærer giver mig mulighed for at udleve mine seksuelle fantasier. Det er lidt en drømmeverden, hvor der ikke findes sure sokker, madpakker, der skal smøres, og aftaler, der ikke bliver overholdt.

– Jeg har ikke fortalt min mand, at jeg har en affære, for det vil ødelægge mere, end det vil gavne. Det er selvfølgelig ikke i orden – det ved jeg godt – men hvis man skal sige det, så skal det også have et formål, og det har jeg ikke fundet endnu. Hvis jeg sagde det, ville det lige så meget være for at rense min egen samvittighed, men det skal man have gjort op med sig selv, om man kan klare, inden man indleder en affære. Min mand har også tidligere haft en affære, og det ville jeg ønske, han aldrig havde fortalt.

LÆS OGSÅ: Sara Blædel "Jeg blev ramt af en lammelse og voldsomme smerter"

LÆS OGSÅ: Lyver du overfor din partner?

LÆS OGSÅ: Derfor skal du onanere mere i 2015