SPONSORERET indhold

14 kvinder: Det lyver vi om at bruge penge på

Bruger du dine penge rigtigt?

Af: Eurowoman Foto: Video: Drive Production
14. dec. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Pengene siver langsomt fra din konto, uden du bemærker det, og selvom du måske kunne have mistanke om, at der er sket en forbrydelse, når du tjekker din saldo midt på måneden, så er det nok bare dig, der er skurken.

Mange af os har nemlig en tendens til at bruge flere penge, end vi bemærker i hverdagen. Det er især tre poster, der suger kronerne fra kvindernes konti: småtingene på farten, abonnementer på dit og dat og daglige ture i supermarkedet med alt hvad de indebærer af impulskøb. Det viste en undersøgelse Gallup lavede for Nordea tilbage i 2013.

LÆS OGSÅ: Sådan får Marie råd til at bruge 30.000 kroner på sin drømmetaske

I Eurowomans videokoncept "Kvinder om kvinder" har vi sat syv venindepar stævne i alderen 21 til 35, og de beretter om yderligere pengeslugere, de ser sig sure på, men har svært ved at styre. Så hvis du også kommer hjem fra byturen med andet end ondt i håret næste dag, er du ikke alene.

- De dummeste penge, jeg bruger, er, når man tager en taxa hjem, fordi man ikke gider cykle, siger Simone på 27. Desuden er posten "shots" i budgettet også højere, end hun kunne ønske sig.

- Jeg har egentlig også altid haft en dårlig vane med at lige inden, jeg beslutter, at jeg skal hjem, så skal jeg lige have et tequilashot mere. Og vi skal alle sammen have det. Så man ender lige med at købe de der fem tequilashots og bruge de ekstra penge og blive ekstra, ekstra fuld.

- Jeg er så god til at give til alle andre, når jeg liver fuld. Så laver jeg den der "Alle skal have shots", siger Katrine på 21.

Og så er der de køb, der er mere bevidste, men alligevel ikke helt gennemtænkt.

- Jeg har engang brugt 3200 på et par sko fra Marc Jacobs, som jeg havde på to gange. Det er virkelig, virkelig pinligt, siger Sandie på 28, der også ser visse udfordringer i sin begejstring for kaffe, som ligger på top et over skjulte pengeslugere i Nordeas undersøgelse.

- Min største udfordring er klart det der kaffe. Der ligger til en mindre udbetaling af en lille lejlighed, siger hun.

Når Sandie vælger at smide flere tusind kroner efter sko, er det ikke fordi, hun skal erklæres vanvittig i gerningsøjeblikket, for ligesom Marie, der gerne smider 30.000 kroner for en taske, så betaler de for mere end bare materialet. Det forklarede adjunkt i Forbrugeradfærd ved Syddansk Universitet Julie Emontspool til Eurowoman.dk i april:

- Basalt set repræsenterer alle de luksusprodukter, vi køber, en del af os. Luksusprodukter er som et statement, der fortæller, hvem vi er i en social gruppe. Og især når vi taler om tasker til kvinder og kvindemode mere generelt, kan det nogle gange gå over i det ekstreme. En dyr taske udsender et signal om, at ejeren har en særlig viden om mode, har finanserne i orden eller nogle gange, at ejeren har haft tiden til at undersøge markedet og finde frem til lige præcis denne her taske, som er meget prestigefuld, siger hun.

Faktisk tyder en undersøgelse på, at penge kan gøre dig lykkelig, hvis du bruger dem rigtigt. 

Hvad andre kvinder lykkeligt kaster penge efter og helst fortrænger, at de gør, kan du blive klogere på i videoen ovenfor.

SE OGSÅ: Flytte sammen med kæresten? Her er alle udfordringerne

LÆS OGSÅ: "Når jeg kigger på ham, tænker jeg stadig fuck, han er min, wauw!"

LÆS OGSÅ: Derfor er der så meget status i at få børn