”Jeg vil gerne være din ven. Ikke din bøsseven”
SPONSORERET indhold

”Jeg vil gerne være din ven. Ikke din bøsseven”

Som homoseksuel bliver Daniel udsat for lidt af hvert.

Foto: Daniel S. Bahrami
20. jul. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Der findes (desværre) stadig ufattelig mange fordomme om bøsser – nogle værre end andre. Jeg har selv lagt øre til en god håndfuld, hvoraf den "sjoveste" nok kommer fra min venindes nordjyske mormor, som på et tidspunkt advarede min veninde om ikke at røre mig, for hvis man rørte ved bøsser, "så fik man altså aids". Heldigvis, er det kun ganske få, der har så ekstreme fordomme, og de fleste af de ting jeg hører, bliver sagt af folk, der ikke ved bedre.

En af de værste fordomme, jeg oplever, at vi stadig møder er, når folk siger; "man kan se han er homo". Homoseksualitet er ikke et valg, en livsstil eller et look – jeg føler det netop som min seksualitet og bestemt ikke hele min personlighed. Så meget som jeg elsker at danse hele natten til No Scrubs, ligeså meget elsker jeg kolde øl, på en tilrøget bodega på Vesterbro. Vi har alle vores forskelle og præferencer og bryder os om forskellige ting. Alligevel tror jeg, vi godt kan blive enige om en række ting, som vi synes, vi har hørt tilpas nok gange til, at det godt må stoppe nu. Uden at tale for samtlige bøsser, har jeg lavet en personlig liste over ting, du helst gerne må undgå, hvis vi falder i snak.

LÆS OGSÅ: Er jeg til kvinder eller mænd?

1. "Jeg har en ven du skal møde" 
Jeg synes det er superfedt, hvis mine farverige beretninger om dengang jeg backpackede i Thailand, eller min dybe indsigt i symbolikken bag George Orwells "1984", lyder lige som noget for din litteratur- og rejseglade ven. Men hvis din eneste begrundelse for, at vi vil være et godt par er, at "han også er homo", så fornærmer du både mig og ham. Jeg fikser heller ikke dig op med mine venner, bare fordi I begge deler samme seksuelle præference, så lad være med at gøre det samme. Den eneste undtagelse er selvfølgelig, hvis din ven er Ryan Gosling eller Chris Hemsworth. Vi har jo alle et standpunkt, til vi tager et nyt.

2. Lad være med at kalde mig skat 
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes simpelthen, det lyder så falsk, når piger skal kalde deres bøssevenner for "skat". Jeg ved godt, de fleste bøsser vi ser på TV er reality-bøsser med masser af make-up, stemte s'er og Gucci-håndtasker, hvor "skat" bare er en fast vending, de bruger til deres veninder. Jeg dømmer absolut ikke disse typer og er også klar over at det er underholdningsværdien i det, som gør det interessant for seerne at følge med i. De teatralske personligheder og store armbevægelser, er nok også grunden til, at jeg ikke har en tv-serie om mit liv – når det kommer til netop det punkt, er jeg simpelthen for plain. De gange du oftest hører mig bruge ordet skat, er når jeg i starten af året brokker mig over, at jeg skal betale for meget af det tilbage til staten.

3. Jeg kan altså ikke lægge din make-up eller sætte dit hår 
Ja okay, I nogle fag er man mere tilbøjelig til at finde homoseksuelle end andre, men det betyder altså ikke, at vi alle kan lægge en fejlfri make-up på veninderne. Jeg er komplet idiot, hvad det angår, og hvis du betror mig dit krøllejern, tager jeg ikke ansvar for, at du får andengradsforbrændinger i hovedbunden. Der findes en masse mennesker, som er skide gode til hår og make-up - jeg kender selv en del - men min seksualitet gør mig altså ikke automatisk ekspert på området. Hvis du til gengæld nogensinde mangler hjælp til at forklare forskellen på "yndling" og "yngling", har spørgsmål omkring internationale trends eller 90er popkultur, så er vi mere ovre i min boldgade. Jeg vil med glæde drikke en kop kaffe med dig og tale om, hvor fantastisk Buffy the Vampire Slayer egentlig var.

LÆS OGSÅ: 19 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90érne

4. "Jeg har altid ønsket mig en homoven" / "Hvem af jer er kvinden og hvem er manden"
Nu er vi ude de virkelig dumme (og ret nedværdigende) kommentarer både jeg, og samtlige af mine venner, nok har hørt. Det er fedt du altid har ønsket dig en homoven, men du finder ham altså ikke i mig, hvis din eneste interesse er at have lidt arm candy, du kan vinde street cred med, overfor dine venner. Jeg tror piger, der siger ting som disse, forventer vi alle er lidt ligesom dem jeg beskriver i ovenstående punkt, og det er vi som sagt ikke. Samtidig er der heller ikke noget værre, end når folk skal tro at man ikke kan være i et parforhold, uden at den ene skal være "kvinden" og den anden "manden". Vi lever altså i 2015 og ikke 1950 – jeg forventer heller ikke, du påtager de klassiske kønsroller og står klar med aftensmad og en cocktail, når din kæreste kommer hjem fra arbejde?

5. "Jeg er altså hetero"
Okay, den er måske mere rettet til heteromænd, som tror, at alle bøsser vil knalde dem. Bare fordi du er hetero og har en penis, betyder det altså ikke, at alle bøsser automatisk vil have dig. Du vil nok heller ikke knalde med alle af det modsatte køn, du ser. Okay, der er da nogle homoer, som synes, det er frækt at score en "hetero", men det er altså de færreste af os, som ligefrem gør meget ud af det. Jeg kan godt synes du er lækker, men det ikke det samme, som at jeg gerne vil knalde dig. Jeg har rigtig mange tætte veninder (eller fag-hags, som nogle vil kalde dem), og en fællesnævner, jeg har opdaget hos dem er, at de oftest dater eller bliver kærester med mænd, der føler sig komfortable omkring deres homovenner og godt kan joke lidt med på nogle homojokes. Så det er kun et plus, hvis du dropper hulemandsattituden og slapper lidt mere af. Homoseksualitet er altså ikke noget, der smitter, og der er andre faktorer der spiller ind, end blot dit køn.

6. Jeg er altså slet ikke så kompliceret.
Nu har jeg gennemgået en liste med ting, man absolut ikke skal gøre, hvis man vil være venner med en homo, men jeg håber, at folk kan læse sig frem til, at det hele skal tages med et gran salt. Det hele handler i bund og grund om, at vi af og til bliver trætte af alle de stereotype antagelser, folk har om homoseksuelle (og alle andre minoriteter, for den sags skyld). Selvfølgelig er der en hel del der hører til "bøssekulturen", som f.eks. kærlighed for kultfilm som Mean Girls og Bridesmaids, eller diva-dyrkelse af Beyonce/Britney/Janet Jackson/Madonna osv. Vi er slet ikke så komplicerede, og hvis du er cool, har respekt for andres seksualitet og privatliv, så er der absolut ingen grund til, at vi to ikke skal skåle over en øl til enten Kim Larsen på en bodega eller Miley Cyrus på en bøssebar.

LÆS OGSÅ: Derfor er det blevet sværere at finde kærligheden 

LÆS OGSÅ: Her er de 11 sprødeste fædre på Instagram 

LÆS OGSÅ: Når du endelig kan tage bh'en af - og 18 andre hverdagsfølelser, alle kvidner kender