sponsoreret indhold
Kæmpe ABBA-succes vender tilbage med stjernebesætning
SPONSORERET indhold

Kæmpe ABBA-succes vender tilbage med stjernebesætning

Annette Heick spiller hovedrollen i musicalsuccesen MAMMA MIA!, der kombinerer ABBA’s udødelige megahits med en fortælling om kærlighed og venskab

11. apr. 2019 | Livsstil | Billetlugen

En af verdens største og mest succesfulde pop-musicals vender næste år tilbage til Danmark. Med Annette Heick i hovedrollen får ABBA-musicalen MAMMA MIA! premiere i Tivolis Koncertsal i København 22. januar 2020.

På verdensplan er den blevet set af flere end 65 millioner og har indtjent svimlende to milliarder dollars. Sidste gang, musicalen kunne opleves i Danmark - tilbage i 2010 og 2011- blev der solgt næsten 200.000 billetter.

Efter en periode på knap to måneder, hvor mere end 400 professionelle danske skuespillere, sangere, musical-performere og dansere var til gentagne auditions, præsenterede PER SE, selskabet bag forestillingen, i begyndelsen af april sit danske cast.

  • PER SE har samlet det optimale hold på og bag scenen til at skabe en dansk MAMMA MIA! i verdensklasse. Og jeg er sikker på, at både nye og gamle fans får en once-in-a-lifetime-oplevelse i Danmark næste forår, siger ABBA- og musical-legenden Björn Ulvaeus.

Imponeret over niveauet i Danmark

Hele castingprocessen har været lagt i hænderne på det internationale hold, der skal skabe forestillingen, bl.a. International Associate instruktør Paul Garrington, Associate Musicalsupervisor Seann Alderking samt Associate Koreograf Nichola Treherne.

De har haft til opgave at finde de 30 skuespillere, sangere og dansere, som er perfekte lige præcis til castet i MAMMA MIA!, og som samtidig lever op til forestillingens høje krav til både sang og dans.

  • Vi er dybt imponerede over det tårnhøje professionelle niveau, som et lille land som Danmark har. Overalt i verden, hvor vi har castet MAMMA MIA!, har vi haft udfordringer, fordi forestillingen stiller så store krav til kombinationen af teknik og personlighed. Men i Danmark har vi fundet et fantastisk cast i første forsøg. Det bliver fantastisk spændende at komme til at arbejde med dette enestående ensemble, som helt sikkert vil fange hjertet i MAMMA MIA!, udtaler Paul Garrington.

Annette Heick i hovedrollen

På scenen står en blanding af 30 fremadstormende talenter og rutinerede skuespillere, sangere og dansere.

I den store kvindelige hovedrolle som Donna Svendsen kan publikum glæde sig til at møde Annette Heick. Musical-stjernen, Grand Prix-legenden, sangerinden, skuespilleren og klummeskribenten har før haft store musical-roller i bl.a. My Fair Lady, Elsk mig i nat, Wicked og helt aktuelt i titelrollen som Evita.

Nu skal hun for første gang spille rollen som Donna – den rolle som Meryl Streep udødeliggjorde i filmen.

Som hendes giftemodne datter Sofie i forestillingens anden kvindelige hovedrolle får det blot 24-årige stortalent Matilde Zeuner Nielsen chancen. Hun bliver udklækket fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia til sommer og har bl.a. medvirket i Fredericia Teaters kæmpesucces Disneys Tarzan i efteråret og til sommer i Skagensmaler-musicalen Lyset over Skagen.

De øvrige medvirkende er bl.a. det nye stjerneskud på den danske teaterhimmel, René Wormark, revystjernen, skuespilleren og sangeren Trine Gadeberg og skuespilleren Nicoline Siff Møller samt skuespilleren Gordon Kennedy, sangeren og musicalveteranen Jesper Lundgaard og skuespilleren Peter Oliver Hansen.