Brevkasse
Foto: Getty Images Min kæreste og jeg er bange for, hvad folk vil sige til aldersforskellen, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er forelsket i en mand, der er 22 år yngre end mig

Min 22 år yngre kæreste og jeg er rigtig glade for hinanden, men vi er begge frygtelig bange for, hvad omgivelserne vil sige til os, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om forelskelse med aldersforskel

Jeg er en 50-årig kvinde, der skriver til dig, fordi jeg er blevet forelsket i en fyr, som er 22 år yngre end mig. Han er også meget glad for mig, og vi vil hinanden rigtig meget, men vi er begge frygtelig bange for, hvad omgivelserne vil sige til det. Min kæreste er udlænding. Jeg er selv mor til tre voksne børn, der alle har hver deres far, og jeg er også farmor til et barnebarn på 13 år.

LÆS OGSÅ: Jeg er blevet forelsket i min veninde

Mine børn og min familie i øvrigt har det med at blande sig i mit liv, og det har jeg det ikke godt med. Selv siger de, at de bare vil mig det bedste og er bekymrede for mig. Jeg har altid haft det med at tænde på udenlandske mænd, og selv om min familie siger, at de ikke er racister, så er de ikke så vilde med det. De mener, at jeg ville have det bedre med en dansk mand. Lige nu er min kæreste og jeg meget forsigtige, og vi er derfor heller ikke så tit sammen, fordi vi frygter folks reaktion. Har du et godt råd til, hvad jeg skal gøre?

Vibeke Dorph om mod og frygt

Hvor er det dejligt for dig, at du har fundet kærligheden og har modet til at kaste dig ud i en forelskelse, også selvom din kæreste er så meget yngre end dig selv. Nu er det jo sådan med forelskelser, at vi har det med at tabe hovedet og fornuft, når vi bliver inficeret af denne skønne sindssygdom – som det jo ret beset er. Og mon ikke det er det, din familie frygter skal ske for dig? De er vel dybest set bare bange for, at du skal blive svigtet og ked af det, ja, måske ligefrem at din tillid skal blive misbrugt, og at du på en eller anden måde vil blive snydt.

LÆS OGSÅ: Min mand vil leve i et åbent forhold

Det er naturligvis ikke rart, når ens nærmeste tænker den slags på ens vegne, men jeg tror, du skal se det som en oprigtig bekymring for dit ve og vel. Så prøv at tal med dem om, hvad den bekymring helt konkret bunder i? Når de så generelt er bekymret for dig, så kunne der måske være noget om, at du skal blive bedre til at passe på dig selv og det, der er dit. At du bliver bedre til det, går jo ikke ud over din kærlighed, for er det sand kærlighed, så er det vel kun i egenskab af den, du er, at din kæreste er sammen med dig. Så kort sagt; Nyd din kærlighed, men pas på dig selv og det, der er dit, mens du gør det.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Forelskelse