Klumme: Hvornår har du sidst brugt kondom?

Foto: Johanne Pedersen Mathilde Mackowski

Klumme: Hvornår har du sidst brugt kondom?

"Mig meget bekendt så mindskes vores risiko for at have eller blive smittet med sexsygdomme ikke med alderen. Tværtimod. Alligevel glemmer mange voksne at beskytte sig", skrive vores nye klummeskriver Mathilde Mackowski. Læs hele klummen her.

Hvornår har du sidst brugt kondom?

Dét spørgsmål stiller jeg tit til mine veninder. Jeg spørger fordi jeg synes det er rigtig vigtigt, at vi passer på os selv. Dog tror jeg, at vi alle ind imellem kan have problemer med at "huske" kondomet, selvom intentionerne er der. Forestil dig, at du ligger og kysser hedt med byens hotteste, sjoveste og mest sexede mand. Det er virkeligt længe siden du har mødt en RIGTIG mand, der kan tænde dig som ham her. Pulsen stiger, berøringerne bliver mere intense, frække og intime. Du kan bare mærke at det er nu, altså virkeligt NU, at lystens drivkraft bliver hyldet. MEN så sker det... Dét som vi alle ind imellem skal/bør/burde tage stilling til; "KONDOMET"..!

LÆS OGSÅ: Her er, hvad mænd vil have

Du vil oftest vælge én af disse løsninger;
A) du fortæller byens hotteste, sjoveste og mest sexede mand at han ikke kan gå videre i denne nærkamp, uden gummi på styrpinden.

B) du er så fortryllet, lystig og tændt at du tænker, "aaarh nu har jeg i så mange år ikke brugt kondom, så hvorfor skulle jeg begynde på det nu...? Og tænk nu, hvis det ødelægger den gode stemning".

Jeg gætter på, at de fleste af os, kan have en tendens til falde ned i B-gruppen?

Men hvorfor er kondomet, denne super smarte præventionsløsning, kun noget som teenagere har patent på i Danmark?

Som teenagere fik vi nærmest dagligt at vide, hvor vigtigt dette kondom var, når vi for alvor skulle ud og udforske vores seksualitet. Ja, der hang endda plakater i ungdomsklubben med formanende ord som "Husk Gummi", det gjorde der i hvert fald i min.

Men hvor pokker blev de plakater af, i takt med at vi blev voksne? Mig meget bekendt så mindskes vores risiko for at have eller blive smittet med sexsygdomme ikke med alderen. Tværtimod. Alligevel glemmer mange voksne at beskytte sig. Ja, det føles anderledes med kondom, men hvis vi alle brugte dem og vi altid havde kondomer med på farten, så ville vi vænne os til dem og de ville blive en naturlig del af vores sexliv.

Jeg tror det handler om, at vi husker hinanden på at bruge dem, og at vi gør det at sætte kondom på så sjovt, "smertefrit" og mindst muligt pinligt. Jeg tvivler i hvert fald på at byens hotteste fyr klager, hvis du giver ham intim massage imens du sætter gummi på med munden eller lign. Går der så noget galt undervejs? Så grin af det og se det komiske i, at kondomet måske lige tog sig en flyvetur igennem lokalet. Det gør oplevelsen sjovere og kondomer er nu en fin overgang, indtil du har gjort dig tanker om en fast partner. Personligt synes jeg, at det er både sjovere og mindre pinligt at bruge kondom, end at skulle til lægen og tjekkes for sygdomme. På en måde tænker jeg at du er enig...

LÆS OGSÅ: Se de 7 overraskende veje til mere sex

Om Mathilde Mackowski

Mathilde har de sidste små 5 år drevet den sobre, erotiske webshop Sinful.dk, som hun er stifter og medejer af.

Hun er frontfigur og talskvinde for Sinful.dk og hun optræder jævnligt i medierne, bl.a. Tv2 Østjyllands Tv-program 'Hovedet på Bloggen', hvor emnet er seksualitet og parforhold. Netop seksualitet og parforhold har været en af Mathildes interesser igennem mange år og i dag er det en stor del af hendes arbejde, i det hun bl.a. skriver blogindlæg og guides, der hjælper danskerne med at få et endnu bedre sexliv. Mathilde har et stort netværk af dygtige sexologer, parterapeuter og andre branche eksperter fra ind- og udland, der medvirker til, at hendes faglige fundament indenfor sex og samliv er utrolig stærkt.

Som medejer af Sinful.dk står Mathilde endvidere for at indhente nyt og spændende designer sexlegetøj fra hele verden, samt for forretningsudvikling og drift af webshoppen. Mathilde er oprindelig uddannet ejendomsmæglerassistent og har efterfølgende arbejdet i et internationalt sprog- og mediebureau.

Mathilde går meget op i at spise sund mad, der ikke er forarbejdet eller som indeholder unaturlige tilsætningsstoffer, så kroppen har den bedste forudsætning for at yde optimalt. Både på arbejds- og hjemmefronten...
Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi

610x200_woordy_dmjpg.jpg