Især mænd har meget at lære om at begive sig i net-og app-datingverdnen
SPONSORERET indhold

"Mænd mangler stort kørekort til dating"

Vi har ikke brug for flere datingsites eller -apps, men for at lære at date. Specielt mænd.

Af:: Pia Damsgaard Bach Foto: Alamy
14. sep. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

"Den 1. januar 2015 træder reglerne om et nyt dating-kørekort i kraft. De nye regler, der er en følge af et EU-direktiv, medfører en lang række ændringer på dating-området. Det betyder i praksis, at mænd ikke længere kan oprette en profil på en datingside, bruge datingapps eller på andre måder kontakte kvinder med henblik på at date uden et dating-kørekort," lyder det i en pressemeddelelse fra Ministeriet for Dating og Gode Manerer.

Reglerne indeholder desuden et forbud mod nye datingsider, -apps eller lignende de næste fem år.

"Vi har ikke brug for flere datingsider eller dating-apps i dette land. Vi har tværtimod brug for at lære at bruge dem, vi har. Og når jeg siger vi, mener jeg naturligvis mænd. Mænd har seriøst brug for at lære at date. Området er totalt ureguleret, så jeg ser frem til, at reglerne begynder at virke, " slår den nyudnævnte dating-minister fast i pressemeddelelsen.

Dating-kørekortet kan bl.a. tages som AMU-kursus eller på aftenskole fra årsskiftet og er gratis for ledige med ret til seks ugers selvvalgt uddannelse.

Sådan ser virkeligheden ud
I begrundelsen for de nye regler findes bl.a. disse fem eksempler fra virkelighedens dating-verden, hvor mænd prøver at komme i kontakt med en kvinde på fuldstændig mærkværdig vis:

Ukendt mand 1:
"Hej skal vi være bollevenner?"

Ukendt mand 2:
Billede af smilende skaldet mand med forholdsvis veltrænet overkrop - dog uden sixpack - taget ved hjælp af klassisk toiletspejls-teknik. Ingen ledsagende tekst.

Ukendt mand 3:
"Du ser søde ud"

Ukendt mand 4:
"lyst til at være kærester med mig måske?...:)"

Ukendt mand 5:
4. august 11:41 - "Hej :i"
6. august 07:43 - "Må jeg spørge om noget?"
7. august 05:59 - "Må jeg ikke nok?"
7. august 14:27 - "?"
7. august 18:04 - "Pleas"
10. august 13:35 - "Hvorfor må jeg ikke spørge dig om noget?"

Hvad tænker man(d) på?
Ovenstående eksempler ER taget fra virkelighedens verden, men de danner naturligvis ikke baggrund for et nyt dating-kørekort til mænd, ligesom Danmark nok heller aldrig får en dating-minister, men man har vel lov at drømme? For da jeg for nylig læste her på sitet, at tre nye datingapps er på vej til Danmark, blev jeg træt.

Mange mænd er jo i forvejen fuldstændig på glatbane, når de prøver lykken på diverse datingsites og -apps, så det sidste, de har brug for, er da flere måder at komme galt af sted på. Hvad blev der af almindelig høflighed og de gode manerer, som jeg ved, mange mænd rent faktisk besidder, når de bevæger sig rundt ude i virkeligheden?

Jeg har da i hvert fald endnu ikke mødt en mand, der som det første ville vide, om vi skulle være bollevenner. Heller ingen mænd har indtil nu smidt trøjen som det første, eller spurgt mig ved første øjekast, om jeg ville være kærester med dem.

Men det forklarer da i alle tilfælde, hvorfor der går så mange mænd rundt og brokker sig over, at de aldrig får svar, når de skriver til kvinder på datingsider. Selv foretrækker jeg at møde mænd ude i virkeligheden. Der er de nu engang mest tiltalende. For det meste. Men det er en anden historie...

LÆS OGSÅ: Tinder - Dating-app'en for dig, der ikke gider netdating