Sara Bro
SPONSORERET indhold

Sara Bro om at overleve: "Jeg har ni store ar med voldsomme historier"

Radiovært Sara Bro om at være stolt af sin karriere, om at blive svinet til af en lytter og om at være i live.

Af: Cille Lewinsky Foto: Petra Kleis/DR
18. aug. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?
– Jeg har aldrig fået så ­mange komplimenter som nu. Mange siger: "Eeeeeej, hvor holder du dig godt! Hvis bare jeg ­kommer til at se ud som dig." Jeg troede måske lidt, at man imploderede ved midnat på sin 40 års fødselsdag, men jeg blev overrasket over, at jeg giver zero fucks for min alder.

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?
– Jeg nyder mit arbejde allermest, når jeg står inde i studiet og sender radio. Særligt når Tue, Tony og jeg sender "Go' Morgen P3" og får en minister til at svare på P3-lytternes spørgsmål fra sms'en, når Tue og Tony opfinder jokes på min bekostning, og når jeg selv sætter noget på spil i radioen. Jeg er altid spændt på, om lytterne har det på samme måde, som når jeg selv hører radio. Om de også taler med inde i bilen og er nødt til at sms'e ind i studiet og ­blande sig i debatten.

Hvad er du mest stolt af?
– Jeg er mest stolt af mine børn. Jeg er stolt af, at de har humor, er modige og ærlige, og jeg er stolt af min karriere. Jeg startede som 20-årig på P3's børneradio, og meget hurtigt blev drømmen at smide de gamle røvhuller i primetime ud og overtage sendefladen... Jeg kigger mig over skulderen HVER dag nu, ha ha.

Har du et ar, der fortæller en historie?
– Jeg har ni store ar med ­voldsomme historier fra brystkræft, kejsersnit og rekonstruktioner. Jeg er ­rigtig stolt af alle mine ar, for hver og et er et bevis på, at jeg overlevede.

Hvornår bliver man voksen?
– Jeg gik i mange år og ventede på at vågne op en morgen og føle mig voksen, men jeg har hørt, at det først sker, når ens far dør, så det er jeg holdt op med at glæde mig til.

Hvornår føler du dig ­allermest lykkelig?
– Jeg bliver lykkelig af ­overraskelser, dage uden planer, minder fra 80'erne, våd asfalt på en københavnsk gade, og når min kæreste oprigtig talt er ked af at gå glip af min datters balletopvisning og allerede­ nu gerne vil have billet til næste år.

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?
– Ha ha, folk tror, at jeg er en kæmpe, arrogant primadonna, der tror, jeg er noget... Men folk bliver altid overraskede over, at jeg ikke er så høj, ha ha!

Færdiggør sætningen: Jeg bryder mig ikke om, når...
– Jeg kommer til at tænke på alle mulige praktiske og ­logistiske ting, før jeg tænker over, hvad der egentlig ville være sjovest. Det andet løser sig jo alligevel altid. Bare fyr den af!

Hvis du kun havde en dag tilbage at leve i, hvad ville du så nå at gøre?
– Altså I har neglet et ­spørgsmål fra en Nik & Jay-sang? Hvem er ALT for damerne egentlig? Heldigvis ved man aldrig, hvad der er ens sidste dag, men jeg har alligevel altid travlt med ­hurtigt at nå mine drømme, for man ved jo aldrig...

Hvad er det mest ligegyl­dige, du ejer?
– Jeg ejer uanede mængder af fremplaget børnelegetøj, der er ligegyldigt efter en times leg, for så sidder vi (Sara og hendes børn, red.) alligevel og hører høj Rasmus Seebach og synger "Tusind farver" og spiller Uno igen. Det er det bedste.

Hvad er det sjoveste ­kompliment, du har fået?
– Det var faktisk nok ment som kritik, men jeg fortolkede det som et kompliment. Dengang jeg kom tilbage til P3 i 2008, efter min første udsendelse med "Verdens ­største brevkasse" sammen med Adam Duvå Hall, mente en lytter, at jeg skulle skride ud af hans radio: "Du lyder fandeme som Huxi med patter..."

Anbefalet til dig