Signe Vadgaard

Foto: Krestine Havemann Tv- og radiovært Signe Vadgaard om at springe ud på live-radio

Signe Vadgaard om seksualitet og karriere

Signe Vadgaard: "Jeg var ikke pludselig en anden, fordi min seksualitet havde udviklet sig"

Tv- og radiovært Signe Vadgaard om at springe ud på live-radio, om at tage chancer, og om at blive rost som kvinde i et mandefag.

Er der et karaktertræk, du misunder mænd for at ­besidde?
– Min opfattelse er, at mænd er bedre til at sige, hvad de vil have, og hvad de fortjener – i alle aspekter af livet. Det arbejder jeg selv på at blive bedre til.

Hvornår vidste du, hvad du skulle bruge dit liv på?
– Da jeg valgte at droppe mit studie for et fuldtidsarbejde som radiovært. Det var en kæmpe beslutning, som jeg er glad for, at jeg traf. Men som 22-årig, hvor man dybest set ikke ved så forfærdeligt meget om livet endnu, ville det mest fornuftige nok have været at færdiggøre studiet. Men jeg greb chancen, og jeg har heldigvis været dygtig nok til at rykke mig til nye, spændende udfordringer, selvom jeg ikke har et formelt papir på min kunnen. Til gengæld ved jeg nu, at mit CV gør op for det manglende papir.

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen: "Det tragikomiske er noget af det bedste, jeg ved"

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?
– Som 27-årig blev jeg forelsket i en kvinde. Det ændrede mit liv, fordi jeg ikke havde prøvet det før, og pludselig skulle jeg revurdere, hvem jeg selv var midt i den her forelskelse. Til gengæld kom jeg ret hurtigt frem til, at jeg stadig var Signe. Jeg var ikke pludselig en anden, fordi min seksualitet havde udviklet sig. Men det har taget mig årevis at finde mig tilpas i de stereotyper, som jeg tit oplever, at der er omkring seksualitet. Derfor var jeg også længe om at sige højt, at min kæreste var en kvinde, når folk antog, at det måtte være en fyr. Når jeg lavede radio med mine medværter, og de nævnte deres ­bedre halvdele med kønsangivelse eller navn, sagde jeg: "Min kæreste og jeg". Lige indtil for fire år siden, da der var vinter-OL i Rusland, og der kom den perfekte anledning til at give Putin en stor regnbuefarvet krammer. Så jeg "sprang ud" live i radioen sammen med de mange seje lyttere, der gjorde det samme.

Hvad skulle titlen på din selvbiografi være?
– "Brunsviger udtales ­brånsviger".

Hvad er din største ­succesoplevelse indtil nu?
– At jeg fik overbevist min kæreste om, at hun skulle kigge lidt nærmere på mig. Og vi er jo så kærester nu. Kæmpe succes!

LÆS OGSÅ: Mette Heeno: "Sjov er ikke noget, man bliver. Det er noget, man er"

Hvilken anden kvinde har inspireret dig mest?
– Sara Bro. Det er én ting, at hun er dygtig, smuk, hamrende sjov og kontant. Og hun er sindssygt inspirerende på rigtig mange fronter, og jeg lærte meget af hende, da vi arbejdede sammen. Men mest af alt har hun været en virkelig god ven i en svær periode.

Hvornår føler du dig ­allermest som kvinde?
– Når folk roser mig for mit arbejde på trods af, at jeg er en kvinde. "Hun er en dygtig ­fodboldvært, selvom hun er en kvinde".

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?
– At jeg er lesbisk.

Hvad kan få dig til at ­grine?
– Det kan videoer på YouTube af skildpadder, der har sex. Det er muligvis det sjoveste i hele verden. Husk lyd!

Hvornår føler du dig ­værdsat?
– Når jeg bliver anerkendt for mit arbejde. Det er ikke alle ledere, der er lige gode til det, og da jeg var på DR, var det en by i Rusland at blive anerkendt for sit arbejde. Der, hvor jeg er nu, er mine chefer heldigvis gode til at både anerkende og udfordre.

Hvad er din største last?
– Lige for tiden er det dagligt to store cappuccinos fra Emmerys. De kender mig efterhånden alt for godt i butikken, og de går i gang med at lave min kaffe, allerede inden jeg har bestilt den.

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?
– Du skal ikke spise frosne melboller efter skole som en snack. 

Signe Vadgaard, 34 år

Journalist, tv- og radiovært. Kendt fra ”Go’ Morgen P3” og aktuel som vært for Vinter-OL i Sydkorea på Kanal 5 for Discovery Networks.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Karriere og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg