Susanne Pilmark bliver forsørget af sin mand Søren Pilmark for at kunne støtte ham i karrieren.
Foto: Les Kaner Susanne Pilmark bliver forsørget af sin mand Søren Pilmark for at kunne støtte ham i karrieren.

Susanne Pilmark

Susanne Pilmark: Jeg bliver forsørget

Parløbet med skuespilleren Søren Pilmark gennem knap 32 år har betydet, at Susanne Pilmark har valgt ikke at gøre karriere. Prisen ville blive for høj i forhold til familielivet og de tre børn, de sammen har sat i verden.

Hun traf valget, da hun var vært på programmet "Morgenflimmer" på Kanal 2, og deres ældste søn, Louis, var et år gammel.

– Der kunne jeg bare se, at det ikke gik. Vi sås aldrig. Jeg skulle møde på arbejde kl. 5 om morgenen. Det var tre timers live-tv hver morgen med live-band og seks interviews. Efter 6-8 måneder måtte jeg bare erkende, at det ikke holdt i forhold til mit ægteskab. Jeg sov ikke. Søren var på teatret og kom hjem ved midnatstid, og jeg skulle op kl. 5. Vi havde så få timer om dagen sammen. Søren var meget sød og opbakkende. Men min egen fornemmelse var, at det ikke holdt. Jeg var alt for mange steder på én gang, jeg kunne ikke være nogen steder hundrede procent, fortæller Susanne Pilmark til ALT for damerne.

Læs også: Paprika Steen: Jeg kommer tit til at sige noget grænseoverskridende

"Det havde vores familie ikke overlevet"
Som Søren Pilmarks karriere tog til, valgte hun derfor at blive den medhjælpende hustru, som har taget sig af det praktiske, taget sig af parrets tre børn, når Søren Pilmark var væk og styret økonomi og kalender for sin mand. For som hun siger: "Søren ved ikke, hvordan man går ind på netbank".

– Hvis jeg havde haft et 8-16-job igennem vores liv, havde Søren ikke kunnet arbejde så meget, som han har gjort. Det havde vores familie ikke overlevet. Det er jo ikke et valg, man tager fra start. "Dav, skal vi være kærester, og jeg har i øvrigt tænkt mig, at jeg skal stå i baggrunden..." Det kommer jo bare, siger Susanne Pilmark, som til tider må forsvare sit valg som hjemmegående.

– Jeg har ikke oplevet som sådan at blive set ned på, men alligevel har jeg nok følt, at jeg indimellem skulle forsvare lidt, at jeg ikke ville have en karriere. Mine veninder har i bedste mening tippet mig om fede jobs og presset lidt på. Nu har de opgivet. Det mistede ligesom relevansen hen ad vejen. Hvorfor skulle jeg? Men uh, så har jeg jo ladet mig forsørge. Af min mand! Oh ve, oh skræk, siger Susanne Pilmark, som til gengæld diskuterer alt med sin mand også i forhold til manuskripter.

Læs også: Børn er bevidst fravalg for power-par

Den trygge ramme for familielivet har haft så stor betydning for Søren Pilmark, at han ofte fortæller sin kone, at han ikke havdet kunnet gøre det uden hendes støtte.

Læs hele interviewet med Susanne Pilmark i denne uges ALT for damerne nr. 45/2012

Susanne Rée Pilmark, 50.

Tidligere model, der har læst film- og medievidenskab, datalogi og litteratur og arbejdet som vært på Kanal 2's "Morgenflimmer" og på et kortfilmmagasin på DR.

Frivillig i SOS Børnebyerne to dage om ugen. Er desuden medhjælpende hustru i Sørens firma.

Gift med Søren Pilmark i 1983. Sammen har de Louis på 24, Anton på 21 og Amanda på 15. Bor i København NV.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview