Tips til din sommer

Foto: Getty Images

Slut med slidsår og fodprutter: Her er 10 tips til din sommer

Trusseindlæg, vindruer i fryseren og deo i nakken. Vi har samlet 10 tips og tricks, der vil gøre din sommer lige dét bedre.

Det er sommer, og det er dejligt. Men som med så meget andet er livet ikke kun en dans på roser, og selv en varm, dejlig og meget tiltrængt sommer kommer også ofte med fodprutter og slidsår på inderlårene.

Det skal være slut.

For at undgå ovennævnte – og andre knap så hyggelige tilfælde – har vi samlet en liste med 10 hacks, der vil gøre din sommer (endnu) bedre.

  1. Fodprutterne. Du kender dem. Lyden, der kommer, hver gang du tager et skridt i dine nye sandaler og foden rammer jorden. Luften, der akkumuleres mellem din let svedige fod og den nye sandal, skal ud, og det resulterer i de nærmest uundgåelige pruttelyde. Tena Lady (eller en anden form for trusseindlæg) er din redning. Du klistrer den fast på sandalens trædeflade, hvor den absorberer sved og mindsker hulningen mellem fod og sandal.
  2. De stakkels lårbasser. Friktionen, der opstår mellem inderlårene, når du går tur en varm sommerdag med bare ben, er nærmest uundgåelig. Det skulle da lige være, hvis du tog et par cykelshorts på under kjolen for at stoppe den direkte hud-mod-hud-gnidning. De er bare så pokkers varme. Løsningen kan i stedet være at smøre en lille smule kokosolie på inderlårene, så lårene glider uden problemer, eller en Take Care Spray, der lægger sig som en tynd hinde på huden og modvirker al friktion.
  3. Den indbyggede isterning. Du kender godt tricket: En flaske fyldes halvt med vand og den kommes i fryseren natten over. Næste morgen har du en flaske med indbygget isterning klar til komme med ud i sommervarmen.
  4. Solbrændt hovedbund. Solhatten, kasketten, you name it er det bedste værn mod solskoldet hovedbund. Det ved vi. Men glemmer du den, eller er du bare ikke det store hattemenneske, kan du ”flytte” din skilning, så det ikke altid er det samme sted i hovedbunden, der udsættes for sol.
  5. Nedkøling. Har du det rigtig varmt, er et godt og effektivt fif at komme koldt vand (eller andet koldt) på kroppens pulspunkter. Et andet godt alternativ er kølemåtten. Ja, kølemåtten. Den er indstillet til altid at være to-tre grader koldere end rumtemperaturen og er egentlig opfundet til kæledyr, der har brug for ekstra nedkøling i varmen, men det forhindrer vel ikke dig i at have den liggende på gulvet, så fødderne kan blive kølet lidt ned på de helt varme sommerdage?
  6. BH-kanten. Igen skal vi have fat i Tena Lady eller én af hendes medsøstre. Og det må (for komfortens skyld) gerne være den tyndeste udgave, du kan finde. Påfør den langs den nederste kant af din BH, så den grænser op mod maven. Her vil den suge fugten, når du får det varmt under brysterne, og du skal ikke længere bekymre dig om svedpletter eller svamp under brysterne.
  7. Frys dine snacks. Om det er fredagsslikken eller vindruer (med Prosecco og vodka, selvfølgelig), er det altid et hit at komme sine snacks i fryseren. Fordi det køler, ikke smelter og smager godt.
  8. Motion skal der til. Skift løbeturen ud med yoga. Når temperaturen stiger, er det ikke lige frem en lang løbetur, man har lyst til, og faktisk nedsætter varmen også din præstationsevne. Brug derfor varmen til at få endnu mere ud af en omgang yoga. Høje temperaturer stimulerer svedmekanismen, øger blodgennemstrømningen i kroppen og er med til at smidiggøre muskler, sener og ledbånd. Det betyder, at du når dybere ind i kroppen og dermed øger effekten af yogaen samtidig med, at varmen modvirker skader.
  9. Solcreme på spray. Fænomenet taler på mange måder for sig selv: Det er genialt og fungerer til alt fra børn, der ikke vil smøres ind, din egen ryg, du ikke selv kan nå til ansigtet, der skal have en ekstra tur, efter makeuppen er blevet lagt.
  10. Den svedige hårgrænse. Har du bare en lille smule hår, der går ned i nakken, kender du nok også til det svedproblem, der kan opstå, når temperaturerne stiger. Sprayer du derimod deo (den du også bruger til under armene) langs hårgrænsen i nakken, vil du opleve, at det ikke længere er et problem med svedige nakkehår.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer og Lister