Juleferie med børn

Foto: Getty Images Juleferien er ideel til at tage på skovtur, bygge hule og mange andre hyggelige aktiviteter.

Juleferie med børn

11 ting I kan lave i juleferien med børn

Vi kan ligeså stille begynde at tælle ned til juleferien! Og det betyder tid til ekstra hygge med familien. Vi har fundet 11 aktiviteter, I kan lave sammen.

1. En biograftur efterfulgt af et cafébesøg med varm hyldebærsaft, gløgg og æbleskiver

Intet smager og dufter så godt som julen. Derfor kan alle hyggelige stunder suppleres af julegodter. Det er jo december! Hvis du ikke orker at skulle på café, kan I bare lave café derhjemme med småkager og gløgg. Eventuelt kan I holde teselskab med bamser og dukker.

2. Sov længe – inde i stuen

Det er simpelthen så hyggeligt at sove længe, men med børn er det svært at komme til det. Et tip er at lægge madrasserne ind i stuen og beholde nattøjet på. Så kan du blive liggende og putte under dynen, og dine børn vil synes det er fedt at hoppe rundt, lave tumelege og hygge sammen med dig i det bløde univers.

3. Lav jeres egen bagedyst-konkurrence 

Brug resterne fra årets konfekt-lavning til at bage en fin kage sammen, som kan pyntes med glimmer, krymmel og marcipan-figurer. De mindste vil synes, det er sjovt bare at røre rundt i skålen, mens de større børn kan bruge deres kreative evner.

4. En lang tur i skoven, hvor I kan bygge de bedste huler

Nu hvor der ikke ligger sne på bladene, er det nemt at bygge en hule. Det kan selvfølgelig også bare foregå i haven, hvis man ikke har en skov i nærheden, men uanset hvad er det skønt at komme lidt ud og få brugt sin energi.

5. Tag på skov- eller strandtur på jagt efter kogler, sten og andre af naturens skatte

Er I ikke til hulebyggeri, kan skovturen i stedet blive brugt til at samle ting i naturen, som vil styrke dit barns læring gennem leg. Bagefter kan naturens skatte blive brugt til af produktion af dekoration i huset såsom malede sten eller hjemmelavet legetøj.

6. Tag på udsalgs-shoppingtur 

Mange butikker når at skyde januarudsalget i gang, før det overhovedet er januar. Der er masser af kup at gøre til få penge, og hvis du har valgt at geare lidt ned på julegaverne, er det en oplagt lejlighed til at købe en gave til fremtidig brug eller bare til at få fyldt dit barns klædeskab op. Hvis I ikke har nået at tage på juletur sammen, kan udsalgsturen sagtens bruges som erstatning – lysene hænger der stadig.

7. Tag en tur ned i en hobbyforretning

Søstrene Grene eller Tiger har for eksempel billigt grej, hvis du ikke går så meget op i malingens kvalitet. Efter I har fundet pensler, maling og papir frem, er det bare at gå i gang. Lad fantasien råde eller sæt nogle børnesange på, som I skal tegne og male til. Du kan også finde gamle aviser frem og lave sjove ting ud af dem.

Læs også: 24 kalendergaver til børn

8. Tag i teateret

Du kan finde masser af gode oplevelser i landets teatersale, og mellem jul og nytår kan både store og små komme ind og se en forestilling. Afslut med en frokost ude, hvis det er en formiddagsforestilling, så I ikke skal stresse hjem. 

9. Tag på museum med medbragt picnickurv

Tag den tykke vinterjakke på, et tæppe, der kan tåle at blive lidt beskidt og find et af de mange borde-bænke udenfor, hvor I kan holde picnic med nemme retter efter museumsbesøget. Der er vel ingen regler om, at man kun kan tage madkurv med om sommeren.

10. Find gode bøger på biblioteket og læs højt

Det gode  ved at låne bøgerne er, at du hurtigt kan se, om dit barn gider læse dem, og hvis der er en favorit, kan du bagefter måske få den billigt på udsalg. Hyg derhjemmer bagefter med højtlæsning og varm the.  

Læs også: 24 gave-idéer til skolebarnet

11. Se en film 

Der kommer altid en masse gode og klassiske julefilm i fjernsynet, når der er juleferie. Og hvis I skal opdateres på de lidt nyere, så er der masser at hente på Netflix, HBO og Minbio. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Tumling, Familieliv og Jul