12 grunde til at alle mødre er bad ass powerkvinder
SPONSORERET indhold

12 grunde til at alle mødre er bad ass powerkvinder

Mangler du, eller en mor du kender, et solidt skulderklap, en virtuel klapsalve eller bare at blive mindet om din sejhed ved at være nogens mor? Så se her.

Af: Kicki Boss Foto: Getty Images
08. mar. 2022 | Børn | Vores Børn

Det er ikke altid, det føles sådan, når vi tørrer numser, puster på skrammede knæ, laver madplaner, planlægger børnefødselsdag eller smører madpakker til kuldet, men du er mor – og det gør dig rundt regnet til verdens sejeste kvinde! Har du brug for at blive mindet om hvorfor, så se her – og tilføj gerne lige til listen, hva’!

LÆS OGSÅ:  Mors Dag: 20 geniale gaver til en mor du kender

1. Du har fostret et barn

Uanset om din graviditet var benhård, helt vidunderlig eller noget derimellem, så har du og din fuldstændige mageløse krop passet på et barn, og givet det de bedste livsbetingelser for at blive en helt perfekt, færdigbagt lille baby, der var klar til at møde verden – fra størrelse støvfnug til levestærk og velpolstret nutterumpe. Du er faktisk et omvandrende, livsbekræftende mirakel!

2. Du har født

Det er sagen fuldstændigt uvedkommende, om det foregik vaginalt eller ved kejsersnit, til tiden, før eller senere, med hiv, sving og sugekop eller som om du aldrig havde lavet andet. Det er søren spilleme stærke sager at hjælpe et barn til verden! Hvis du ikke vidste det før, så vidste du det dén dag – og i øvrigt også dagene efter, hvor kroppen går i gang med heling, og du med et magisk trylleslag bare var MOR til fingerspidserne – du er pivsej!

3. Du giver alt, hvad du har. Hver dag

Hver evig eneste dag, uanset hvordan eller hvor umenneskelig tidligt den starter – eller om der overhovedet var en søvnovergang fra dagen før, så lykkes det dig at starte dagen med et hjerte fyldt med kærlighed, et overblik, du ikke aner, hvor kommer fra, og en tålmodighed, der selv på de dage, hvor den er kort, er længere, end du nogensinde havde troet, den kunne være. Tak for dig!

4. Du er en effektivitetsmaskine

Uanset om det er hjemme eller på arbejdet, så har moderskabet givet dig et ekstra gear. Eller måske ekstra arme, du kan hive frem til anledningen. I hvert fald kan du holde syv ekstra bolde i luften, end du kunne før, og du er hurtigere og grundigere end nogensinde. Du mangler faktisk bare en kappe. Og en lønforhøjelse.

5. Du har et ekstra lag medfølelse

Der sker noget finurligt, når man bliver mor. Med barnet fødes foruden en helt nu boble af overjordisk kærlighed også bare et ekstra lag empati i dig. Din medfølelse bliver større, du kan mærke andres prøvelser langt ind under huden. Du kan hyle over en sørgelig sang, eller ulykkelige skæbner i en dokumentarfilm. Du får sommerfugle i maven og glædestårer ned ad kinderne, når dine veninder bliver gift eller annoncerer graviditet. Eller en kollega. Eller bare en du hører om faktisk. Og både kolde kontakter og engagement sidder løsere på dig, når det kommer til velgørenhed, genbrug eller indsatser ved skraldeindsamling for et grønnere nabolag.

6. Du er selvopofrende

Det falder dig helt naturligt at sørge ungernes mad, lige hente mælk, ”okay – den forkerte gaffel, her er den rigtige” – og alt det andet hurlumhej, før du selv sætter dig til din tallerken nu lunkne aftensmad. Du kan sagtens undvære både søvn og frokost, når et virkelig skidt barn har brug for dig, du behøver strengt taget ikke mere end 30 centimeters madras og et dynehjørne at sove på og med, og når lokummet brænder, kan du faktisk også godt tåle at se blod eller holde hovedet koldt, når et familiemedlem ikke kan trække vejret. Du er for vild! – Men pas lige på dig selv også, ikke?

LÆS OGSÅ: Fantastiske farmænd: ”Det er virkelig vigtigt, at far ved, hvor betydningsfuld han er”

7. Du leder flokken som en boss

Ikke bare en hård boss med overblik, men sådan en chef, som er så god, omsorgsfuld og diplomatisk en leder, at man ikke engang opdager, at man bliver prakket opgaver på eller løfter i flok, selvom man er mavesur og ikke orker. Og det gælder ikke kun på hjemmefronten. Mødre tager automatisk lederskab og ansvar hvor end de færdes. Har du lagt mærke til det? Skriv lige dén på CV’et, hva?

8. Du kan trøste alle

Småbørn, veninder, kæreste, gammel dame, der har mistet sin hund, fremmed barn, der falder på legepladsen, stakkels kassedame, der bliver overfuset af tilfældig indkøbende, der har en dårlig dag og hvis humus går ind til ”…22,95, selvom der for helvede står tilbud – 20 kr. nede på skiltet”. Nogle gange bare med et blik. Fordi du kerer dig. Og det gør dig glad.

9. Du kan ting, du aldrig har kunnet før

Var du elendig til håndarbejde? Eller mega ukreativ i formning og sløjd? Nu kan du pludselig både sy halloweenkostumer og sengehimmel til barnet, du kan bare vandbakkelser og jordbærtærte, og du kan forme alt, man kan forestille sig ud af modellervoks eller piberensere. Og du kan også samle en legetøjsmotorcykel, som går i 13 dele efter at være blevet tabt på klinkegulvet, og forhandle en tandbørstning hjem i god ro og orden ved at digte en brandgod tandbørstesang.

10. Du husker (for det meste) som en elefant

Ingen ved, hvor det kommer fra, men du kan altid huske, at din partner skal huske en ekstra skjorte, fordi han skal til dobbeltmøde, eller at mors dag nærmer sig – og at hverken din mor eller svigermor må glemmes, eller at Viola fra rød stue holder fødselsdag på søndag, men ikke kan bryder sig om tøsefarver,  eller hvilket barn, der ikke kan lide spegepølse for tiden, og hvilket som af uransagelige årsager ikke gider spise de ostehaps, hvor lillebror, har en hund med på forsiden. Who run the world? – Den, der husker detaljerne, forstås.

11. Du er god til at rose og anerkende

Både dine børn, din mand, dine veninder og den tilfældige kvinde, der har en vildt flot kjole på til bogreception, nyder godt af det. Og faktisk har du sikkert endda ambitioner om at blive endnu bedre til det. For du ved, som hårdtarbejdende mor, hvor meget plus det giver på kontoen, når nogen fortæller dig, du gør det godt. Ser vidunderlig ud. Er sej. Og det ér du!

12. Du er den bedste i verden

Der er ingen som mor. Hverken for dine børn eller din partner, som beundrer og elsker dig for alt det, du gør. Dit blotte tilstedevær hjælper på sygdom og onde drømme. Din stemme giver ro og tryghed. Dine hænder lindrer. Du ved alt i verden. Kan fikse det mest. Og har overskud til det vildeste. Du er dine børns helt og anker. Og du ér det bare. Både når du gør dig umage og ikke. Der er ingen som dig. Kort og godt.

Denne artikel er oprindeligt udgivet d. 8. marts 2019. Opdateret af Amalie Louise Bernitt og Lea Holdgaard Hansen.

Anbefalet til dig