Bad
SPONSORERET indhold

5 trin til babys første bad

De fleste babyer elsker et lunt bad, men al begyndelse kan være svær. Med denne lille guide skulle der dog være basis for en luksusoplevelse for både dig og dit barn.

Af: Mette Mølbak, Vores børn. Foto: Monica Bach
27. feb. 2010 | Børn | Vores Børn

Som nyfødt er din baby ren og fin, men efter de første par uger er det tid til et bad. Til en begyndelse gælder det selvfølgelig om at have udstyret parat og dernæst om at skabe en rar og hyggelig stund, som du kan fortsætte med i mange måneder frem.

Nogle babyer kan være bange for at komme i bad, men selv om de fleste babyer elsker deres bad, skal barnet ikke i bad eller vaskes over hele kroppen hver eneste dag, da huden let tørrer ud. Du kan derfor roligt nøjes med at bade baby 1-2 gange ugentlig.

Husk dog dagligt at tørre grundigt i alle barnets hudfolder. Især under arme og hage.

Et særligt kar til baby er også at foretrække, da det er mere hygiejnisk end det store badekar.

Ved fødslen har børn, der er født til tiden, et lag fosterfedt på huden. Det skal blot have lov til at blive opsuget af barnets egen hud, den bliver dermed blød og smidig og beskyttet mod infektioner. Barnet skal derfor ikke bades, før fosterfedtet er helt opsuget. Det tager 2-5 døgn.

Og husk også at bade din baby uden kemikalier. Der findes masser af kemifri  produkter i alle prisklasser og alle supermarkeder.

LÆS OGSÅ: Test af babyolie

LÆS OGSÅ: Babymassage trin for trin

LÆS OGSÅ: 9 fascinerende facts om din baby