Psykologi
Det er altid ufedt som ufrivilligt barnløs at få at vide, hvordan man da bare skal se lyst på tingene, mener blogger. Foto: Nimastock

7 måder at få en knap så gravid op i det røde felt

Her er en endnu ikke gravid bloggers liste over ting, som man skal sikre sig løbende at sige eller gøre, når man er i selskab med mennesker som er ufrivilligt barnløse og tænker, at de trænger til at få blodtrykket godt op at køre.

Åh, hvor ville det bare været dejligt at få et barn, og åh, hvor er det bare uendelig irriterende at høre på alle mulige forskellige menneskers sikkert velmenende kommentarer om, hvordan andre er blevet gravide på one-night-stands, har adopteret eller fundet ud, at babyer slet ikke er lykken alligevel.

Sådan er der sikkert mange ufrivilligt barnløse, der tænker, når veninder prøver at støtte, mens man selv gennemgår fertilitetsbehandlingI hvert fald var det nogle af tankerne hos Signe Hanson, der står bag bloggen ErDuHerIkkeSnart?

Hun har derfor samlet lidt galde sammen og med glimt i øjet udfærdiget en liste over syv ting, man løbende skal sige eller gøre, når man er i selskab med mennesker som kæmper med at få børn, og tænker, at de trænger til at få blodtrykket godt op at køre.

1. Fortæl anekdoter om alle de mennesker, du kender, for hvem det “bare lykkedes at blive helt vildt hurtigt gravide“, fordi de lige gjorde dit eller dat, eller fordi de spiste en helt særligt form for blomkål. Alle gode råd i den retning er nemlig lige hvad man har brug for, når man har kæmpet længe for at få et barn.

2. Fortæl en sjov historie om din gymnasieveninde, som pludselig blev gravid efter en vild nat i byen og et one-night-stand. Det er altid skønt at vide, at man kan blive gravid ved bare at tøjte lidt rundt på må og få ude i byen i en kodyl Bacadi-brandert.

3. Fortæl noget om nogen du kender, som har adopteret. Fortæl om, hvordan der findes så mange søde små børn nede i det dér Afrika. Krydr gerne fortællingen med, at nogen, du har hørt om, er blevet helt naturligt gravide, efter at de først havde adopteret. Foreslå at det måske det bare er dét, som der i virkeligheden skal til?

4. Husk at understrege, gentagende gange, at det er meget vigtigt at den barnløse ikke tænker for meget over sin situation og bare ligesom lader tingene ske, når de sker. Det hjælper altid og det er meget afslappende at få af vide, at man ikke må tænke på noget, som ellers er ved at splitte hele ens liv ad i atomer.

5. Uddyb dine mere eller mindre darwinistisk-inspirerede fortolkninger af arternes oprindelse og stil spørgsmålstegn ved, om det nu også er en god idé at prøve at få børn, når naturen ligesom prøver at fortælle én, at man ikke er skabt til det. Det varmer så dejligt hos enhver barnløs.

6. Brok dig højlydt og længe over de fire måneder, som det tog dig selv og din partner at blive gravide. Gå i detaljer omkring, hvor hårdt det var for dig, og hvilket pres du var under. Den barnløse vil flyde over af sympati og medfølelse.

7. Alternativt kan du udbrede dine holdninger om, at børn jo faktisk ikke er det eneste vigtige i livet, og at man måske bare skal vælge at fokusere på noget andet, som kan give livet mening. Man kan jo bare købe en hund eller begynde at gå til blomsterbinding?

Læs flere blogindlæg på ErDuHerIkkeSnart?

LÆS OGSÅ: Ufrivillig barnløs: 'Jeg følte mig ikke som en rigtig kvinde'

LÆS OGSÅ: 5 ting en hjemmegående mor skal sige ”pyt” til

LÆS OGSÅ: 13 fordomme om at blive mor

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme, Gravid, Kærlighed, Psykologi og Familieliv