Løbetips
Foto: HENRIK ADAMSEN, JETTE JØRS OG KLAUS RUDBÆK "Løb er mit frirum" siger Alice Brunsø.

Løbetips

Alice Brunsø: "Jeg vil gerne være en mor, der kan klatre i træer med mine unger"

31-årige Alice Brunsø har fået tre børn inden for tre år, og hvor hun tidligere løb for at få tynde lår, er løbeturene i dag hendes frirum, hvor hun ikke skal tænke på andre end sig selv.

“Jeg elsker at løbe!”

Der er ingen tvivl om, at kærligheden til løb kommer direkte fra hjertet hos 31-årige Alice Brunsø, der sammen med sin mand, Christian Stadil, har haft fuld fart på familieforøgelsen. I dag er de to forældre til Winston på fire år, Hamilton på tre og Harper på et. Og at være mor til tre små børn har tvunget Alice til at være mere effektiv.

“Det der med at gå rundt om mig selv hele dagen og overveje, om jeg skal tage i fitnesscenter eller ej, er der ikke tid til. Nu er det bare på med løbeskoene og afsted. Tidligere løb jeg kun for at få tynde lår, men det er jeg ligeglad med nu. Efter jeg er blevet mor, har jeg virkelig brug for at få frisk luft til hjernen. Det er mit frirum, og jeg nyder, at jeg kan løbe lige derhen, jeg vil, i det tempo jeg vil,” fortæller hun.

Motivationen er også meget større nu.

“Det er en stor motivation for mig at have en stærk krop. Ikke fordi jeg gerne vil se godt ud i jeans, men fordi jeg gerne vil være en FIT mor, der kan klatre i træer med mine unger,” fortæller Alice, der også nogle gange tager ungerne med i løbevognen. Men det er altså ikke så hyggeligt, som det lyder, indrømmer hun.

“De snakker jo hele tiden. ’Se, mor!’ ’Hvad er det, mor!’ ‘Kom, mor!’ Så er der ikke så meget frirum over det længere.”

LÆS OGSÅ: Eline løber O-løb: "Vi var tilmeldt 35 kilometer, men endte nok med at løbe 60, fordi vi løb forkert”

Vigtigst at være mor

Da Alice var på barsel med sit mellemste barn, Hamilton, etablerede hun virksomheden Mät sammen med sin barndomsveninde Sofie Bentzen. Hun var træt af at høre om alt det spændende, Christian kom hjem og fortalte hver dag, så hun opfandt sit eget projekt. I dag ser hun Mät som sit fjerde barn, men det giver også en høj grad af frihed at være selvstændig.

“Jeg er meget privilegeret som selvstændig. Jeg bestemmer selv. Derfor er det altid mig, der afleverer ungerne om morgenen, inden jeg kører på kontoret, og så henter jeg dem omkring 15-15.30. Jeg elsker at have de der eftermiddage, hvor vi laver små hyggelige ting som at tage en tur i skoven, tulle rundt i haven eller bare sidde og tegne.”

Der er ingen tvivl om, at hun elsker morrollen.

“Mit liv er blevet meget federe, efter jeg har fået børn. Jeg er blevet mere ligeglad med krav og forventninger udefra. Det vigtigste for mig er at være en god mor. Jeg havde troet, at det ville være meget sværere, og at der ville være en masse ting, jeg kom til at savne. I begyndelsen var det også svært at sige nej, hvis tøserne for eksempel skulle på vinbar, men sådan har jeg det ikke mere. Så vil jeg hellere invitere dem herhjem til et glas vin, så jeg er der, hvis ungerne vågner. Jeg er blevet god til bare at være der, hvor jeg er.”

Og det er meget af tiden i parrets hus i Søllerød, hvor hun forsøger at skabe en god hverdag – også de dage, hvor Christian er meget væk.

“Jeg elsker min hverdag, men selvfølgelig har jeg også dage, hvor jeg kommer hjem og tænker: ‘Ej, skal de ikke snart i seng’, skælder ud og hører mig selv tale i de der hylende tonelejer. Der bliver jeg så træt af mig selv, for det vigtigste er hverdagen. Hverdagen skal være fed, så du ikke bare lever fra ferie til ferie.”

LÆS OGSÅ: Derfor er løb så sundt for kvinder

Tid er kostbar

Det sværeste ved at være mor til tre små børn og direktør i sin egen virksomhed er tiden.

“Jeg ved sgu ikke, hvornår jeg skal tage i Ikea eller bare købe et par nye bukser til mig selv? De der spontane shoppingture er der ikke plads til længere.”

Derfor er hun også i gang med at prøve en ny træningsform, EMS Bodypower, hvor du kun træner 20 minutter.

“Det er en vildt mærkelig træningsform, men den er supereffektiv. De anbefaler, at du kun træner én gang om ugen i 20 minutter, og det er jo superfedt, for så frigiver det nogle flere timer til mit arbejde eller min familie,” fortæller hun.

Ud over sin træning går Alice også meget op i, at familiens mad er økologisk og hjemmelavet – og at både hun og børnene får de rette vitaminer.

“Jeg kan glemme at børste tænder, men jeg glemmer aldrig vores vitaminer og olier om morgenen. Jeg bilder mig ind, at mit høje energiniveau og relativt store overskud kommer af, at min krops depoter er fyldt godt op af de rette vitaminer, mineraler og aminosyrer.”

LÆS OGSÅ: Overbelastning: Sådan undgår du skader

Alice Brunsø

er 31 år og CEO i Mät, der producerer økologiske snackbarer.Hun bor i Søllerød med sin kæreste Christian Stadil og deres tre børn Winston, 4 år, Hamilton, 3 år og Harper, 1. år

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Mor