Anja Fonseca om bulimi
SPONSORERET indhold

Vejrvært Anja Fonseca led af bulimi: ”Tanken om graviditetskvalme skræmte mig”

Mange kvinder frygter den berygtede graviditetskvalme. Det gjorde Anja Fonseca også, da hun ventede sit andet barn – men af en helt anden årsag end de fleste andre gravide.

Af: Redaktionen Foto: Camilla Stephan
24. maj. 2016 | Børn | Vores Børn

Forholdet mellem vejrvært Anja Fonseca og kæresten Mikkel Lauritzen var stadig nyt, da parret opdagede, at Anja var gravid. Graviditeten var ikke planlagt, og da Anja og Mikkel skulle tage stilling til, om de ville være forældre, var Anjas fortid med bulimi en del af hendes overvejelser. I 17 år styrede sygdommen den populære vejrvært, og hun frygtede, at graviditeten ville sende hende retur til ædeflip og opkast. 

– Man har større risiko for tilbagefald, når man bliver gravid. På grund af hormonerne, og fordi kroppen ændrer sig. Hvor mange spiseforstyrrede synes, det er megafedt at skulle tage på og være ude af kontrol med det? Og især tanken om graviditetskvalme fyldte for mig. Jeg tænkte ’hvad hvis jeg kaster op igen? Vil jeg så kunne lade være med at gøre det ekstra meget?’. Det er ligesom at stille et glas vin foran næsen på en alkoholiker, fortæller Anja Fonseca til Vores Børn.

I dag har hun lagt sygdommen bag sig. Mikkel er seks år yngre end Anja, og det er første gang, han er blevet far. For Anja var første gang for ti år siden, da hun som 28-årig fik Clara sammen med sin daværende mand, cykelrytteren John Carlsen. 

– Selvom der er mange ting, jeg har glemt, kan jeg også godt mærke, jeg har prøvet det før. Jeg går ikke lige så meget i panik som første gang, siger Anja Fonseca. 

Til gengæld var fødslen af Hannah en mere smertefuld oplevelse. Måske fordi hendes krop var vant til ekstremer, da hun fødte Clara. 

– Før har jeg nok mere syntes, at man skulle være sej, stærk og ovenpå. Nu kunne jeg godt bare indrømme, at det gjorde ondt. 

Læs hele interviewet med Anja Fonseca i magasinet Vores Børn, som er på gaden torsdag den 26. maj 2016.

LÆS OGSÅ: Sebastian Klein: “Børn burde ikke være i et tv-studie”

LÆS OGSÅ: Gravid: Spis din kvalme væk!

LÆS OGSÅ: Læge: 10 ting du ALTID skal have i medicinskabet