Frustreret stedmor

Foto: Getty Images Hvordan håndterer man sin stedsøn, som muligvis har en diagnose? Det svarer Vibeke Dorph på her.

Frustreret stedmor: Min kærestes urolige søn ødelægger vores familie

En frustreret stedmor søger hjælp til at håndtere sin kærestes urolige søn, som hun mener ødelægger familien. Se Vibeke Dorphs råd her.

Frustreret stedmor søger hjælp

Jeg skriver til dig, fordi jeg ikke ved, hvordan jeg skal få vendt dette emne med min forlovede. Vi har været sammen i 10 måneder og venter et barn sammen. Han har en søn fra et tidligere forhold, mens jeg har tre børn. Det er hans søn, som driver mig - og faktisk også faren - til vanvid.

Jeg er selv uddannet pædagogisk assistent, og jeg vil med sikkerhed mene, at min stedsøn har adhd og skal i specialklasse, men hvordan får jeg det vendt med faren, uden at det skal lyde negativt?

LÆS OGSÅ: Frustreret mor: Min søn er ved at smadre vores sammenbragte familie

Vi har ham halvdelen af tiden, hjemme hos mor må han alt, der er ingen regler og grænser. Når han er hos os, fylder han alt. Han vil ses hele tiden og er som en baby. Når vi spiser, driver han både mig og faren til vanvid! Han hører ikke efter, er konstant urolig, har svært ved at koncentrere sig, råber og er udadreagerende.

Hans far er begyndt at skubbe ham væk, når han er her, fordi han fylder så meget. Hvad gør vi?
L.R.

Vibeke Dorph råder til at tale sammen om søn

Det kan sagtens være, at din stedsøn har adhd, men det kan jo også være, at han blot reagerer på en livssituation, der må være særdeles udfordrende for ham. For hør engang; hans forældre er blevet skilt, han vokser op hos en mor, hvor han er omgivet med ligegyldighed, fordi der ingen grænser og regler er. Hos sin far skal han så forholde sig til en ny stedmor, tre nye søskende, endnu et barn på vej samt en far, der møder hans forståelige reaktion på den enorme udfordring med barnagtig og skammelig afvisning. For det er jo det, din kæreste gør, når han i stedet for at gribe ind og hjælpe sin søn, skubber ham væk – sådan opfører ordentlige forældre sig bare ikke.

LÆS OGSÅ: Brevkasse: Kan det virkelig være rigtigt, at det altid er svigerdøtrenes skyld?

Derfor synes jeg også, at det er lidt underligt, at du har så travlt med at gå på listefødder over for din kæreste. For selvfølgelig skal I hurtigst muligt få talt sammen og finde ud af, hvad der skal til, for at din kærestes søn får den hjælp, han så tydeligvis skriger efter at få. Om det så er det store adhd-apparat, der skal sættes i søen, eller om det blot er jer som familie, der skal se at få skabt nogle gode og faste rammer, som drengen føler sig hjemme i, det skal jeg ikke udtale mig om.

LÆS OGSÅ: Brevkasse: Mit barnebarns far har valgt hende fra - hvad skal jeg gøre?

Vigtigst er det, at noget bliver gjort, og her skal du hurtigst muligt få din kæreste til at finde farhatten frem i stedet for selv at te sig som et barn. For fortsætter han med at svigte sin søn så groft, er der da ikke noget at sige til, hvis drengen bliver ved med at agere så desperat, som han gør det nu.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg