Cecilie Lassen: ”Jeg har haft alle mulige tanker om at skride fra det hele. Eller forsvinde”
SPONSORERET indhold

Cecilie Lassen: ”Jeg har haft alle mulige tanker om at skride fra det hele. Eller forsvinde”

To måneder inden termin med sønnen Alvin, blev tv-personlighed Cecilie Lassen lagt ned af en sjælden seneskedebetændelse. Først nu, hvor Alvin er knap et år gammel, er den ved at slippe sit tag i hende. Men rejsen ind i moderskabet har været ekstra hård for både Cecilie Lassen og musikermanden Silas Bjerregaard.

Af: Eline Holm Foto: Petra Kleis
30. aug. 2018 | Børn | Vores Børn

At blive forældre for første gang er en stor opgave for de fleste. Forestil dig at blive det, samtidig med at du mister førligheden og ser det økonomiske grundlag vakle.

- Jeg har haft alle mulige forfærdelige tanker om at skride fra det hele. Eller forsvinde. En vaskeægte efterfødselsreaktion. Totalt udadreagerende og det er der bare ingen skam i, fortæller Cecilie Lassen i et ærligt interview til magasinet Vores Børn.

Uden ægtefællen Silas Bjerregaard havde det været noget nær umuligt at komme igennem den første tid som mor, for seneskedebetændelsen invaliderede den nybagte mor så meget, at hun dårligt kunne bruge sine hænder, og sønnen Alvin var fem måneder gammel, før Cecilie Lassen overhovedet kunne skifte sønnens ble.

- Mange snakker om, at når man bliver forældre, så skal man have etableret en mor-måde og far-måde at gøre tingene på. Og når faren så kommer på barsel de sidste tre måneder, så sidder hun dér med hønsemund i hjørnet og siger ”sådan gør vi ikke!”. Det har slet ikke været et issue herhjemme, for Silas har været de eneste arme, vi har haft, siger hun i interviewet til Vores Børn.

Det har skabt en tæt forbindelse mellem far og søn. Men fordi Silas Bjerregaards tilstedeværelse var nødvendig i den nyslåede familie, betød det også, at den plade, han og bandet Turboweekend var ved at indspille, bare aldrig blev. Og fremtiden så pludselig usikker ud. Også økonomisk set.

Sej og sårbar

Men for Cecilie Lassen er indbegrebet af den seje kvinde, den seje mor, netop hende, der tør vise sårbarhed. Og ikke er bange for at sige: Jeg har det svært. Derfor har hun både gennem graviditeten og den første tid som mor, forsøgt at give et mere ærligt billede af hendes egne oplevelser som (kommende) mor på sociale medier.

- Jeg har virkelig oplevet et sisterhood ved at være ærlig omkring de her ting på de sociale medier. Det var som om, jeg var den første, der talte højt om det. Jeg følte lidt, at man ikke havde RET til den grimme graviditet på nettet. Hvilket jo er grotesk, siger Cecilie Lassen i Vores Børn.

Læs hele interviewet i Magasinet Vores Børn, som kan købes fra 31. august

Læs også: Børns følelser: Lær at forstå dem

Anbefalet til dig